Слухати Радіо

Зараз в ефірі

02:00

Катехиза

В ефірі

Біблійні читання

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Ангел Господній

Хто твій лікар? "Буря покаже на якій опорі стоїть твій дім життя", - брат-францисканець Микола Орач

Поділитись з друзями
"Щоб будувати на міцному фундаменті своє життя рекомендовано додати на кожен день Слово Боже, молитву, Таїнства, спільноту і поступово ви усвідомите, що Бог  турбується просто так", - брат-францисканець Микола Орач. Парафія Преображення Господнього, м. Бориспіль.
«Отже, кожен, хто слухає слова Мої й виконує їх, подібний до мудрого чоловіка, який звів будинок свій на камені. І коли пішов дощ, і настала повінь, та знявся вітер і вдарив по будівлі, той дім не впав, бо був збудований на камені. Проте кожен, хто слухає слова Мої, але не виконує їх, подібний до нерозсудливого чоловіка, який звів будинок свій на піску. І коли пішов дощ, і настала повінь, і знявся вітер і вдарив по будівлі, той дім повалився зі страшним гуркотом». Євангеліє від Матвія 7:24-28.  Так Син Божий пояснює, як рекомендовано переживати складні періоди. 

Для мене твердою опорою є віра та сам Бог. Людині, яка будує свою віру на Ньому, завжди знайдуться сили пережити труднощі життя. Тут йдеться про постійність відносин із Богом, що досягається систематичним розвитком глибоких взаємин із Ним. Коли людина хвора то знає де шукати рятунок і крокує до лікаря. Так само й людина, яка перебуває в спільноті. Особа, яка протягом свого життя не долучилася до спільноти, шукає підтримки в девіантних речах: алкоголі, серіалах, наркотиках... Але коли ти відвідуєш спільноту, то в тяжкий період життя будеш йти туди шукати підтримку.

Хто твій лікар сьогодні? До кого ти біжиш про допомогу? Саме буря дасть зрозуміти на якій опорі стоїть твій дім життя. Щоб будувати на міцному фундаменті рекомендовано додати на кожен день Слово Боже, молитву, Таїнства, спільноту і поступово ви усвідомите, що Бог пробачає та турбується просто так. Тож використовуйте те, що вже випробувано віками та йдіть шляхом торованим мільйонами християн по всьому світу.

Майте на увазі, що окрім матеріального світу є також і духовний світ, який впливає на людину. Коли ми предстанемо перед Богом то тільки тоді дізнаємося про важливість усіх молитов, які звершувалися за нас різними людьми та ангелами. Важливою для людини є спільнота, особливо в час кризових хвиль, що накривають нас.

Брат-францисканець Микола Орач. Парафія Преображення Господнього, м. Бориспіль.
ПОНЕДІЛОК Свята Меса – 18.00
ВІВТОРОК Свята Меса – 8.00
СЕРЕДА Свята Меса – 18.00
ЧЕТВЕР Свята Меса – 8.00
П’ЯТНИЦЯ Свята Меса – 18.00
СУБОТА Свята Меса – 9.00
НЕДІЛЯ Свята Меса – 10.00; Свята Меса – 18.00
Сповідь щоденно перед Євхаристією, є можливість домовитись індивідуально.
Слухати інші програми

Відгуки

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Про переживання горя та невизначену втрату слухайте у програмі Люди Справи. Гість прямого ефіру - ієрей Діонісій (Денис) Дьяченко, священик Православної Церкви України, військовий капелан Національний академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького.
"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

Про те, як виконати волю Божу розповідає отець-францисканець Андрій Немченко - вікарій Одеського катедрального собору Успіння Пресвятої Діви Марії. "Нещастя - наш вчитель, а призначення - вічність".
"Якщо ми не визнаємо наші помилки, то як зможемо їх виправити?", - отець Микола Бєлічев

"Якщо ми не визнаємо наші помилки, то як зможемо їх виправити?", - отець Микола Бєлічев

Про покаяння та Євхаристію в контексті книги "Містична святиня Бога" розповідає отець Микола Бєлічев, головний редактор журналу "Слово між нами", Римо-Католицька парафія Святого Сімейства, м. Харків. 

Безпечне середовище для дітей в ліцеї "Всесвіт" та навчання в умовах війни

Безпечне середовище для дітей в ліцеї "Всесвіт" та навчання в умовах війни

Про навчання дітей під час війни та створення безпечного середовища у навчальному закладі розповідає Анна Омельчук - вчителька англійської мови та аніматор ораторію в салезіянському ліцеї "Всесвіт", м. Житомир.

Як спілкуватися з духовними особами?

Як спілкуватися з духовними особами?

Часто від світських людей можна почути, що вони не знають, з чого розпочати розмову з духовною особою, і взагалі, як з нею вести діалог. Сестра Наталя Вакулішина в програмі "У Ваших намірах" розвінчує стереотипи, пов'язані з представниками духовного світу, і радить просто бути собою.