Слухати Радіо

Зараз в ефірі

12:20

Пісня Перемоги

В ефірі

Свята Літургія з церкви Різдва Богородиці (Львів)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза з о. Віталієм Козаком

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Св. Літургія із Санктуарію Пресв'ятого Серця Ісуса (Кам'янець - Подільський)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

Хвороба - це дар Бога та хрест. Недуга нагадує нам, що ми не всемогутні, - отець Міхал Бранкевич

Поділитись з друзями
Як надіятися на Бога в час хвороби розповідає отець Міхал Бранкевич. "Хвороба - це час для постійної молитви, переосмислення та свідчення".
Тема надії на Бога дуже широка. Бог створив нас так, що в нашій слабкості ми маємо обмеження. Тяжко назвати хворобу даром, адже для нас це випробування коли потрібно докладати зусилля, щоб одужати. Хвороба - це хрест даний нам і вона показує нам, що ми не всемогутні, - розповідає отець Міхал Бранкевич.

Хвороба - це дар Бога нам. Це звучить, як парадокс, але вона наближає нас до Бога. Я сьогодні знаходжуся в лікарні та довіряю лікарям. І вважаю, що найгіршим у такому стані є розчарування. Це коли ми запитуємо у Бога: де ж Він?

Хвороба також є можливістю свідчити. Адже тільки з Богом ми можемо прожити час рефлексії, можемо бути більше незалежними та повністю зосередитися на Ньому. Ми можемо почути Духа Святого, який опікується нами.

Лікарі лікують тіло, але не звертають увагу на душу. Людина хвора почувається зляканою. Я вважаю, що існує сильний зв'язок між душею та тілом. Саме завдяки нашому стану духа ми можемо допомогти чи зашкодити тілу на шляху до одужання.

Мене найбільше лякало, коли люди, які захворіли впадали в паніку. Вважаю, що багато людей швидше б видужували якби трималися позитивного погляду на життя та хворобу свою.

Я після операції переживав сильні напливи болю, що не був у стані піклуватися про іншого, все чекав поки почнуть діяти ліки. Але коли приходить звільнення від болю то й переймання проходять. Але обмеження в час хвороби можуть дратувати бо ти невзмозі так швидко щось робити, як хотів би.

У таких випадках ми забуваємо про нашу душу. Саме тому й хвороба допомагає виявити та звільнити нас від гордині, комфорту, зневаги, трудоголізму, хибних пріорітетів тощо. Хвороба - це час для постійної молитви.

Ісус сказав що світильника ставлять на висоті, щоб освітлював. Саме в такий період ми можемо говорити про Ісуса Христа. В лікарні є багато можливостей для свідчення. У лікарні де я знаходжуся приходить священник, щоб здійснити Причастя і кожен бажаючий може взяти участь в Євхаристії. Господь хоче нам дуже допомагати. Якщо ти знаходишся зараз у лікарні то молися, адже Господь хоче, щоб ти був знаком на цьому місці.

Отець Міхал Бранкевич

Слухати програми про хворобу та свідчення
Хвороба - шлях до переосмислення
Величезна кількість ліків токсична
Хвороба торкається не тільки тіла, а й душі
Таїнство Єлеопомазання
12 кроків звільнення від алкоголізму

Відгуки

Як Фра Анжеліко показав глибину Євангелія через фреску "Благовіщення"?

Як Фра Анжеліко показав глибину Євангелія через фреску "Благовіщення"?

Стефанія Демчук, кандидат історичних наук, асистент кафедри історії мистецтв, історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, розповідає про особливості фрески "Благовіщення" Фра Анжеліко, яка прикрашає стіну монастиря Сан-Марко у Флоренції.
Біси та біснуватість, - катехеза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість, - катехеза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.
"Бог сказав мені йти та відвідувати хворих", - Юрій Гандера

"Бог сказав мені йти та відвідувати хворих", - Юрій Гандера

У програмі "Люди Справи" художник та коваль, член спільноти "Сім'я Каміліан", Юрій Гандера. 


"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

Отець Енріке Лопес Імбернон продовжує цикл програм "Святий Іриней. Доказ апостольського проповідування". Роздумуємо над 17 пунктом Епідейксису: "Кров Авеля".