Слухати Радіо

Зараз в ефірі

03:00

Меса

В ефірі

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Ангел Господній

12:20

Розарій

13:00

Свята Літургія з церкви Різдва Богородиці (Львів)

Хвороба - це дар Бога та хрест. Недуга нагадує нам, що ми не всемогутні, - отець Міхал Бранкевич

Поділитись з друзями
Як надіятися на Бога в час хвороби розповідає отець Міхал Бранкевич. "Хвороба - це час для постійної молитви, переосмислення та свідчення".
Тема надії на Бога дуже широка. Бог створив нас так, що в нашій слабкості ми маємо обмеження. Тяжко назвати хворобу даром, адже для нас це випробування коли потрібно докладати зусилля, щоб одужати. Хвороба - це хрест даний нам і вона показує нам, що ми не всемогутні, - розповідає отець Міхал Бранкевич.

Хвороба - це дар Бога нам. Це звучить, як парадокс, але вона наближає нас до Бога. Я сьогодні знаходжуся в лікарні та довіряю лікарям. І вважаю, що найгіршим у такому стані є розчарування. Це коли ми запитуємо у Бога: де ж Він?

Хвороба також є можливістю свідчити. Адже тільки з Богом ми можемо прожити час рефлексії, можемо бути більше незалежними та повністю зосередитися на Ньому. Ми можемо почути Духа Святого, який опікується нами.

Лікарі лікують тіло, але не звертають увагу на душу. Людина хвора почувається зляканою. Я вважаю, що існує сильний зв'язок між душею та тілом. Саме завдяки нашому стану духа ми можемо допомогти чи зашкодити тілу на шляху до одужання.

Мене найбільше лякало, коли люди, які захворіли впадали в паніку. Вважаю, що багато людей швидше б видужували якби трималися позитивного погляду на життя та хворобу свою.

Я після операції переживав сильні напливи болю, що не був у стані піклуватися про іншого, все чекав поки почнуть діяти ліки. Але коли приходить звільнення від болю то й переймання проходять. Але обмеження в час хвороби можуть дратувати бо ти невзмозі так швидко щось робити, як хотів би.

У таких випадках ми забуваємо про нашу душу. Саме тому й хвороба допомагає виявити та звільнити нас від гордині, комфорту, зневаги, трудоголізму, хибних пріорітетів тощо. Хвороба - це час для постійної молитви.

Ісус сказав що світильника ставлять на висоті, щоб освітлював. Саме в такий період ми можемо говорити про Ісуса Христа. В лікарні є багато можливостей для свідчення. У лікарні де я знаходжуся приходить священник, щоб здійснити Причастя і кожен бажаючий може взяти участь в Євхаристії. Господь хоче нам дуже допомагати. Якщо ти знаходишся зараз у лікарні то молися, адже Господь хоче, щоб ти був знаком на цьому місці.

Отець Міхал Бранкевич

Слухати програми про хворобу та свідчення
Хвороба - шлях до переосмислення
Величезна кількість ліків токсична
Хвороба торкається не тільки тіла, а й душі
Таїнство Єлеопомазання
12 кроків звільнення від алкоголізму

Відгуки

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Про переживання горя та невизначену втрату слухайте у програмі Люди Справи. Гість прямого ефіру - ієрей Діонісій (Денис) Дьяченко, священик Православної Церкви України, військовий капелан Національний академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького.
"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

Про те, як виконати волю Божу розповідає отець-францисканець Андрій Немченко - вікарій Одеського катедрального собору Успіння Пресвятої Діви Марії. "Нещастя - наш вчитель, а призначення - вічність".
"Якщо ми не визнаємо наші помилки, то як зможемо їх виправити?", - отець Микола Бєлічев

"Якщо ми не визнаємо наші помилки, то як зможемо їх виправити?", - отець Микола Бєлічев

Про покаяння та Євхаристію в контексті книги "Містична святиня Бога" розповідає отець Микола Бєлічев, головний редактор журналу "Слово між нами", Римо-Католицька парафія Святого Сімейства, м. Харків. 

Безпечне середовище для дітей в ліцеї "Всесвіт" та навчання в умовах війни

Безпечне середовище для дітей в ліцеї "Всесвіт" та навчання в умовах війни

Про навчання дітей під час війни та створення безпечного середовища у навчальному закладі розповідає Анна Омельчук - вчителька англійської мови та аніматор ораторію в салезіянському ліцеї "Всесвіт", м. Житомир.

Як спілкуватися з духовними особами?

Як спілкуватися з духовними особами?

Часто від світських людей можна почути, що вони не знають, з чого розпочати розмову з духовною особою, і взагалі, як з нею вести діалог. Сестра Наталя Вакулішина в програмі "У Ваших намірах" розвінчує стереотипи, пов'язані з представниками духовного світу, і радить просто бути собою.