Слухати Радіо

Зараз в ефірі

14:00

Денний ефір

В ефірі

Коронка до Божого Милосердя

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Св.Літургія з Катедри св. Олександра (Київ)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Розмова з екзорцистом

Літургійний рік - те, що допомагає будувати наше життя - отець Вальдемар Павелець

Поділитись з друзями
Літургійний рік починається не 1 січня і не завжди триває 365 днів. Ділиться на важливі періоди в календарі, завдяки яким ми можемо єднатися, будуючи одну живу церкву, одне Христове тіло. "Бо як тіло одне, але має членів багато, усі ж члени тіла, хоч їх багато, то тіло одне, так і Христос. Бо ми всі одним Духом охрищені в тіло одне, чи то юдеї, чи геллени, чи раби, чи то вільні, і всі ми напоєні Духом одним." (1-е до Коринтян 12:12-13)
Кожна церковна традиція має свій календар. У Римо-Католицькій Церкві календар не є догмою віри, але є знаряддям у переживанні істинної віри. Маємо два основних свята в літургійному році: Різдво Христове і Пасха Господня. Важливими також є періоди між цими святами, а саме час, що триває на підготовку до свят. Період Адвенту, що в перекладі з латинської означає "прихід", відноситься до приготування зустрічі Різдва Христового. Цей період починається за чотири тижні до свята Різдва, і кожен тиждень має свою певну тематику, відтворену в недільних Євангельських читаннях Писання на богослужінні Церкви. Пасхальний період, натомість, триває 50 днів і завершується Урочистістю Зішестя Святого Духа. Саме ж свято Пасхи відзначається в триденні: від літургії Вечері Господньої в четвер до Воскресіння Господнього, яке починаємо святкувати за єврейською традицією в суботу ввечері. Також за літургійним календарем маємо звичайний період, що триває 33-34 тижня, що починається від Різдва Христового. Залежно від періоду, церква зазначає певний колір одягу священників. Для мирян же важливо пам'ятати, що кожен прихід до церкви є зустріччю з Ісусом, тому завжди маємо пильнувати свій зовнішній вигляд, щоб гідно переживати цей святковий час, даний єдиним Отцем нашим.

Відгуки

Як ми можемо послужити для Церкви?

Як ми можемо послужити для Церкви?

Кожна добра справа, що спрямована на збудування спільноти Церкви, є можливістю доторкнутися до служіння. 
Яким повинен бути духівник?", - о.Віталій Козак

Яким повинен бути духівник?", - о.Віталій Козак

Ця катехеза розповідає про дві останні труднощі пов'язані з молитвою, які переживала свята Тереза з Авіля. Мова йде про брак духовного керівника, та про несприятливу атмосферу у спільноті. За словами катехита самі ці чинники негативно впливали на якість молитви святої Терези. Під час катехези священник цитує святого Йоана від Хреста, який чітко висловлює свою думку, яким повинен бути духівник
"Шукайте передусім Царство Боже і його справедливість" - катехиза о. Романа Братковського

"Шукайте передусім Царство Боже і його справедливість" - катехиза о. Романа Братковського

“А що нам за це буде?”, - таке запитання поставили апостоли у відповідь на запрошення Ісуса йти за Ним. Ісус пообіцяв їм Царство Боже, тобто мир, радість і благодать вже в цьому світі. Пообіцяв, що присутність живого Бога буде неодмінно супроводжувати тих, які віддадуть своє життя на службу Євангелія. Як дбає Господь про своїх працівників, оповідає о. Роман Братковський.
Зцілення: що треба знати?

Зцілення: що треба знати?

Що таке хвороба та як Бог дивиться на уздоровлення? Третя програма про дари надприродного зцілення. Гість ефіру душпастир парафії Святого Йосифа м. Дніпро, брат-капуцин Юрій Зелінський. Серія катехиз про дари сили.
Авраам був ТАКОЮ ж людиною, як і ми

Авраам був ТАКОЮ ж людиною, як і ми

Піар-менеджер Видавництва Святого Павла, пані Юлія Берт презентує нову книгу отця Аркадіуша Пасьніка "Авраам".