Слухати Радіо

Зараз в ефірі

08:10

Житія святих

В ефірі

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Ангел Господній

12:20

Хресна Дорога

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

14:00

Хресна Дорога

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Молитовна лінія

Не турбуйтеся! Як довіра Богу допоможе відпустити зайве та прийняти нове

Поділитись з друзями
Створено: 2022-07-18
Передача: Катехиза
Настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів про Боже провидіння в тематиці нагірної проповіді Ісуса Христа. "Він шанує вибір людини та завжди чекає на навернення грішника. Саме тому Він запрошує нас довіряти Йому".
Боже провидіння нам розкриває Христова Нагірна поповідь. Бог дав інстинкти птахам будувати гнізда та відлітати в теплі краї, а потім Божа дорога веде їх назад. Або погляньте на квіти, як вони ростуть та квітнуть. Якщо людина захоче створити щось подібне то навряд чи щось вийде. Справа в тому, що діла Божі наповнені життям, а справи людські мертві, - розповідає отець Роман Василів.


Христос говорить: "Не турбуйтеся, що їсти, що пити, в що одягнутися!" І тут часто люди дивуються, адже що ж потім в зимку їсти та пити? Що значить Христове: "Не турбуйтеся!" ? Адже сьогодні нас оточують численні нужденні, які у смітниках шукають їжу, або тяжко працюють щоб заробити гроші... Сучасники Христа слухали Його слова в контексті та намагалися знайти те, що для людини найголовніше. Адже, якщо Бог піклується про птаство, квіти та забезпечує усім необхідним їх то наскільки важливішоа для Нього людина? Якщо вона забуде про Бога то її життя стане гонитвою де центром усього будуть гроші та багатство. Людина працює, але все вирощує тільки Бог.


Якщо людина скаже, що все тільки її заслуга то деградація цієї особи неминуча.  Який сенс в тому, що людина заробить мільйони, але не зможе їми користуватися?  Варто памятати що Царство Боже це любов, жертовність, милосердя тощо. І забуваючи про Бога особа наражає себе на небезпеку.

Боже провидіння, яке керує птаством та усім живим хоче навернути нас до Царства Божого принципами якого є любов та доброта.



"Тож не піклуйтеся й не питайте: „Що нам їсти?” або „Що нам пити?” або „У що нам вбратися?” То лише погани увесь час дбають про таке, але ж Отець Ваш Небесний знає, чого ви потребуєте. Натомість, дбайте насамперед про Царство Боже та робіть усе, що Господь від вас вимагає, й тоді усе інше Він неодмінно вам надасть. (Мт. 6,31-33).

Ісус хоче навчити нас насамперед більше довіряти Богу .
Людина, яка збирає гроші та робить із них сенс життя перетворює їх на божка сповідуючи культ мамони. Христос нагадує нам, що ніхто не може служити двом панам - Богові та мамоні. І далі Він наголошує: "Шукайте перш за все Царство Боже та правди Його. Все інше вам додасться". Ваша довіра сьогодні до кого більша - грошам чи Богу?


Бог сьогодні закликає людей не перетворювати Його квітник на пустелю.

У світі мають цінність дорога одежа, статус, автомобілі та нерухомість, але слово Боже дає нам зовсім інший погляд на цінності. Нажаль ми знаємо, що таке нездорове відношення до праці та нищення екології. Про надмірне насичення земними благами нас застерігає Христос та нагадує, що це шлях загибелі для душі. 
Ісус хоче показати нам ієрархію вартостей, хоче показати нам які речі є найнеобхідніші та головні в житті. І Він нагадує, що Бог не забуде нас в будь яких умовах та нужді. 


Все могутній Бог, як добрий батько потурбується про людину. Памятайте про це завжди.







Відгуки

Що особливо варто знати про Пасхальний Тридіум? - розповідає отець Рафал Мишковський

Що особливо варто знати про Пасхальний Тридіум? - розповідає отець Рафал Мишковський

Отець Рафал Мишковський детально поясняє знаки, символи та жести пасхального тридіуму. 
"Досконала любов полягає в тому, щоб зносити вади ближніх, і не дивуватися їхніми слабкостями", - о.Віталій Козак

"Досконала любов полягає в тому, щоб зносити вади ближніх, і не дивуватися їхніми слабкостями", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак на Радіо Марія розповідає про те, як свята Тереза з Лізьє розуміла любов до ближнього і що означає віддавати життя за ближнього.
Місія  сім'ї в сучасному світі?

Місія сім'ї в сучасному світі?

Отець Олександр Кушта розпочинає цикл катехиз "Теологія тіла в навчанні святого Папи Йоана Павла ІІ". Програма присвячена єдності та нерозривності шлюбу.
Святий Йоан Ліствичник та повчання про зцілення від наслідків гріха

Святий Йоан Ліствичник та повчання про зцілення від наслідків гріха

Про одного із найбільших подвижників Церкви - Йоана Ліствичника - розповідає священник парафії Володимира та Ольги УГКЦ, викладач богослов'я в Українському Католицькому Університеті (м. Львів), отець Олег Кіндій.


"П'ята заповідь наголошує, що людське життя священне", - отець Руслан Михалків

"П'ята заповідь наголошує, що людське життя священне", - отець Руслан Михалків

Про пʼяту Божу заповідь розповідає ректор Вищої Духовної Семінарії Пресвятого Серця Ісуса у Ворзелі, отець Руслан Михалків.