Слухати Радіо

Зараз в ефірі

19:00

Молитовна лінія

В ефірі

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Відкриваючи таємниці християнства

02:00

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

04:40

Біблійні читання

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

Очищення триває все життя. "Ісусе, тихий та смиренний Серцем. Вчини серця наші подібними до Твого"

Поділитись з друзями
Створено: 2023-06-16
Передача: Катехиза
Про Серце Ісуса та любов Бога до кожного із нас розповідає брат Збігнєв Савчук з ордену братів менших капуцинів, м. Львів.  "Знайте, що процес очищення серця людини триває все наше життя, а змінюємо свої хиби ми поступово. Бог з тобою і Він дає тобі силу наступати на зміїв та скорпіонів уже сьогодні".
Сьогодні вранці я прокинувся із піснею про Серце Ісуса. У монастирі, що в Красилові знаходиться чудова картина де Ісус тримає серце із якого линуть промені світла. Споглядаючи цю картину я усвідомлював, що Бог любить нас та готовий дарувати світло тим, хто в простоті приходить до нього.

Якою ж є любов Божа? Протягом життя ми звикли досвідчувати емоційну любов, але Псалом 33 звертає нашу увагу на Божу любов: "Присуд Господній триває вічно, помисли серця Його з роду в рід". У цьому Псалмі ми читаємо, що задум серця Бога - рятувати грішників. Бачимо, що любов Божа має за мету врятувати мене та бути зі мною. Тобто, наш Творець є джерелом жертовної любові, а у вранішній пісні, яку наспівував, є слова-прохання Серця Ісуса бути зі мною поруч завжди.

Коли ми думаємо більше про себе - це егоїстична любов. Але Бог закликає нас практикувати також і жертовну любов. Коли просимо Його навчити любити людей та себе то Він вігукується через жертовність. Якщо хтось говорить "Я тебе люблю", але з Богом нічого не має спільного то він немов рубає гілку на якій сидить. Коли я кажу, що люблю, але в думках живе ненависть, зло, осуд... то я не пізнав Його любові, але маю велику потребу в цьому. Зайте та будьте впевнені - коли просимо Бога навчити любити то Він допомагає. Жити згідно заповіді любові - це особисте рішення людини.

Людина не всилах сама перейти на високий рівень любові Бога. Перед вічними обітами я роздумував, чи зможу жити довго в бідності, послухові...? Тоді мені приснився сон де я маленький, з простягненими до неба долонями, стрибаю намагаючись досягнути хмар і не можу. Але коли виснажився, то з небес простягнулися долоні та підхопивши підняли до себе. Це було символом, що вказував на Божу допомогу та роль у моєму житті.

Бог хоче щоб кожен приносив якомога більше плодів любові. Люблячий Батько бажає, щоб ми стали на процес навернення, а потім на процес очищення, що може тривати протягом багатьох років, допоки не очистимося до рівня любові агапе. Проаналізуйте, якщо в голові рояться думки прокляття чи ненависті то ми потребуємо допомоги Божої в процесі очищення. Господи, допоможи мені в процесі любові, щоб уже не я, а Ти жив у мені".

Любов не в тому, що ми полюбили Бога, а в тому, що Він полюбив нас. Попри історію гріховного життя в кожного із нас Він однаково любить тебе та мене. "Як Бог полюбив нас - так і ми маємо любити один одного", - Євангеліє від Йоана.

Сьогодні кожна людина може досвідчити любов Божу. Тому сьогодні є постійно актуальною можливість навернення для людини. Оскільки Бог є любов'ю то я маю навернутися і робити те, що Він робить. І коли я сьогодні ненавиджу ворогів, які напали на мене, але знаю, що Він любить, то маю молитися та навертатися допоки Його любов не наповнить моє серце. Тому сьогодні я прошу Серце Ісуса любити мене.

Кого я слухаю - з тим я буду. Ми вільні вибирати у складний час чи дозволяти негативним думкам діяти в нашій голові, або ідентифікувати їх, як думки від лукавого, та відкидати. Це мій/твій свідомий досвід - служити Божим цінностям, або покорятися диявольським віянням. Знайте, що процес очищення серця людини триває все наше життя, а змінюємо свої хиби ми поступово.

Знайте, що Бог з вами і Він дає нам силу наступати на зміїв та скорпіонів. Він сказав нам Любити Бога та Ближнього свого всім серцем і душею. Дійте!

Брат Збігнєв Савчук з ордену братів менших капуцинів, м. Львів.

Слухати інші програми

Відгуки

"Чому ми називаємо Діву Марію Царицею і Матір'ю милосердя?" - відповідає сестра Каміла Кармалюк

"Чому ми називаємо Діву Марію Царицею і Матір'ю милосердя?" - відповідає сестра Каміла Кармалюк

Сестра Каміла Кармалюк, настоятелька Вікаріату Архангела Михаїла зі Згромадження Малих Сестер Непорочного Серця Марії провадить катехезу про Пресвяту Діву Марію Царицю і Матір Милосердя.
Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора численних програм на Радіо Марія брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).
Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж розповідає про головні свята єврейського народу в циклі програм: "Юдейські свята".
"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак коментує щоденник святої Терези з Лізьє "Повість однієї душі".  Тема катехези стосується людської недосконалості.
Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич говорить про Пасху Ісуса Христа та пояснює сенс смерті та Воскресіння Ісуса Христа.