Слухати Радіо

Зараз в ефірі

02:00

Катехиза

В ефірі

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Наближаючись до православ'я

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Св.Літургія з костелу св. Станіслава єпископа та мученика (Городок)

07:40

Дитяча катехиза

08:00

Святий дня

08:10

Житія святих

08:15

Ранок з Олексієм Самсоновим

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Ангел Господній

12:20

В родині "Радіо Марія"

Поради від екологів, як екологічно, а головне - корисно, провести різдвяні та новорічні свята

Поділитись з друзями
Створено: 2018-12-12
Передача: Спочатку було чисто
Автор: Мар'яна Гінзула
Ведучий: Анна Новаковська
Саме під час різдвяних та новорічних свят концентрація шкідливих звичок, які далеко не позитивно впливають на навколишнє середовище, досить висока. Про те, як їх правильно уникати і знаходити альтернативу йдеться в цій програмі з екологами Мар’яною Гінзулою та Андрієм Хрутьбою
Питання новорічної ялинки обговорюється вже не перший рік. Багато свідомих сімей відмовляються від живого зрубаного дерева на користь штучного. Але штучні ялинки також не вітаються екологами: матеріал, з якого їх виготовляють, навряд чи піддається вторинній переробці, а про те, скільки розкладається в природі пластик точно відомо одне - люди стільки не живуть.
Новий рік та Різдво - активна пора обміну подарунками. Вибір подарунка - справа відповідальна, а якщо ще й вибирати подарунки з ухилом в екологічність - удвічі. Звісно, подарунок - річ суто індивідуальна. Але перед тим, як власне щось вибрати, згадайте декілька стандартних порад. Якщо даруєте техніку, неодмінно зверніть увагу на рівень енергоспоживання і маркування продукції. Якщо косметику - на співвідношення органічних речовин у ній; зазвичай, складові на упаковці перелічені в порядку убування за кількістю. А ще краще – даруйте повністю натуральні косметичні засоби. Якщо ж це сувенір, то варто переконатись, що виготовлений він з придатного для природного розкладання матеріалу або піддається вторинній переробці; а ще краще, коли подарунок зроблений власноруч з любов'ю.
Скажіть «ні» напівфабрикатам та фастфуду, скажіть «так» домашній їжі місцевого походження. Купуючи продукти ближче до будинку, ви не лише зменшуєте кількість викидів від транспорту (яких не уникнути при поїздці до супермаркету), але і підтримуєте місцевого виробника. До вибору продуктів також краще віднестись відповідально. Наприклад, якщо на святковому столі передбачені алкогольні напої, краще заздалегідь дізнатись, де можна придбати домашнє вино або лікери «органічного» походження.

Відгуки

Тихі обійми або щира посмішка є також промовистим проявом милосердя

З с.Дам’яною Галущак продовжуємо говорити про 5 блаженство: "Блаженні милосердні, бо вони зазнають милосердя".
Ісус, живучи на землі, постійно показував безмежне милосердя Небесного Отця. Господь перший проявив милосердя. "Бог бо так полюбив світ, що Сина Свого Єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує, не загинув, а жив життям вічним" (Йн 3, 16-17).

Господь ніколи не перекреслював інші народи, навіть якщо виділяв народ вибраний

В цій катехезі о.Володимир Кусьнеж намагається пояснити нашим слухачам пророцтва в Книзі пророка Ісаї відносно різних народів: Сирії, Тиру і Сидону, Єгипту, Моавії та про падіння Вавилону. 

Ісус не звертав уваги на несправедливість відносно себе. Чому? Тому що він дуже полюбив нас

Хто є голодним та спраглим справедливості? Як і де зустріти справедливість? 
На ці запитання відповідає с.Дам’яна Галущак в програмі "У Ваших намірах". Далі продовжуємо говорити про блаженства, проголошені Ісусом - "Блаженні голодні та спраглі справедливості, бо вони наситяться"

Особливе місце потрібно приділяти Недільній проповіді, де священик має захоплювати та зворушувати слухачів

Брат Матвій Стибурський OFMCap далі продовжує розповідати як активізувати парафію, щоб активізувати наступні покоління

Молодь, віра та покликання

В цій програмі спілкуємось з о.Міхалом Воцялом SD, заступником голови Комісії у справах душпастирства молоді РКЦ, та о.Юстином Копитком OFM, організатором тренінгів душпастирів молоді в Україні.
В циклі програм "Виховання - це справа серця" говоримо на тему: Синод молоді у Ватикані, який відбувся в жовтні 2018 р.