Слухати Радіо

Зараз в ефірі

01:40

Духовні читання

В ефірі

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:00

Святий дня

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Ангел Господній

Пренатальні втрати і суспільство, - катехеза від сестри Юстини Голубець

Поділитись з друзями
Як я можу стати підтримкою і віднайти мужність проявити любов до того, хто переживає втрату дитини?

Продовжуємо мандрівку нелегкою, але важливою дорогою горювання під час втрати дитини — цикл катехез від с. Юстини Голубець. Поговоримо про те, якою може бути підтримка при загибелі дитини під час вагітності з боку суспільства: рідних, близьких, друзів, спільноти церкви.

"Хлопчики не плачуть" — це позиція виховання, яка не дає можливості чоловікові прожити біль втрати поряд зі своєю дружиною. Чому чоловіки затримуються на роботі чи в гаражі або починають надмірно вживати алкоголь? Часто ми можемо замовчувати свій біль і боятися знайти порозуміння, боятися поговорити.
Бабусі та дідусі іноді потребують розмови, в якій зможуть висловити потребу пережити власний біль, без "влізання" в сім'ю з власними порадами і інструкціями. Іноді необхідно просто пригорнути до себе і нічого не говорити — і це буде дуже багато.
Перед дітьми, які вже є в родині, потрібно бути щирими і не приховувати свій стан. Коли дитина бачить, що мама плаче в тиші, вона може замкнутися в собі і відчути власну вину. "Так, мені сьогодні сумно, але це не твоя вина. Пригадуєш метелика, якого не стало?" — пошук розмови і порозуміння з урахуванням віку дитини є важливим. Не варто боятися розмов про смерть з дитиною, адже дитина сприймає смерть не буквально завдяки казкам.
Сім'я, яка переживає втрату, потребує підтримки друзів: запросити на природу, поговорити про дитину, привітати зі святом на День Батька чи Матері, адже життя відбулося, скільки б воно не тривало!
Колеги по роботі можуть запропонувати допомогу і бути готовими надати підтримку. Якщо сім'я є парафіянами певної спільноти, молитва завжди буде міцною підтримкою, адже молитва творить дива.

Відгуки

Які ступені мають свята в Католицькій Церкві та що символізує зелений колір літургійних шат?

Які ступені мають свята в Католицькій Церкві та що символізує зелений колір літургійних шат?

Катехеза о. Вальдемара Павельця допоможе розібратися у питаннях церковного літургійного року і зокрема з так званим "звичайним періодом". Катехит розповідає про ієрархію свят, і пояснює чому деякі з них більше не є обовʼязковими.
"Моя слабкість веде до визнання віри в Господа", - отець Кшиштоф Бузіковський

"Моя слабкість веде до визнання віри в Господа", - отець Кшиштоф Бузіковський

Про людську слабкість та підтримку Бога розповідає місіонер-облат Непорочної Діви Марії, отець Кшиштоф Бузіковський (м. Обухів). "Біблія навчає нас діяти в умовах безпорадності та зрощувати віру в Господа". 
Політична ситуація в Ізраїлі під час служіння Ісуса Христа

Політична ситуація в Ізраїлі під час служіння Ісуса Христа

Якою була політична ситуація у світі коли прийшов Ісус Христос? Катехиза отця Гжегожа Вавжиняка, настоятеля парафії Святого Івана Павла ІІ, РКЦ, м. Рівне.

"Моє практичне життя в Царстві Божому" - в катехезі від о.Романа Братковського

"Моє практичне життя в Царстві Божому" - в катехезі від о.Романа Братковського

Як жити практично в Царстві Божому? Шукаймо і знаходимо відповідь в заключній катехезі циклу "Євангеліє Царства" з отцем Романом Братковським.
Які переваги  має молитва в тиші?

Які переваги має молитва в тиші?

Отець Віталій Козак продовжує знайомити слухачів з молитовним досвідом святої Терези Великої. Пропонована Вам програма допоможе вникнути в красу і сенс молитви в тиші.