Слухати Радіо

Зараз в ефірі

21:00

Вечірній ефір

В ефірі

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:45

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Католицька енциклопедія

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:00

Святий дня

Притча про місце Бога у нашому житті

Поділитись з друзями
У черговій програмі з сестрою Дам'яною Галущак читали притчу Браяна Кавано під назвою "Місце Бога - в осередді життя". Притча, від якої охоплює жах та виникає біль у серці. Інколи людині, щоб досягти великої мети, потрібно ризикувати навіть власним здоров'ям.
             Місце Бога – в осередді життя

Гранд Тіф, колишній тренер з футболу в Бейлорському університеті, у своїй книжці «Вірую» оповідає знаменну історію. Історію хлопця, який свого часу був найвидатнішим у світі стрибуном з жердиною. Його ім’я – Браян Штернберг.
1963 року Браян був студентом Вашингтонського університету, навчався на другому курсі. Він уславився не лише як найкращий стрибун із жердиною, а й як чемпіон Америки зі стрибків на батуті. Тіф, однак, зазначає: «Попри все, у спортивному середовищі подейкували, мовби Штернберг є найегоцентричнішим атлетом з усіх, кого бачив світ».
І далі описує, яке враження справляв Браян того дня, коли побив світовий рекорд. «Що найбільше впадало у вічі, – згадує автор, – так це його самовладання, впевненість у собі й те, що він зовсім не посміхався».
Наступного дня Тіф побачив у газеті заголовок, який приголомшив його: «Браян Штернберг зазнав серйозної травми голови». А було так: Браян тренувався в спортзалі. Виконавши потрійне сальто, він фатально упав головою на край батута. Пошкодив собі шийні хребці й залишився паралізованим на все життя. Єдине, що міг, – це водити очима й ворушити губами. За одну мить він став безпорадним калікою, до того ж, людиною запеклою і озлобленою.
Минуло п’ять років, і Тіф знову побачив Штернберга – цього разу на з’їзді спортсменів та тренерів у Колорадо.
Тоді в залі якоїсь миті несподівано погасло світло. На екрані з’явився Браян Штернберг, що саме розбігався і виконував свій знаменитий рекордний стрибок. Залою прокотився гомін здивування і захоплення.
Екран погас, рефлектор освітив одиноке крісло на порожній сцені. З пітьми виринув кремезний футболіст, котрий ніс на руках якусь подобу великої ганчір’яної ляльки, з руками й ногами, що безсило звисали додолу. Тією лялькою виявився… Браян Штернберг, чий зріст ледь не дотягував до одного метра дев’яносто сантиметрів. Тепер він важив менше, ніж сорок кілограмів.
Футболіст обережно посадив Штернберга в крісло й підпер йому спину подушками.
– Друзі, – заговорив Браян хрипким голосом, – знайте, я ревно молюся, аби нікого з вас не спіткало те, що сталося зі мною. Я молюся, аби ніхто з вас ніколи не зазнав такого приниження, такого сорому, як я – я, котрий не в силі задовольнити найпростішої людської потреби. Молюся, аби ніхто не зазнав того болю, який щодня терплю я. А ще, дорогі друзі, прагну, аби ви усвідомлювали доконечну потребу поставити Бога в самісіньке осереддя вашого життя.
Слова Браяна Штернберга прозвучали як грім серед ясного неба. Ніхто з присутніх тоді в залі ніколи в житті їх не забув – не зможе забути.

Відгуки

"Берегти Землю - це наказ Господній", - о.Євген Габров

"Берегти Землю - це наказ Господній", - о.Євген Габров

Отець Євген Габров з Ордену Отців Маріянів в програмі "У Ваших намірах" говорить про те що Католицька Церква вчить про збереження довкілля. Ця програма присвячена 38-м роковинам Чорнобильської трагедії. 
Для чого насправді потрібна спільнота в Церкві?

Для чого насправді потрібна спільнота в Церкві?

Отець Артур Сподар пояснює слова Ісуса Христа: "Випливи на глибину". Що це означає і як цьому допомагає спільнота.
"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

Говоримо з отцем Міхалом Бранкевичем про війну та причини її виникнення.
Як Фра Анжеліко показав глибину Євангелія через фреску "Благовіщення"?

Як Фра Анжеліко показав глибину Євангелія через фреску "Благовіщення"?

Стефанія Демчук, кандидат історичних наук, асистент кафедри історії мистецтв, історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, розповідає про особливості фрески "Благовіщення" Фра Анжеліко, яка прикрашає стіну монастиря Сан-Марко у Флоренції.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.