Слухати Радіо

Зараз в ефірі

01:40

Духовні читання

В ефірі

Непісні розмови

02:50

Біблійні читання

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:30

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Розарій

07:40

Годинки

08:00

Ранкова молитва

08:10

Святий дня

08:20

Біблійні читання

08:30

Недільні читання

09:00

Молитовна лінія

10:00

Св.Літургія з Катедри св. Олександра (Київ)

11:20

Катехиза

Притча про місце Бога у нашому житті

Поділитись з друзями
У черговій програмі з сестрою Дам'яною Галущак читали притчу Браяна Кавано під назвою "Місце Бога - в осередді життя". Притча, від якої охоплює жах та виникає біль у серці. Інколи людині, щоб досягти великої мети, потрібно ризикувати навіть власним здоров'ям.
             Місце Бога – в осередді життя

Гранд Тіф, колишній тренер з футболу в Бейлорському університеті, у своїй книжці «Вірую» оповідає знаменну історію. Історію хлопця, який свого часу був найвидатнішим у світі стрибуном з жердиною. Його ім’я – Браян Штернберг.
1963 року Браян був студентом Вашингтонського університету, навчався на другому курсі. Він уславився не лише як найкращий стрибун із жердиною, а й як чемпіон Америки зі стрибків на батуті. Тіф, однак, зазначає: «Попри все, у спортивному середовищі подейкували, мовби Штернберг є найегоцентричнішим атлетом з усіх, кого бачив світ».
І далі описує, яке враження справляв Браян того дня, коли побив світовий рекорд. «Що найбільше впадало у вічі, – згадує автор, – так це його самовладання, впевненість у собі й те, що він зовсім не посміхався».
Наступного дня Тіф побачив у газеті заголовок, який приголомшив його: «Браян Штернберг зазнав серйозної травми голови». А було так: Браян тренувався в спортзалі. Виконавши потрійне сальто, він фатально упав головою на край батута. Пошкодив собі шийні хребці й залишився паралізованим на все життя. Єдине, що міг, – це водити очима й ворушити губами. За одну мить він став безпорадним калікою, до того ж, людиною запеклою і озлобленою.
Минуло п’ять років, і Тіф знову побачив Штернберга – цього разу на з’їзді спортсменів та тренерів у Колорадо.
Тоді в залі якоїсь миті несподівано погасло світло. На екрані з’явився Браян Штернберг, що саме розбігався і виконував свій знаменитий рекордний стрибок. Залою прокотився гомін здивування і захоплення.
Екран погас, рефлектор освітив одиноке крісло на порожній сцені. З пітьми виринув кремезний футболіст, котрий ніс на руках якусь подобу великої ганчір’яної ляльки, з руками й ногами, що безсило звисали додолу. Тією лялькою виявився… Браян Штернберг, чий зріст ледь не дотягував до одного метра дев’яносто сантиметрів. Тепер він важив менше, ніж сорок кілограмів.
Футболіст обережно посадив Штернберга в крісло й підпер йому спину подушками.
– Друзі, – заговорив Браян хрипким голосом, – знайте, я ревно молюся, аби нікого з вас не спіткало те, що сталося зі мною. Я молюся, аби ніхто з вас ніколи не зазнав такого приниження, такого сорому, як я – я, котрий не в силі задовольнити найпростішої людської потреби. Молюся, аби ніхто не зазнав того болю, який щодня терплю я. А ще, дорогі друзі, прагну, аби ви усвідомлювали доконечну потребу поставити Бога в самісіньке осереддя вашого життя.
Слова Браяна Штернберга прозвучали як грім серед ясного неба. Ніхто з присутніх тоді в залі ніколи в житті їх не забув – не зможе забути.

Відгуки

Бог смартфона: в Римо-католицькій Церкві триває VIII Тиждень виховання

Бог смартфона: в Римо-католицькій Церкві триває VIII Тиждень виховання

З 1 до 7 вересня 2024 року в Римо-католицькій Церкві триває VIII Тиждень виховання. Тема цьогорічно заходу: "Бог смартфона".  Про виклики та завдання цієї ініціативи розповідає Анна Додар - працівниця секретаріату Комісії у справах душпастирства молоді, вчителька Салезіянський ліцей "Всесвіт", міста Житомира. 
Чи варто старатися подобатися Богу, чи Він нас і так любить?

Чи варто старатися подобатися Богу, чи Він нас і так любить?

Брат-францисканець, отець Микола Орач в програмі "У Ваших намірах" дає відповідь на питання: Чи варто докладати зусиль аби подобатися Богу? Чи можливо догодити Богу, і одночасно людині? Як Церква дивиться на тих хто користується послугами косметолога? Що таке духовна краса? Священник радить насамперед налаштувати свої стосунки з Богом, як з найближчим другом.
ШКОЛА ДУШПАСТИРІВ МОЛОДІ не тільки для священників

ШКОЛА ДУШПАСТИРІВ МОЛОДІ не тільки для священників

Брат-францисканець Юстин Копитко очільник Школи душпастирів молоді в програмі У Ваших намірах запрошує на навчання та розповідає про формацію тих, хто хоче служити молодій Церкві. ШДМ - це спеціально розроблена програма за допомогою якої учасник отримає необхідні знання для більш кращого служіння.Офіційний сайт Комісії душпастирства молоді при єпископаті РКЦ: https://juvanima.org.ua/
"Моя місія: формувати бачення України", - Митрополит Нестор Писик

"Моя місія: формувати бачення України", - Митрополит Нестор Писик

Митрополит Тернопільський та Кременецький Нестор Писик, ПЦУ про важливість місії Південно-західною Грецією.
Чому Церква називає Богородицю Царицею Неба і Землі?

Чому Церква називає Богородицю Царицею Неба і Землі?

Отець Вальдемар Павелець в програмі "У Ваших намірах" говорить про Діву Марію Царицю. Священник розповідає, що життя Богородиці зовсім не було царським, вона не носила ані урочистого одягу ані мали корони. Натомість традиція Церкви показує Марію як королеву. Автор програми додає, що офіційно титул Цариці Неба і Землі Католицька Церква починає використовувати після того як Папа Пій ХІІ видав свою енцикліку «Ad caeli Reginam» (До Цариці небес).