Слухати Радіо

Зараз в ефірі

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

В ефірі

Св.Літургія з Катедри св. Олександра (Київ)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Розмова з екзорцистом

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

02:50

Біблійні читання

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

"Шукайте передусім Царство Боже і його справедливість" - катехиза о. Романа Братковського

Поділитись з друзями
“А що нам за це буде?”, - таке запитання поставили апостоли у відповідь на запрошення Ісуса йти за Ним. Ісус пообіцяв їм Царство Боже, тобто мир, радість і благодать вже в цьому світі. Пообіцяв, що присутність живого Бога буде неодмінно супроводжувати тих, які віддадуть своє життя на службу Євангелія. Як дбає Господь про своїх працівників, оповідає о. Роман Братковський.
Якщо я не зароблю хліб своїми руками, з неба він не впаде! Саме так міркують багато людей серед нас. Невіруючі люди постійно думають про своє забезпечення, як заробити на хліб, на одяг. Господь, навпаки, каже не турбуватися про завтрашній день. Закликає передусім дбати про ширення Царства Божого, про те, щоб якнайбільше людей пізнало Христа. Просить нас довіритися Йому, котрий знає про всі наші матеріальні потреби. 
 Перебуваючи на службі Христовій, маємо теж пам’ятати, що на землі ми є воїнами, а не туристами. Належимо до Воюючої Церкви. Під прицілом сил зла є кожний охрещений, який вірить Христові. А наскільки більше, якщо ми намагаємося щось зробити для слави Божої! Тож переслідування за нашу вірність Ісусу є неминучі. Важливо, щоб християни розпізнали свого правдивого ворога і не воювали між собою. 

Відгуки

Літургійний рік - те, що допомагає будувати наше життя - отець Вальдемар Павелець

Літургійний рік - те, що допомагає будувати наше життя - отець Вальдемар Павелець

Літургійний рік починається не 1 січня і не завжди триває 365 днів. Ділиться на важливі періоди в календарі, завдяки яким ми можемо єднатися, будуючи одну живу церкву, одне Христове тіло. "Бо як тіло одне, але має членів багато, усі ж члени тіла, хоч їх багато, то тіло одне, так і Христос. Бо ми всі одним Духом охрищені в тіло одне, чи то юдеї, чи геллени, чи раби, чи то вільні, і всі ми напоєні Духом одним." (1-е до Коринтян 12:12-13)
Яким повинен бути духівник?", - о.Віталій Козак

Яким повинен бути духівник?", - о.Віталій Козак

Ця катехеза розповідає про дві останні труднощі пов'язані з молитвою, які переживала свята Тереза з Авіля. Мова йде про брак духовного керівника, та про несприятливу атмосферу у спільноті. За словами катехита самі ці чинники негативно впливали на якість молитви святої Терези. Під час катехези священник цитує святого Йоана від Хреста, який чітко висловлює свою думку, яким повинен бути духівник
Зцілення: що треба знати?

Зцілення: що треба знати?

Що таке хвороба та як Бог дивиться на уздоровлення? Третя програма про дари надприродного зцілення. Гість ефіру душпастир парафії Святого Йосифа м. Дніпро, брат-капуцин Юрій Зелінський. Серія катехиз про дари сили.
Авраам був ТАКОЮ ж людиною, як і ми

Авраам був ТАКОЮ ж людиною, як і ми

Піар-менеджер Видавництва Святого Павла, пані Юлія Берт презентує нову книгу отця Аркадіуша Пасьніка "Авраам".
"Ікона - це дуже потужний спосіб євангелізації, а написати ікону не так складно", - о.Андрій Стебівка

"Ікона - це дуже потужний спосіб євангелізації, а написати ікону не так складно", - о.Андрій Стебівка

Катехезу, присвячену богослов’ю ікони в католицькій традиції, на Радіо Марія проводить отець Андрій Стебівка із Закарпаття. Священник володіє особливим даром — він пише ікони. У програмі отець Андрій розповідає про свої перші кроки на шляху іконописця. Він підкреслює, що для нього іконопис — це спосіб виразити любов, а також через ікону він євангелізує.