Слухати Радіо

Зараз в ефірі

02:50

Біблійні читання

В ефірі

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Розарій

"У Своїх об'явленнях Діва Марія не дає нічого нового, Вона нагадує основні істини і закликає до навернення і зміцнення віри", - отець Григорій Рассоленко

Поділитись з друзями
Отець Григорій Рассоленко продовжує цикл програм присвячених найвідомішим об'явленням Пресвятої  Богородиці, які визнані Римо-Католицькою Церквою.

У конкретній програмі говоримо про об'явлення Діви Марії святому Ігнатію Лойолі та об'явлення Богородиці в Мексиці Хуану Дієго.
Церква не наказує вірити в об'явлення Богородиці, але коли вони трапляються, з усією увагою досліджує їх, щоб чітко сказати чи можна їм довіряти, чи треба їх відкинути. Протягом історії було багато псевдооб'явлень, які були пов'язані, або з психічними розладами, або зі злою волею чи діями злого духа. Саме тому Церква ретельно перевіряє всі об'явлення.

Об'явлення Діви Марії святому Ігнатію Лойолі.
Святий Ігнатій з Лойоли, народився у 1491 році був досить впливовим дворянином та проявив себе як справний і мужній солдат. Одного разу Ігнатій отримав сильне поранення в ногу, під час хвороби йому об'явився святий Петро. Будучи оптимістом і люблячи життя, Ігнатій Лойола погодився пережити операцію, щоб нога гарно виглядала. Видужуючи після операції святий Ігнатій, прочитав дві книжки і вирішив вести нове життя за прикладом Франциска з Асижу.

На початку дороги до своєї святості Ігнатій присягнувся Діві Марії, довірив Їй своє життя, а взамін попросив особливого захисту і опіки Ісуса Христа. Здійснивши подорож до Монсеррат Ігнатій щиро молився там всю ніч. Одного разу він побачив видіння Діви Марії з Дитятком Ісусом. Після цього  він відчув відразу до свого минулого життя, та присвятив своє життя праці та молитві.

Об'явлення Богородиці в Мексиці в 1531 році Хуану Дієго.

Діва Марія об'явилась святому Хуану Дієго, який походив з племені ацтеків, у грудні 1531 року на пагорбі Тепейяк, біля руїн язичницького храму.
Хуан Дієго побачив на пагорбі Прекрасну Жінку, яка сяяла як сонце, а під ногами її був місяць. Марія звернулась до чоловіка з лагідними, делікатними словами: "Сину мій, дорогий!" та попросила його збудувати на цьому місці храм.

Хуан Дієго заплакав відчувши велику любов Богородиці і рушив до єпископа, щоб передати прохання Діви Марії. Єпископу не дуже сподобалась ідея збудувати храм на занедбаному пагорбі. Тому Пресвята Богородиця передала знак для єпископа. Цим знаком стали прекрасні квітучі троянди та нерукотворний образ Діви Марії, який залишився на плащі Хуана Дієго.

Відгуки

Які пісноспіви звучать в час Великого Посту?

Які пісноспіви звучать в час Великого Посту?

Отець Руслан Грех говорив про Богослужбові наспіви Великого посту Страсного тижня.
Як діяти жінці, яка дізналася, що вагітна дитиною з невиліковною хворобою?, - відповідає с. Юстина Голубець

Як діяти жінці, яка дізналася, що вагітна дитиною з невиліковною хворобою?, - відповідає с. Юстина Голубець

В ефірі Радіо Марія с. Юстина Голубець, засновниця та голова організації "Перинатальний хоспіс – Слід Життя", Служебниця Непорочної Діви Марії,  член-кореспондент Папської академії “Pro Vita”, біоетик, медичний психолог в Обласному медико-генетичному центрі при ДУ «Інститут спадкової патології НАМН України», біолог‒генетик, викладач Школи біоетики УКУ. Тема катехези: "Служіння життю як виклик завданню і покликанню".
"Ісус Христос - тут і зараз серед нас!" - отець Валентин Матушевський

"Ісус Христос - тут і зараз серед нас!" - отець Валентин Матушевський

Отець Валентин Матушевський коментує Євангеліє від Луки 24, 35-48
Де зустрітися з Воскреслим Христом?

Де зустрітися з Воскреслим Христом?

Отець Микола Орач з Ордену Братів Менших Конвентуальних (Францисканців) провів катехизу про зустріч з Воскреслим Ісусом Христом в контексті війни в Україні.
"Діва Марія - дар Божий у нашому житті", - отець Станіслав Свурка

"Діва Марія - дар Божий у нашому житті", - отець Станіслав Свурка

Про Діву Марію, як дар Божий у нашому житті розповідає настоятель парафії Пресвятої Діви Марії з гори Кармель, смт. Томашпіль, модератор руху Назаретських родин, отець Станіслав Свурка.