Слухати Радіо

Зараз в ефірі

17:10

Новини

В ефірі

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Св.Літургія зі Санктуарію св.Йосифа (Гнівань)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Розмова з екзорцистом

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

02:50

Біблійні читання

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

Я етнічний Українець, якому не пощастило народитися в Росії, - військовослужбовець ЗСУ Ілля Богданов

Поділитись з друзями
"У свій час я був прихожанином Московського Патріархату РПЦ і так доходився, що на 8 років потрапив в окультизм. Там відсутня духовність та панують бізнес інтереси".

В ефірі військовослужбовець ЗСУ Ілля Богданов. У 2014 році став на захист України в лавах Добровольчого Українського Корпусу "Правий сектор". Брав участь в обороні Донецького аеропорту. В лютому 2022 році захищав Гостомель, Бучу та Ірпінь де отримав поранення. 
Я етнічний Українець, якому не пощастило народитися в Росії. Коли я отримав громадянство України то почав досліджувати тут свій родовід, віднайшов далеких родичів з якими мав нагоду познайомитися. Як виявилося у 1897 році мої предки переїхали на Далекий Схід. Той край Українці називали Зелений Клин, - розповідає Ілля Богданов.

У свої 14 років пообіцяв собі, що коли в Росії відбудеться революція, або війна то я буду на стороні революції, але вона відбулася в Україні. Відтоді брав участь в опозиційних, радикальних до російської влади рухах. У 2014 році я виконав дану собі обіцянку та поїхав в Україну. 

Перші враження від приїзду були дуже яскраві, адже тут в усьому велика різниця. Згодом я одружився на Українці прізвище якої було, як і у моєї мами. Взагалі бачу багато приємних збігів, що вказують що я маю тут бути.

В лютому не вірив, що буде повномасштабне вторгнення. Але коли розпочалося то відправив дружину до батьків, зв'язався з побратимами та вирушив на війну. Далі були бої за Гостомель, Бучу та Ірпінь де й отримав поранення. 

Вторгнення 24 лютого було доволі тяжким, але менш хаотичним для Сил Оборони України ніж у 2014 році. Маю віддати належне організації оборони Головному Управлінню Розвідки. Саме завдяки злагодженій дії підрозділів ми успішно рвали колони окупантів. 

Після поранення в Ірпені я пройшов реабілітацію та за пів року знову став у стрій. В російській армії з таким пораненням не виживають. Рівень медицини у ЗСУ та відношення до поранених заслуговує поваги. 

Потім я потрапив у Російський добровольчий корпус. Багато хто з добровольців корпусу - це пасіонарії, які переїхали  Україну через утиски в Росії. Ці люди зробили свідомий вибір і потрапити додому (в умовах правління путінського режиму) вже не зможуть.

Українців шокувала агресія росіян. Було незрозуміло чому ці люди такі жорстокі та чинять невиправдане насилля, грабують. Хтось твердив, що вони з глибинки країни (рф) тому й такі нелюди. Але зауважу, що в Бучі та Ірпені стояли мої земляки з Приморського краю - 55 бригада морської піхоти. Це люди які виросли в економічно розвиненому місті Далекого Сходу - Владивосток. Вони точно забезпечені та добре заробляють і у них точно вдома є пральні машинки та унітази. Але це не заважало їм влаштовувати тортурні кімнати та задля забави вбивати Українців. 

Для мене це явище не було дивним. Річ у тім, що вдома вони відчувають себе вельми приниженими, а тут для них чи не єдине місце де можна чинити що завгодно. Сьогодні в Росії авторитетного на війні вагнерівця може принизити будь який емігрант чи дільничний інспектор. В РФ це явище межує з колективним психічним розладом. 

Я сам, коли приїхав в Україну, звикав декілька років до відчуття безпеки бо тут відсутня атмосфера ненависті. А в Росії панує дикий світ ненависті до інших - це частина російського суспільства. 

У свій час я був прихожанином Московського Патріархату РПЦ і так доходився, що на 8 років потрапив в окультизм. Там відсутня духовність та панують бізнес інтереси.

Доброволець, військовослужбовець ЗСУ, Ілля Богданов.

Дізнатися про книгу "Паззл" Іллі Богданова можна за посиланням

Слухати інші програми Люди Справи

Тільки наша згуртованість приведе до перемоги
В Україну прийде велике пробудження
Це буде нова, зріла Україна
Медіатравма людини. Як ми руйнуємо своє життя через ЗМІ
Сон військовослужбовця має бути надійним, як його зброя
Ветерани отримують нове життя в центрі ЯРМІЗ

Відгуки

"Мені знадобилося 4 роки, щоб прийняти рішення стати монахинею", - сестра Марія Люба

"Мені знадобилося 4 роки, щоб прийняти рішення стати монахинею", - сестра Марія Люба

"Бог не обрізає крила, а здійснює бажання": Про життєвий шлях та розпізнання покликання розповідає сестра Марія Люба зі Згромадження Служниць Святого Духа, м. Хмельницький.
"Діва Марія - дар Божий у нашому житті", - отець Станіслав Свурка

"Діва Марія - дар Божий у нашому житті", - отець Станіслав Свурка

Про Діву Марію, як дар Божий у нашому житті розповідає настоятель парафії Пресвятої Діви Марії з гори Кармель, смт. Томашпіль, модератор руху Назаретських родин, отець Станіслав Свурка.
"Ідеалізація та знецінення - дві сторони однієї проблеми", - сестра Тетяна Богославець

"Ідеалізація та знецінення - дві сторони однієї проблеми", - сестра Тетяна Богославець

Ідеалізація та знецінення. Друга програма про захисні механізми психіки із серії програм "Міць в слабкості", сестри Тетяни Богославець. "Ми схильні зачаровуватися, щоб потім розчаруватися".


"Поважають того, хто проявляє повагу до інших людей", - о. Микола Орач

"Поважають того, хто проявляє повагу до інших людей", - о. Микола Орач

Про зневагу та повагу між християнами розповідає брат-францисканець Микола Орач з Парафія Преображення Господнього м. Бориспіль.
"Бог дасть відвагу тим, хто прийме рішення боротися за життя інших", - Тереза Андрущишина

"Бог дасть відвагу тим, хто прийме рішення боротися за життя інших", - Тереза Андрущишина

Що я можу зробити в царині захисту життя тут і тепер? В ефірі Радіо Марія доктор суспільних наук у галузі педагогіки, член Комісії у справах душпастирства родин, Тереза Андрущишина. "Бог дасть відвагу тим, хто прийме рішення боротися за життя інших".