Слухати Радіо

Зараз в ефірі

04:20

Святий дня

В ефірі

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Розарій

13:00

Свята Літургія з церкви Різдва Богородиці (Львів)

14:00

Пісня Перемоги

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

Як жити у світлі під час війни? Диявол відкрито віками системно знищує людей

Поділитись з друзями
Нашому життю в світлі загрожують різні ідеології, що виходять від росії та заходу. Католицька Церква проти ідеологій тому часто в світі її не сприймають, - розповідає настоятель парафії Святих апостолів Петра і Павла у Калинівці, модератор руху Світло Життя в Україні, отець Ярослав Гонсьорек.



Напередодні почав читати книгу "Польська індентичність та російське самодержавство" де автор Ярослав Сумишин розкриває тему формування Української ідентичності правобережжя України, особливо Поділля. Ми маємо досліджувати власну історію особливо в умовах, коли російська пропаганда намагається навязати свої демонічні принципи та цінності. Сьогодні у публічному житті людям рясно пропагуються негативні цінності та руйнівні правила життя. Ще в період сталінізму в Польщі отець Франциск, засновник руху Світло життя, бачив вплив брехливої радянської ідеології та намагався всіляко зберегти Божі цінності, - розповідає отець Ярослав Гонсьорек.

Отець Франциск виділяв 5 принципів успішного християнина: розум,
сумління, Слово Боже, Ісус Христос та Церква. Тобто християнин має бути розумним та мислити згідно Слова Божого керуючись сумлінням, а також дотримуватися мудрості дару Всевишнього - Слова Божого. Також, що дня він єднається з Ісусом Христом, який веде його дорогою життя, та керується світлом Церкви де беру участь у формаціях та спільнотах. Коли я дотримуюся цих 5 принципів то маю Світло життя.

 Життя у світлі - це життя в правді, що є сьогодні надзвичайно актуальним в умовах війни. Христос сказав: "Пізнаєте правду і правда зробить вас вільними". Ми віримо в перемогу Українського війська, але повністю вільними нас зробить правда. Варто розуміти, що життя в правді має проявлятися не тільки на фронті, але й у нашому щоденному житті.

Ісус називає диявола батьком брехні та душогубом. Тобто, там де брехня - там є смерть. Саме брехня внесла поділ та ненависть між народами, а це в свою чергу призвело до війни. Все розпочинається з відходу від істини та призводить, у свою чергу, до вбивства. Таким є алгоритм дії диявола.

Ще одне явище, яке хвилює мене - це коли люди побожні люди вірять у брехню російської пропаганди та виправдовують війну розв'язану росією проти України. Тобто в багатьох відсутнє критичне мислення, що призводить до прогресуючого невігластва.

Життя в світлі - це життя в свободі. Тільки вільна людина може нести визволення іншим людям, нести світло прославляючи Бога. 
 
Настоятель парафії Святих апостолів Петра і Павла у Калинівці, модератор руху Світло Життя в Україні, отець Ярослав Гонсьорек.


Слухати програми отця Ярослава Гонсьорека
Бережіть свої серця від ненависті
30 років домашній Церкві
Синодальність Церкви сьогодні
Літургія годин освячує день
Святість у подружньому житті
Святий Дух - нерозгадана Особа Бога

Відгуки

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора численних програм на Радіо Марія брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).
Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж розповідає про головні свята єврейського народу в циклі програм: "Юдейські свята".
"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак коментує щоденник святої Терези з Лізьє "Повість однієї душі".  Тема катехези стосується людської недосконалості.
Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич говорить про Пасху Ісуса Христа та пояснює сенс смерті та Воскресіння Ісуса Христа.
Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.