Слухати Радіо

Зараз в ефірі

01:40

Духовні читання

В ефірі

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:00

Святий дня

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

Як сформувати здорову самооцінку дитини? - практичні поради психолога Валентини Осадчої

Поділитись з друзями
Психолог Валентина Осадча продовжує цикл програм присвячених трьом психологічним капканам, у які потрапляють діти. У конкретній програмі характеризуємо другий капкан "Неповноцінність" для дітей віком від півтора до восьми років.
У другий капкан "Неповноцінності", потрапляють діти у віці від півтора до восьми років, коли закладається самооцінка особистості. Саме у цьому віці у дитини може сформуватися уявлення про себе як про невдаху, тому батькам потрібно уважно поставитись до вказаного періоду розвитку дитини, щоб запобігти завищеній чи заниженій самооцінці.

Для формування здорової самооцінки, батькам необхідно уважно поставитись до особистості дитини та її взаємодії з навколишнім світом, дозволити їй розвиватись у комфортних умовах, мати можливість проявляти свій характер та чемно протистояти батьками.

Коли дитина зазнає невдачі чи поразки батьки покликані "долюбити" її (показати дитині любов попри поразку), підтримати. В жодному разі не можна повчати, дорікати чи порівнювати дитя з іншими! Інакше, особа, що розвивається, може вирости з переконанням, що вона хороша лише коли їй усе вдається.

Внаслідок допущених помилок у вихованні, у дитини найчастіше закладається або нарцисизм, або формується переконання: "Я невдаха і більше нічого не можу зробити". 

Існує велика небезпека слухняних дітей! Слід пам'ятати: найперше дитина тренується відстоювати свою думку в своїй сім'ї. На батьках діти можуть навчитись протистояти зовнішньому світу і бути собою. Якщо дитину змусити бути слухняною і погоджуватись у всьому з батьками, вона виростає або нещасливою, або маніпуляторкою.

Більше дізнатись про три капкани, в які потрапляють діти від народження до 12 років можна тут: "Як не дозволити дитині потрапити в психологічні капкани?"

Слухати інші програми
Діти не є власністю батьків!
Про що діти не говорять батькам?
Чи варто карати дітей фізично?
В чому причина конфлікту батьків і дітей?
Чи дратують вас діти в храмі?

Відгуки

"Берегти Землю - це наказ Господній", - о.Євген Габров

"Берегти Землю - це наказ Господній", - о.Євген Габров

Отець Євген Габров з Ордену Отців Маріянів в програмі "У Ваших намірах" говорить про те що Католицька Церква вчить про збереження довкілля. Ця програма присвячена 38-м роковинам Чорнобильської трагедії. 
Для чого насправді потрібна спільнота в Церкві?

Для чого насправді потрібна спільнота в Церкві?

Отець Артур Сподар пояснює слова Ісуса Христа: "Випливи на глибину". Що це означає і як цьому допомагає спільнота.
"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

Говоримо з отцем Міхалом Бранкевичем про війну та причини її виникнення.
Як Фра Анжеліко показав глибину Євангелія через фреску "Благовіщення"?

Як Фра Анжеліко показав глибину Євангелія через фреску "Благовіщення"?

Стефанія Демчук, кандидат історичних наук, асистент кафедри історії мистецтв, історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, розповідає про особливості фрески "Благовіщення" Фра Анжеліко, яка прикрашає стіну монастиря Сан-Марко у Флоренції.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.