Слухати Радіо

Зараз в ефірі

18:00

Молитовна лінія

В ефірі

Св.Літургія з Катедри св. Олександра (Київ)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:45

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Католицька енциклопедія

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Хресна Дорога

Чому Господь не відповідає на молитви?

Поділитись з друзями
Створено: 2022-04-14
Передача: Катехиза
Ієромонах Студійського уставу монастиря Антонія Печерського УГКЦ отець Ілля Мамчак у денній катехизі відповідає на питання: "Чому Бог начебто відтерміновує відповідь на наше прохання"? Через призму молитви Христа в Гетсиманському саду. 

"Те, що Господь не підтримує обов'язково прийде до руїни. Зло - це як гангрена, якщо її не зупинити то вона знищить людину. Але в кінцевому результаті Господь приведе все до здорового Божого порядку. Тут відкривається ще одна сторона - ми дуже мало звертаємо увагу на гріх, який є найбільшим злом в людському суспільстві. Гріх руйнує стосунки не тільки з Господом, а й стосунки один між одним. Коли є недостатня боротьба з гріхом то він накопичується та переходить в агресію", - розповідає отець Ілля Мамчак. 


- Чому Бог не відповідає на молитву? Коли ми перечитаємо Євангеліє то там завжди знайдемо відповіді на питання які нас турбують. У житті кожної людини є воля наша, людська, а також є воля Божа. Ми міркуємо що наші прагнення є добрими і обов'язково мають бути підтримані Господом. Тоді ми наче примушуємо Господа підтримати нас і виконати бажання. Але все повинно бути навпаки - саме ми в повинні все підпорядкувати волі Божій. Навіть Христос говорив, що прийшов Виконати не Свою волю, а волю Отця, який Його послав. І так як Христос підпорядкувався волі отця, то й ми коли підпорядковуємо себе волі Божій зустрінемо перешкоди. Нам доведеться перебувати в боротьбі. Це пов'язано з налаштуванням порядку в нашій душі, - говорить отець Ілля Мамчак.


- Навіть дитина розвивається не з власного бажання, а за законами природи. Господь каже в Євангелії від Луки: "Намагайтеся увійти тісними ворітьми". Щоб людина отримала благодать Божу - вона має докласти зусиль в роботі над собою. 
Дехто каже, що молився, просив і не отримав нічого, тому й залишив молитву. Справа в тому, що ми не знаємо чи буде в результаті це нам на добро.


В Гетсиманії Христос молився до Отця словами: "Отче мій, якщо можливо, нехай мине мене ця чаша. Однак не як я бажаю, лише - як Ти". (Мт 26:39)


Справа в тому, що нам Господь не обіцяє на Землі безтурботного життя. А великі дари Божі даються через великі терпіння. Кожен із учнів Христа проходив через великі страждання ради пізнання Христа. А Павло казав, що готовий не тільки терпіти але й віддати життя за Христа. 


Господь інколи відтягує відповіді на прохання, щоб ми почали більше молитися, щоб наша душа більше спілкувалася з Господом. Адже молячись про дари ми часто забуваємо про подателя дарів, що стають важливішими за Господа.

Зло відступає тільки тоді, коли проти нього триває молитва. Якщо ми молимося своєму тяжкому стану всупереч то прийде світло в душі.

Відгуки

Що особливо варто знати про Пасхальний Тридіум? - розповідає отець Рафал Мишковський

Що особливо варто знати про Пасхальний Тридіум? - розповідає отець Рафал Мишковський

Отець Рафал Мишковський детально поясняє знаки, символи та жести пасхального тридіуму. 
"Досконала любов полягає в тому, щоб зносити вади ближніх, і не дивуватися їхніми слабкостями", - о.Віталій Козак

"Досконала любов полягає в тому, щоб зносити вади ближніх, і не дивуватися їхніми слабкостями", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак на Радіо Марія розповідає про те, як свята Тереза з Лізьє розуміла любов до ближнього і що означає віддавати життя за ближнього.
Місія  сім'ї в сучасному світі?

Місія сім'ї в сучасному світі?

Отець Олександр Кушта розпочинає цикл катехиз "Теологія тіла в навчанні святого Папи Йоана Павла ІІ". Програма присвячена єдності та нерозривності шлюбу.
Святий Йоан Ліствичник та повчання про зцілення від наслідків гріха

Святий Йоан Ліствичник та повчання про зцілення від наслідків гріха

Про одного із найбільших подвижників Церкви - Йоана Ліствичника - розповідає священник парафії Володимира та Ольги УГКЦ, викладач богослов'я в Українському Католицькому Університеті (м. Львів), отець Олег Кіндій.


"П'ята заповідь наголошує, що людське життя священне", - отець Руслан Михалків

"П'ята заповідь наголошує, що людське життя священне", - отець Руслан Михалків

Про пʼяту Божу заповідь розповідає ректор Вищої Духовної Семінарії Пресвятого Серця Ісуса у Ворзелі, отець Руслан Михалків.