Слухати Радіо

Зараз в ефірі

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

В ефірі

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Школа лідерства

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

04:40

Біблійні читання

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

Хрещення свідчить, що ми Божі діти про яких Він піклується. Саме тому варто гідно оцінювати цей статус, - сестра Василія

Поділитись з друзями
Дія Бога в людській історії та житті кожного з нас. Про таїнство хрещення розповідає сестра Василія Гальцова.
Таїнство хрещення - це Божий знак Його невидимої присутності. Між Богом та людиною існує прірва і найперше, що Бог очікує від нас - це спілкування дитини з Небесним Отцем. Господь насолоджується спілкуванням із нами, адже ми для Нього не просто створіння, а діти улюбленні, - розповідає сестра Василія Гальцова.


Про Боже любляче серце та Його турботу можна прочитати в притчі Бруно Ферреро, де хлопчик стрибнув через полумя з даху в руки свого батька. Так і наша віра - це стрибок в невідомість, в руки Бога.
 
Через хрещення ми стаємо дітьми Бога та звертаємось до нього, як маленькі називаючи Авва-Отче. Така щирість має бути головною рисою християнина.

Ще один плід хрещення, як Божих дітей - це керування принципами духовного світу, адже ми відтепер нові створіння і маємо підкорятися законам Царства Божого, а не цього світу. Віра, надія, любов - основні чесноти християн.


Наступний плід хрещення - це коли ми стаємо частиною містичного тіла Христа, Церквою. Ми прищеплені до Нього як гілки до дерева в яких тече один сік. Ми, християни є одним Христовим Тілом. Між нами існує вузол єдності - це коли один грішить то страждає все тіло. Тобто ми несемо відповідальність за своє життя. І коли нас наповнює Дух Святий то ми насичуємо Тіло Церкви святістю.

При хрещенні ми отримуємо Божу печатку, що ми є Божими дітьми про яких Він піклується. Саме тому нам варто усвідомлювати та гідно оцінювати цей статус. Важливо памятати хто ми, та які привілеї ми маємо.


Іще один плід Церкви - це відпущення гріхів. Залишаються лише наслідки первородного гріха такі, як хтивість, яка залишається для випробування. Очищення від гріхів - це велика ласка Божа.


Під час хрещення відбувається очищення де символом чистоти є вода. 

Святий Апостол Павло закликає зодягнутися в Христа.

Відгуки

"Поважають того, хто проявляє повагу до інших людей", - о. Микола Орач

"Поважають того, хто проявляє повагу до інших людей", - о. Микола Орач

Про зневагу та повагу між християнами розповідає брат-францисканець Микола Орач з Парафія Преображення Господнього м. Бориспіль.
"Бог дасть відвагу тим, хто прийме рішення боротися за життя інших", - Тереза Андрущишина

"Бог дасть відвагу тим, хто прийме рішення боротися за життя інших", - Тереза Андрущишина

Що я можу зробити в царині захисту життя тут і тепер? В ефірі Радіо Марія доктор суспільних наук у галузі педагогіки, член Комісії у справах душпастирства родин, Тереза Андрущишина. "Бог дасть відвагу тим, хто прийме рішення боротися за життя інших".
Чи може дитина бути святою? - відповідає с. Наталія Вакулішина

Чи може дитина бути святою? - відповідає с. Наталія Вакулішина

Чому можемо повчитися у дітей, які навчаються в Гімназії ім. Івана Павла ІІ розповідає викладачка школи, сестра-салезіянка Наталія Вакулішина (Згромадження Дочок Марії Помічниці християн).
Чому фільм Страсті Христові майже ідеальний?

Чому фільм Страсті Христові майже ідеальний?

Цього року виповнилось рівно 20 років особливій для християн всього світу кінострічці Мела Гібсона "Страсті Христові".
Чому ми агресивно ставимось до себе?

Чому ми агресивно ставимось до себе?

Психолог Валентина Осадча пояснює причини та види аутоагресії, яка полягає у заподіянні собі фізичної чи психічної шкоди.