Слухати Радіо

Зараз в ефірі

01:10

Католицька енциклопедія

В ефірі

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:00

Святий дня

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

Марія - Наречена Духа Святого. Обрана Серцем Бога

Поділитись з друзями
Яку функцію виконує в історії Марія, як Наречена Бога? Катехиза сестри Каміли Кармалюк. "Виконуйте довірене вам Богом зі 100% відданістю і до вас будуть приходити люди, щоб ви розповіли їм про Нього".
Марія присутня в історії спасіння, як наречена Духа Святого. Тобто - це та, яку обрало Серце Бога. Історія спасіння розпочинається від створення світу та триває аж до цього моменту нашого життя. Бог є автором цієї історії, а Марія співавторка - обрана Серцем Бога людина, - сестра Каміла Кармалюк.


Бог обирає серце Марії, ще ніхто з людей не мав такого привілею - бути Нареченою Господа. Дух Святий - це єдність Святої Трійці та повнота Божої любові. Коли Церква говорить про Марію то каже, що вона перебуває в повноті Отця, Сина та Духа Святого. Бог втілює Слово у тіло - це ми візуально бачимо Його ділах, а Марія показала на прикладі свого життя діяльність Творця. 

Не забуваємо, що Марія є в повноті Божої любові, але залишається людиною. Вислів "Благодаті повна" говорить про те, що вона всебічно наповнена. 

Марія відповідаючи на запрошення стати Матір'ю Бога каже ТАК і тільки тоді Ангел повідомляє, що Дух Святий зійде на тебе і ти станеш матір'ю Бога. 

Окреслення повноти любові - це співпраця людини та Бога Вона багато приносить плоду. Якщо людина намагається співпрацювати з Богом то Він керує вже ситуацією, випадками, труднощами. Він творить чудеса на наших очах. Бог свою любов проявляє так, що ми точно розуміємо, що це не під силу людині.


Аспекти:
1. Повнота любові Бога до Марії. Вона трансформує любов Божу до людини. Марія трансформує любов ще в більшому потоці, коли ми до Неї звертаємося і вона не відкидає цих молитов. Вона, як мати вчить нас любити мов дітей. Але чи ми передаємо ту любов Марії, якою наповнюємося? 

2. Примирення людини та Бога. Момент втілення. Що робить обрана для любові людина? Вона є носієм примирення людини та Бога. Коли Марія сказала "так" Богові - вона зробила крок до єдності та примирення. Коли людина співпрацює з Богом то життя йде гармонійно. І коли Марія відгукнулася на заклик то вона продовжила рухатися в Його задумі та плані. Марія здійснила вибір хоч і могла б сказати Богові, ні. 

Щоб піти до сповіді нам потрібно зробити крок і це більше потрібно нам, а не Богові. Ми маємо зробити крок, щоб Бог нам подарував прощення. Любов Божа - це трохи тяжкий момент для нас. Коли ми ідемо до примирення з Богом то часто нам це дається доволі нелегко. 

3. Глибока єдність та вірність Марії Богу. Вірність в тому, що Бог сказав "Дух Святий зійде на тебе". Вона зробила крок і слово стало тілом. Марія продемонструвала єдність слова та діла. Марія не тільки розуміла любов Бога в слові, але й впроваждує на практиці конкретними ділами те, що знала. 


4. Плідність. Це вимір більш духовний. Ми називаємо священника отцем - батьком парафії, яку йому довірив Бог. Священник може бути батьком, а може бути найманцем, як і мати може бути мачухою... Плідність - це коли ти вмієш співпрацювати в любові з Богом. Це коли не маючи власних дітей ти піклуєшся довіреними тобі людьми, як своїми дітьми. 


Відгуки

"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак коментує щоденник святої Терези з Лізьє "Повість однієї душі".  Тема катехези стосується людської недосконалості.
Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич говорить про Пасху Ісуса Христа та пояснює сенс смерті та Воскресіння Ісуса Христа.
Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.
"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

У програмі "Люди Справи" художник та коваль, член спільноти "Сім'я Каміліан", Юрій Гандера.