Слухати Радіо

Зараз в ефірі

12:00

Царице Неба

В ефірі

Хресна Дорога

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Св.Літургія з Катедри св. Олександра (Київ)

19:00

Вечірній ефір

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

"Найгірше явище - байдужість. Відпустіть минуле, пробачте кривдників вже сьогодні", - отець Михайло Прокопів

Поділитись з друзями
Що я зробив для завершення війни? "Робіть те, що вмієте вже сьогодні: молитвою, справами, словом, пожертвами, діями. Все, що можете - робіть зараз", - капелан військового шпиталю, отець Михайло Прокопів, РКЦ.
Чим довше триває війна тим більше люди відчувають фізичну та моральну втому. Мені в цих умовах допомагає спільнота та колеги-священники, які завжди поруч. Важливим у волонтерській діяльності та служінні є відпочинок. Зауважу, щоб бути ефективним у своїй діяльності то важливо час від часу змінювати середовище, виспатися, побути в тиші, поспілкуватися з іншими людьми тощо.

Також важливою є підтримка команди, з якою ви працюєте. Цінуйте тих, хто поруч, а особливо людей, які висловлюють своє сприяння вам. Був випадок, коли до мене на залізничному вокзалі підійшли люди та запропонували придбати квиток поза чергою. Це приємно відчувати, адже це прояв поваги.

Військовослужбовцям важливо відчувати нашу повагу. В шпиталі часто помічаю, як поранені допомагають один одному, підтримують та тримаються з радістю та ентузіазмом. Найгірше явище - байдужість. До ветеранів та військовослужбовців, які поранені перебувають в шпиталі чи вдома важлива наша увага та розуміння. Особливо до сімей, які втратили на війні когось із родичів - це батьки, дружини, діти, друзі. 

В покликанні будьте вірними. Головне - не живіть минулим, відпустіть його, пробачте кривдників вже сьогодні. А також не переймайтеся сильно майбутнім, яке ще не настало. Намагайтеся прожити з Богом сьогоднішній день. Якщо ви ще не розпізнали своє покликання то запитуйте Господа у молитвах. Краще піти, спробувати, та дізнатися, що то не твоє, чим не спробувати взагалі. Робіть те, що можете вже сьогодні, зараз.

Відчутно зменшилася волонтерська підтримка.
Люди стомилися від війни, а багато хто вже живе відпустками. Але з мого досвіду, бачу, як люди миттєво реагують на заклик підтримки та щедро допомагають.

Люди часто запитують коли закінчиться війна. Але тут краще зосередити свою увагу на власному внескові. Запитайте себе:" Що я зробив для завершення війни?" Виконуйте те, що ви можете та вмієте сьогодні: молитвою, справами, словом, пожертвами, чим зможете... Краще зробіть ощсь реально важливе сьогодні замість перебувати в медіапросторі. Краще направити свою силу на реальні справи та дії, аніж виснажувати свою нервову систему.

Капелан військового шпиталю, отець Михайло Прокопів, РКЦ.

Слухати інші програми зараз

Відгуки

"Пісня найбільше виражає мене та допомагає забути про все", - отець Максиміліан Подвіка

"Пісня найбільше виражає мене та допомагає забути про все", - отець Максиміліан Подвіка

"Щодня молився за своє призначення та зрозумів, що у розпізнанні покликання важливі такі складові: молитва, тиша та дослідження", — отець Максиміліан Подвіка з Ордену кармелітів босих.
"Без покаяння людина стає невільником гріха", - отець Григорій Рогацький

"Без покаяння людина стає невільником гріха", - отець Григорій Рогацький

Про єдність з Богом до якої закликає нас Богородиця розповідає отець Григорій Рогацький, зі згромадження Воплоченого Слова, УГКЦ, Івано-Франківськ. "Ми повинні постійно бути готовими з чистою душею перейти до вічності".
"Діва Марія закликає кожного побачити себе в Бозі", - отець Рафал Мишковський

"Діва Марія закликає кожного побачити себе в Бозі", - отець Рафал Мишковський

Про спомин пресвятої Діви Марії Фатімської та молитву кожного із нас розповідає отець-кармеліт Рафал Мишковський.
"Мене вигнали з монастиря, але я знав, що повернуся", - брат Олександр Могильний

"Мене вигнали з монастиря, але я знав, що повернуся", - брат Олександр Могильний

"Я хотів вибрати легку дорогу та бути простим братом в монастирі, але Бог кликав мене стати монахом-священником". Свідчення про покликання до богопосвяченого життя брата-капуцина Олександра Могильного.
Люди, які дратують: дар від Бога чи проблема?, - отець Віталій Козак

Люди, які дратують: дар від Бога чи проблема?, - отець Віталій Козак

Настоятель Всеукраїнського санктуарію Матері Божої Святого Скапулярію у Бердичеві, отець Віталій Козак про розуміння святої Терези від Дитяти Ісус відмінностей між людьми.