Слухати Радіо

Зараз в ефірі

11:20

Катехиза

В ефірі

Ангел Господній

12:20

Хресна Дорога

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

14:00

Хресна Дорога

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Молитовна лінія

19:00

Св.Літургія з Катедри св. Олександра (Київ)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

В Харкові багато чудес там - де люди діють. Українська пасивність - причина занепаду та деградації країни

Поділитись з друзями
Створено: 2022-07-22
Передача: Катехиза
Як проявляється опіка Богородиці в нашому житті розповідає отець Микола Бєлічев - маріанин, головний редактор журналу "Слово між нами". Римо-Католицька парафія Святого Сімейства м. Харків. "Коли ми звертаємося про допомогу до Богородиці та Ангела охоронця то ми отримуємо їх підтримку. Справа в тому, що звертатися потрібно не раз на рік, а жити постійно в цьому діалозі".
При негативному мисленні неможливо вижити в умовах бомбардувань. Тут потрібна або духовна опора, або кардинальна зміна мислення. В Харкові протягом березня-квітня сталося багато чудес переміни. Перебуваючи під постійнами обстрілами  можна зійти з глузду. Але рятунком для багатьох є допомога іншим, коли фокус зміщується на добрі справи. Саме тому багато людей почали займатися волонтерською діяльністю під час бойових дій в Харкові, - розповідає Микола Бєлічев.


- Я звернув увагу, що коли відбулася трагедія у Вінниці то здійнявся велики шум в інфопросторі, який можна коротко описати як: "Жах,хах,жах" та "не забудемо, не вибачимо...". Справа в тому, що ці твердження хибні та шкідливі та й не приведуть ні до чого доброго.

Віра - це досвід звязку з Богом, який відправляє нас в рух. Це заклик діяти.


Як реагувати на вбивства у Вінниці?

1. Звісно, винна в цьому росія бо це країна-окупант. Але ми маємо стежити перш за все чергу за собою і почати з малого для початку, із себе. Гарний принцип має спільнота Анонімних Алкоголіків, де зміни в житті людини розпочинаються із прибирання вулиці де ти живеш. Тут, якщо ви придивитеся то велика байдужість Українців до біди і є тим руйнівним гріхом. У такому випадку гірше буде всім для усвідомлення, що НЕ МОЖНА БУТИ БАЙДУЖИМ коли люди переживають страждання. Як не крути, але саме в цьому наша провина.

По друге - пасивність. Зверніть увагу, яка реакція суспільства була на Стамбульську конвенцію - Скиглення! А представники ЛГБТ спільнот - діють, а не скиглять, проштовхують свої авантюри.


Нам потрібно покаятися та почати діяти, а не чекати, що якось воно дивним чином має стати краще. Часто ми просимо Бога змінити ситуацію в якій опинилися, а насправді, Бог допускає це, щоб змінилися саме МИ. Адже ми сьогодні живі бо ДІЄ маленька частинка суспільства: військові, волонтери, медики, комунальники...
 
Якщо ми хочемо, щоб майбутнє стало кращим нам потрібно діяти. Стамбульська конвенція закликає нас протестувати, висловлювати суспільну думку, реагувати ДІМИ та боротися за правду. Але в такому випадку вас будуть оббріхувати, наймати тітушок проти вас та вважати колаборантами за правду... але ж у цьому й полягав шлях перших християн.

Опіка Богородиці та Ангелів охоронців.
Бог кожному з нас дав опікуна, котрий переживає за нас 24/7. Він звертається до нас та говорить, от тільки ми його не слухаємо. Багато людей нехтує цією опікою, забуває дякувати, не слухає натхнень. Я вірю, що Бог хоче врятувати кожного, але чи ми вміємо Його слухати? Якщо ми не навертаємося то будуть наступні жертви... нажаль.

Оцінка нашого невігластва.
Краще всього оцінку щодо наших помилок та навернення дають нам вороги. Вони нас оцінюють від усього серця, не боячись образити. Найкращий критерій, що ми навернулися - переслідування ворогів. Нам потрібна наша щира інтенція. Слухати Божу волю та Його слово. Не говорити, а слухати та діяти натхненно і невпинно.

Ми відчуваємо тугу за рідними, а ще більшу тугу в очікуванні нас відчувають Святі, які хочуть нам допомогти.


Відгуки

Як відбувалося розпʼяття Ісуса Христа

Як відбувалося розпʼяття Ісуса Христа

Катехеза о. Олексія Самсонова про смерть та розпʼяття Ісуса Христа.
Що особливо варто знати про Пасхальний Тридіум? - розповідає отець Рафал Мишковський

Що особливо варто знати про Пасхальний Тридіум? - розповідає отець Рафал Мишковський

Отець Рафал Мишковський детально поясняє знаки, символи та жести пасхального тридіуму. 
"Не бійтеся жити в чистоті, в ній ви знайдете красу і святість", - Тереза Андрущишина

"Не бійтеся жити в чистоті, в ній ви знайдете красу і святість", - Тереза Андрущишина

В ефірі Радіо Марія доктор соціальних наук у галузі педагогіки Тереза Андрущишина провадить катехезу на тему: "Життя в чистоті як спосіб до життя у стилі pro-life".
"Досконала любов полягає в тому, щоб зносити вади ближніх, і не дивуватися їхніми слабкостями", - о.Віталій Козак

"Досконала любов полягає в тому, щоб зносити вади ближніх, і не дивуватися їхніми слабкостями", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак на Радіо Марія розповідає про те, як свята Тереза з Лізьє розуміла любов до ближнього і що означає віддавати життя за ближнього.
Місія  сім'ї в сучасному світі?

Місія сім'ї в сучасному світі?

Отець Олександр Кушта розпочинає цикл катехиз "Теологія тіла в навчанні святого Папи Йоана Павла ІІ". Програма присвячена єдності та нерозривності шлюбу.