Слухати Радіо

Зараз в ефірі

02:50

Біблійні читання

В ефірі

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Ангел Господній

12:20

Розарій

В Харкові багато чудес там - де люди діють. Українська пасивність - причина занепаду та деградації країни

Поділитись з друзями
Створено: 2022-07-22
Передача: Катехиза
Як проявляється опіка Богородиці в нашому житті розповідає отець Микола Бєлічев - маріанин, головний редактор журналу "Слово між нами". Римо-Католицька парафія Святого Сімейства м. Харків. "Коли ми звертаємося про допомогу до Богородиці та Ангела охоронця то ми отримуємо їх підтримку. Справа в тому, що звертатися потрібно не раз на рік, а жити постійно в цьому діалозі".
При негативному мисленні неможливо вижити в умовах бомбардувань. Тут потрібна або духовна опора, або кардинальна зміна мислення. В Харкові протягом березня-квітня сталося багато чудес переміни. Перебуваючи під постійнами обстрілами  можна зійти з глузду. Але рятунком для багатьох є допомога іншим, коли фокус зміщується на добрі справи. Саме тому багато людей почали займатися волонтерською діяльністю під час бойових дій в Харкові, - розповідає Микола Бєлічев.


- Я звернув увагу, що коли відбулася трагедія у Вінниці то здійнявся велики шум в інфопросторі, який можна коротко описати як: "Жах,хах,жах" та "не забудемо, не вибачимо...". Справа в тому, що ці твердження хибні та шкідливі та й не приведуть ні до чого доброго.

Віра - це досвід звязку з Богом, який відправляє нас в рух. Це заклик діяти.


Як реагувати на вбивства у Вінниці?

1. Звісно, винна в цьому росія бо це країна-окупант. Але ми маємо стежити перш за все чергу за собою і почати з малого для початку, із себе. Гарний принцип має спільнота Анонімних Алкоголіків, де зміни в житті людини розпочинаються із прибирання вулиці де ти живеш. Тут, якщо ви придивитеся то велика байдужість Українців до біди і є тим руйнівним гріхом. У такому випадку гірше буде всім для усвідомлення, що НЕ МОЖНА БУТИ БАЙДУЖИМ коли люди переживають страждання. Як не крути, але саме в цьому наша провина.

По друге - пасивність. Зверніть увагу, яка реакція суспільства була на Стамбульську конвенцію - Скиглення! А представники ЛГБТ спільнот - діють, а не скиглять, проштовхують свої авантюри.


Нам потрібно покаятися та почати діяти, а не чекати, що якось воно дивним чином має стати краще. Часто ми просимо Бога змінити ситуацію в якій опинилися, а насправді, Бог допускає це, щоб змінилися саме МИ. Адже ми сьогодні живі бо ДІЄ маленька частинка суспільства: військові, волонтери, медики, комунальники...
 
Якщо ми хочемо, щоб майбутнє стало кращим нам потрібно діяти. Стамбульська конвенція закликає нас протестувати, висловлювати суспільну думку, реагувати ДІМИ та боротися за правду. Але в такому випадку вас будуть оббріхувати, наймати тітушок проти вас та вважати колаборантами за правду... але ж у цьому й полягав шлях перших християн.

Опіка Богородиці та Ангелів охоронців.
Бог кожному з нас дав опікуна, котрий переживає за нас 24/7. Він звертається до нас та говорить, от тільки ми його не слухаємо. Багато людей нехтує цією опікою, забуває дякувати, не слухає натхнень. Я вірю, що Бог хоче врятувати кожного, але чи ми вміємо Його слухати? Якщо ми не навертаємося то будуть наступні жертви... нажаль.

Оцінка нашого невігластва.
Краще всього оцінку щодо наших помилок та навернення дають нам вороги. Вони нас оцінюють від усього серця, не боячись образити. Найкращий критерій, що ми навернулися - переслідування ворогів. Нам потрібна наша щира інтенція. Слухати Божу волю та Його слово. Не говорити, а слухати та діяти натхненно і невпинно.

Ми відчуваємо тугу за рідними, а ще більшу тугу в очікуванні нас відчувають Святі, які хочуть нам допомогти.


Відгуки

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Про переживання горя та невизначену втрату слухайте у програмі Люди Справи. Гість прямого ефіру - ієрей Діонісій (Денис) Дьяченко, священик Православної Церкви України, військовий капелан Національний академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького.
"Він розіп'яв себе в сповідальниці", - катехеза про св.Леопольда Мандича

"Він розіп'яв себе в сповідальниці", - катехеза про св.Леопольда Мандича

Брат-капуцин Віктор Дешук під час ранкової катехези знайомить слухачів Радіо Марія з постаттю святого Леопольда Мандича.
"Ціла історія святої Терези Великої - це молитва", - о.Віталій Козак

"Ціла історія святої Терези Великої - це молитва", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак продовжує цикл катехез під назвою "Історія дружби". Священник розповідає про досвід молитви святої Терези Авільської. Дослідники життя  Терези виділяють три етапи її переживань. Перший - "спонтанність і відкритість", другий - "неприйняття і конфлікт", і третій - "гармонія зустрічі". 
Як відчути Божу любов?

Як відчути Божу любов?

Отець Леонід Михалець говорить про Божу любов.
"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

Про те, як виконати волю Божу розповідає отець-францисканець Андрій Немченко - вікарій Одеського катедрального собору Успіння Пресвятої Діви Марії. "Нещастя - наш вчитель, а призначення - вічність".