Слухати Радіо

Зараз в ефірі

08:10

Житія святих

В ефірі

Ранок з Олексієм Самсоновим

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехеза

12:00

Ангел Господній

12:10

Святий дня

12:20

Концерт привітань та поздоровлень

13:00

Відкрите питання

14:00

Духовні читання

14:20

Архіпастир відповідає

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Катехеза

16:40

Дитяча молитва

17:00

Новини

17:10

Голос народу, голос Божий

"Нареченство це та мить, коли двоє ось-ось стануть одним тілом, тут є все так само як шлюбі, тільки без подружнього ложа"

Поділитись з друзями
Створено: 2017-07-26
Передача: Катехеза
Автор: Тетяна Калініченко
Ведучий: Тетяна Калініченко
Ревнощі, секс, кризи… про все це в катехезі отця Олександра Могильного. "Чоловік і жінка вже на початку подружнього життя мають вчитися сексуальній етиці. Це єдина сфера подружнього життя, яка зарезервована тільки для двох. Саме тут проявляється перевірка чи пара готова до подружнього життя. Бо якщо цього нема – то вже одразу подружжя зустрінеться з кризами. В часі нареченства подружжя має розпізнати, чи ці двоє готові один одного нести на руках, готові робити успішними і бути разом навіть в кризі" 
"...Нареченство це та мить, коли ось-ось двоє стануть одним тілом... Підготовки, марш Мендельсона, це лише технічні моменти, які допомагають прикрасити момент. В нареченстві все є так само як подружньому житті, тільки без подружнього ложа... Це не значить, що треба йти і постійно цілуватися, ні, якраз пари, які цілуються на показ демонструють себе, а не правдиві стосунки чи любов". 

Відгуки

Бог не хоче, щоб ми терпіли. Алкозалежна особа в родині - це не спосіб для нашого терпіння. Це людина, яка потребує нашої допомоги через спеціалістів!

Разом з отцем Ярославом Рохманом продовжуємо катехезу про спізалежних осіб, які оточують залежних осіб.

"Протестанти, ви задумайтеся, дітей треба хрестити. Візьміть собі на увагу!", - отець Павло Василів

В денній катехезі рухаємось циклом програм присвячених євангелізації. Цього разу концентруємо увагу на євангелізації за посередництвом Святих Таїнств

"Не може бути перевтілення хліба і вина в Пресвяті Тіло і Кров без дії Святого Духа"

В денній катехезі отець Євген Фізер говорив про значення консекраційної молитви: "Коли священик виголошує консекраційну молитву, я навіть зупиняю сповідь. Вважаю, що варто залишити все в цей момент, перервати всі справи, зупинити всі думки – бо зараз на вівтар приходить сам Ісус Христос".

"Співзалежна дружина може робити ще більше шкоди, ніж її чоловік", - отець Ярослав Рохман

Священик говорив про проблему співзалежності.  Як виявилося, співзалежні особи можуть наносити не менше шкоди,  ніж люди з алкогольними проблемами 

"Тільки після відречення від сатани відбувається з’єднання з Христом"

Отець Орест Фредина  в денній катехезі говорив про наше спасіння в Ісусі Христі: "...Часто наші молитви скеровані на те, щоб мені щось сталося, щоб мені було краще, але молитви перших християн були інакші".