Слухати Радіо

Зараз в ефірі

18:00

Св.Літургія з Санктуарію Летичівської Богородиці (Летичів)

В ефірі

Трансляція молитовних чувань

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Розмова з екзорцистом

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

02:50

Біблійні читання

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

Причаститися, щоб стати причастям для інших

Поділитись з друзями
В рамках циклу передач на тему “На шляху до зустрічі з Христом” о. Михайло Станчишин розпочав другу частину катехиз, розповідаючи про місця, де людина може зустрітися зі своїм Богом.
Зустріч є центральною темою в Святому Письмі. Сам Бог є Богом зустрічі, спільності і любові Отця, Сина і Святого Духа. Створена на Божий образ людина також покликана до спільності з Богом, ближніми, сама з собою. Однак через первородний гріх вона втратила цю спільність, перебуває в пеклі самотності. Для того, щоб повернутися до первісного стану, щоб отримати спасіння, яке може дати лише Господь, людина найперше має з Ним зустрітися. Місцем зустрічі може бути особиста молитва, іспит совісті, таїнство Покаяння, духовний провід, реколекції. Проте найважливішим місцем, де чекає нас Господь, є Пресвята Євхаристія. Якщо хочемо зустрітися з Богом в Євхаристії, маємо належно приготуватися до Служби Божої. Передусім маємо налаштувати ум, волю, серце, зосередитися, довіритися Богові. Під час Літургії слова потрібно уважно слухати Бога, який промовляє до нас через біблійні тексти, намагатися їх запам'ятати. В Літургії жертви ми приймаємо живого Бога до свого серця, який нас перемінює. Завдяки Євхаристії, тобто хлібу і вину, які стали Тілом і Кров'ю Ісуса Христа, ми самі стаємо хлібом для інших. Причащаємося, щоб стати Причастям для інших. Крім того, коли ми причащаємося з глибокою вірою і усвідомленням присутності Бога в Євхаристії, ми освячуємося. Святий Іван Золотоустий навіть сказав: “Одного Причастя достатньо, щоб стати святим”.

Відгуки

"Не обіцяй собі, що доживеш до вечора", - отець Костянтин Морозов про християнську динаміку, транзітус та св. Франциска з Ассізи

"Не обіцяй собі, що доживеш до вечора", - отець Костянтин Морозов про християнську динаміку, транзітус та св. Франциска з Ассізи

Як пережити добру смерть? Християнин має готуватися до смерті і зустрічі із Небесним Отцем вже сьогодні.
Бог поступово змінював моє серце

Бог поступово змінював моє серце

Отець Педро Зафра, молодий священник з Іспанії, розповідає про своє покликання, яке тісно пов'язане з Неокатехуменальною дорогою.
"Молитва споглядання є найбільш високою сходинкою духовного життя", - о.Віталій Козак

"Молитва споглядання є найбільш високою сходинкою духовного життя", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак у черговій катехезі знайомить слухачів Радіо Марія з духовністю святої Терези Авільської. У попередніх програмах ми дізналися про чотири труднощі, які свята Тереза переживала під час молитви. У цій програмі священник починає розповідь про чотири етапи містичної молитви. На першому етапі свята Тереза наголошує на важливості зосередженння та споглядання під час молитви.

"Ісус проявив свою любов у найбільш шокуючий спосіб", - о.Міхал Бранкевич

"Ісус проявив свою любов у найбільш шокуючий спосіб", - о.Міхал Бранкевич

Продовження циклу "Христологія", який на Радіо Марія веде отець Міхал Бранкевич. У цій серії йдеться про Воплочення Христа від Діви Марії. Священник занурює слухачів у Таємницю пришестя Бога на землю в людському тілі і пояснює, що Христос переймає фізіологічні риси від своєї Матері — Богородиці. Однак, догматика Церкви також вказує, що, прийнявши людське тіло від Марії, Ісус залишається повноцінним Богом.
Ми живемо в останні часи - катехеза о. Олексія Самсонова

Ми живемо в останні часи - катехеза о. Олексія Самсонова

Останні часи перед пришестям Ісуса Христа будуть важкими для людства та Церкви. Християн будуть переслідувати, а в людях не буде більше любові та милосердя. Світ будуть охоплювати війни та катастрофи, а над людством запанує антихрист. Отець Олексій Самсонов відповідає на питання про те, що має на увазі Церква, коли говорить про останні часи.