Слухати Радіо

Зараз в ефірі

07:40

Гіркі жалі

В ефірі

Святий дня

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Ангел Господній

12:20

Хресна Дорога

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

14:00

Хресна Дорога

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

Що б не сталося - будьте людяними людьми! Довірте Богу своє переображення, - отець Григорій Рогацький

Поділитись з друзями
Про призначення сучасної людини розповідає настоятель парафії Покрови Пресвятої Богорордиці УГКЦ, місто Вінниця, отець Григорій Рогацький. Поклиикання — це здатність до чого небудь, вміння правильно щось робити.

Події в сучасному світі дезорієнтовують людину і в такому випадку особа може загубитися. Проте, в тяжких умовах постійно виникає запитання: "В чому ж моє покликання та ціль життя?", - настоятель парафії Покрови Пресвятої Богорордиці УГКЦ, місто Вінниця, отець Григорій Рогацький.

Господь кожного із нас покликав для життя. Це першооснова для інших дарів та покликань людини, що походять від Бога. Він дає можливість зрозуміти Його волю в житті. Поступово, досліджуючи ми приходимо до того, що покликані до святості в першу чергу. Також Бог закликає нас рухатися до вічної радості. Тема покликання відкрита також і в молитві "Отче наш", де наголошується на довірі Йому свого життя та верховенство Його волі.

Сьогодні людина замислюється, якою ж є Його воля в моєму житті. Ми усвідомлюємо, що людської волі замало, щоб витривати в доброму до кінця. Саме тут ми вчимося розпізнавати Божу волю, до чого нас і закликає Господь. Але цікаво те, що він не робить це насильно, а з любов'ю.

Людина, щоб осягнути мету свого життя, має дотримуватися трьох базових принципів: бути людяно, бути Божою, бути вдячною.

Часто щирість, доброта, ввічливість та інші хороші якості знецінюються коли все налагоджується. Як же легко забувається все добре дане Богом, коли все вирішується в житті. 

Тому завжди необхідно залишатися людяною людиною.
Людяна людина культивує любов та милосердя. Така особа намагається практивувати моральні чесноти, щоб вони стали навичками.

Отже, людяність - це як фундамент будинку життя. Людина у повноті цього значення  має жити з розумінням своєї гідності. Людяність - це уміння любити себе та приймати в любові тих, кого їй даровано.

Людяність - це кожну мить бути тут і тепер. Як нагадують численні фахівці: минуле вже промайнуло, а майбутнє іще не настало - є тільки тут і зараз.

Бути Божою людиною - це дбати про Боже в любові. Саме в такий час Господь здійснює численні переміни в житті. Тільки Він відкриває для нас небо та нагадує усім про святість і досконалість. Але події та клопоти цього світу заважають нам думати про небо.

За любовю ми йдемо сміливо вперед не турбуючись перешкод. Улюблений Син Ісус Христос любить, слухає та ще й виконує сказане Отцем.

Щоб бути Божою та щасливою людиною не достатньо одягнути красивий одяг у неділю. Важливо розпочати внутрішні переміни, переображення розуму та волі. Адже переміни зовнішнього розпочинаються ізсередини, а переміна світу розпочинається із нас. Дозвольте Богові наші переміни. Довірте Йому наше переображення!

Настоятель парафії Покрови Пресвятої Богорордиці УГКЦ, місто Вінниця, отець Григорій Рогацький.

Слухати програми Радіо Марія про призначення людини



Відгуки

Що особливо варто знати про Пасхальний Тридіум? - розповідає отець Рафал Мишковський

Що особливо варто знати про Пасхальний Тридіум? - розповідає отець Рафал Мишковський

Отець Рафал Мишковський детально поясняє знаки, символи та жести пасхального тридіуму. 
"Досконала любов полягає в тому, щоб зносити вади ближніх, і не дивуватися їхніми слабкостями", - о.Віталій Козак

"Досконала любов полягає в тому, щоб зносити вади ближніх, і не дивуватися їхніми слабкостями", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак на Радіо Марія розповідає про те, як свята Тереза з Лізьє розуміла любов до ближнього і що означає віддавати життя за ближнього.
Місія  сім'ї в сучасному світі?

Місія сім'ї в сучасному світі?

Отець Олександр Кушта розпочинає цикл катехиз "Теологія тіла в навчанні святого Папи Йоана Павла ІІ". Програма присвячена єдності та нерозривності шлюбу.
Святий Йоан Ліствичник та повчання про зцілення від наслідків гріха

Святий Йоан Ліствичник та повчання про зцілення від наслідків гріха

Про одного із найбільших подвижників Церкви - Йоана Ліствичника - розповідає священник парафії Володимира та Ольги УГКЦ, викладач богослов'я в Українському Католицькому Університеті (м. Львів), отець Олег Кіндій.


"П'ята заповідь наголошує, що людське життя священне", - отець Руслан Михалків

"П'ята заповідь наголошує, що людське життя священне", - отець Руслан Михалків

Про пʼяту Божу заповідь розповідає ректор Вищої Духовної Семінарії Пресвятого Серця Ісуса у Ворзелі, отець Руслан Михалків.