Слухати Радіо

Зараз в ефірі

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

В ефірі

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Школа лідерства

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

04:40

Біблійні читання

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

Смуток і тривога в нестабільному світі. Як знайти опору в житті?

Поділитись з друзями
Отець Міхал Бранкевіч розпочинає новий цикл катехиз про невпевненність у завтрашньому дні через призму Душпастирської конституції про Церкву в сучасному світі. "Щоб допомогти людині звільнитися від залежностей потрібно вказати їй на те, що вище всіх захоплень". 
"Про причини втрати людиною орієнтиру та як віднайти його? Другий Ватиканський Собор, дослідивши це питання, звертається до всіх людей щоб пояснити роль Церкви в світі. Вона, згідно своєї природи: Католицька, Всесвітня. Церква солідарна з кождною людиною незалежно від її релігії, раси чи інших відмінностей та усвідомлює, що кожна людина створена з любов'ю Творця. А причиною покликання в цьому світі є любов Отця. Обмеженням є сама людина, яка може добровільно прийняти Його любов та захотіти зрозуміти її", - розповідає отець Міхал Бранкевіч.

- Церква, своїм проголошенням Євангелія, має завдання  допомогти кожній людині зрозуміти себе. Церква хоче конкретними вчинками любові показати, що такий підхід допомагає жити в цьому світі та розуміти кожну людину. Маючи цю любов ти вже на переше місце ставиш не себе.

- Щоб допомогти людині звільнитися від брехливих залежностей потрібно вказати їй те, що найважливіше, більше будь яких захоплень. 

- Потрібно знайти основи любові.
1. Любов материнська, безумовна. Її потрібно побачити та прийняти. І тут варто людину перемикнути від егоїстичної любові на безумовну. Бо коли ти відчуваєш себе людиною любимою - багато проблем зникає. 

2. Смуток і тривога людини. Вони підказують, що потрібно знайти відповіді на запитання. Особливо яскраво виглядають люди щирі та постійно радісні. Це ті, які мають джерело радості та не прив'язанні до залежностей світу. Саме тому Церква має стати прикладом безумовної любові.

- Перше завдання Церкви - бути ясним знаком світла, яке зігріває. 
У цьому світі є багато знаків Божої любові, але не всі їх ми бачимо. Ми бачимо переважно проявлення інших людей і саме тому віруючим потрібно нести любов через свідчення християнського життя. Наприклад: родина, яка живе згідно християнських принципів.


Ми звикли, що в світі нас прийматимуть бездоганними, досконалими. Але це неправда. Адже ми помиляємося і маємо реальні слабкості та хиби. 


В суспільстві існує хибна думка про ідеальну людину, яка веде себе з дотриманням правил. Наше завдання - прийняти людину незалежно від її хиб. Першою спільнотою де можуть зустріти та зрозуміти особу - є храм. Але головне, щоб у ньому був хтось, хто вкаже на дорогу, нагадає що людину приймають такою, якою вона є: бідною,слабкою, зраненою.


Відгуки

Біси та біснуватість, - катехеза отеця Романа Василіва

Біси та біснуватість, - катехеза отеця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що серез страх перестали мислити, як люди", - Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.
"Бог сказав мені йти і відвідувати хворих", - Юрій Гандера

"Бог сказав мені йти і відвідувати хворих", - Юрій Гандера

У програмі "Люди Справи" художник та коваль, член спільноти"Сім'я Каміліан" Юрій Гандера. 


"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

Отець Енріке Лопес Імбернон продовжує цикл програм "Святий Іриней. Доказ апостольського проповідування".  Роздумуємо над 17 пунктом Епідейксису: "Кров Авеля".
"Сьогоднішній світ більше потребує свідків, аніж учителів!" - отець Олександр Халаїм

"Сьогоднішній світ більше потребує свідків, аніж учителів!" - отець Олександр Халаїм

Отець Олександр Халаїм розповідає про місійність Церкви та кожного з нас.