Слухати Радіо

Зараз в ефірі

05:00

Молитва

В ефірі

Дитяча катехиза

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Пісня Перемоги

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза

У Чернігові збільшується інтерес до Церкви. До чого нас закликає Бог під час війни?

Поділитись з друзями
Місіонер-облат Непорочної Діви Марії, отець Петро Врублевський Парафія зіслання Святого Духа, м.Чернігів. Про покликання як завдання від Друга-Господа на наше життя. "Покликання - це завдання на наше життя, що маю робити. Це мета, яку мені дає Господь".




ЖИТТЯ В ЧЕРНІГОВІ
"Станом на сьогодні в Чернігові проживає 2\3 жителів. Люди активно повертаються в місто. Після воєнних дій тут розпочалася організоване прибирання та відновлення інфраструктури. Газу, електропостачання, води немає в місцях, які дуже постраждали від обстрілів. Лікарні та аптеки працюють в штатному режимі", - отець Петро Врублевський.

Люди сьогодні в Чернігові проявляють інтерес до духовності. Ті, хто залишалися в місті під час бомбардувань ревно продовжують відвідувати парафію. Також до нас приходять православні та люди, які ховалися у нас під час бомбардувань. Ми отримуємо позитивні відгуки та допомогу від місцевих людей.


ПОКЛИКАННЯ
Людина може бути дуже похилого віку, але має молоде серце. 
Одного разу до мене післі літургії підійшов чоловік, який допомагав рятувати людей під час бомбардувань, привозив їх до нашої парафії. Він прийшов на літургію помолитися бо отримав повістку до військомату. Саме тому я вирішив у цій катехизі говорити про покликання, оскільки повіска є своєрідним закликом до необхідних дій. В умовах війни багато молодих людей отримують покликання в армію, щоб виконати свій обов'язок. Багато чоловіків відчувають покликання до захисту держави. Але Церква також сьогодні відчуває загрозу бо війна може зайняти місце Бога в серцях людей.

Найчастіше визначення покликання - це боротьба, яка може тривати доволі довго. Папа говорить, що покликання - це завдання для вирішення якого потрібні самотність та тиша. Рцшення замісь мене ніхто не зробить, а прийняти його можна тільки тоді, коли я зустрінусь із собою. Дя цього потрібно щодня організовувати собі простір самотності для зустрічі з собою.

Простір тиші. Людина може боятися тишв та постійно перебуває в інформаційному просторі. Тому, для прийняття інтимного рішення потрібно почути себе в тиші та спокої. 

Перебуваючи в цих двох просторах (тиші та самотності) відбувається слухання: Господа, інших людей, слухання дійсності. Це потрібно для  зустрічі з самим собою.

Папа рекомендує під час перебування в тиші на самоті ставити правильні запитання: 

1. Що я знаю про самого себе?
2. Що дає справжню радість та смуток для мого серця?
3. Що це серце засмучує?
4. Як я  можу бути корисним для світу та Церкви?
5. Яке моє місце в Церкві та на Землі?
6. Які я маю здібності?
7. Чого можу навчитися, а чого ні?



Людина може все життя ставити собі запитання "Ким я є?" і отримувати різні відповіді в різні періоди свого життя. Але ще краще вірцючій особі шукати відповіді на : "Для кого я є?" А вже потім формується відповідь на питання: "Ким я є?"

Покликання - це моє завдання на моє життя, що я маю робити. Це завдання, яке мені дає друг Господь. Цей подарунок перемінить нас в того, хто залишить слід після себе.

Війна закінчиться, але що ти будеш робити далі?

Відгуки

"Діва Марія - дар Божий у нашому житті", - отець Станіслав Свурка

"Діва Марія - дар Божий у нашому житті", - отець Станіслав Свурка

Про Діву Марію, як дар Божий у нашому житті розповідає настоятель парафії Пресвятої Діви Марії з гори Кармель, смт. Томашпіль, модератор руху Назаретських родин, отець Станіслав Свурка.
"Ідеалізація та знецінення - дві сторони однієї проблеми", - сестра Тетяна Богославець

"Ідеалізація та знецінення - дві сторони однієї проблеми", - сестра Тетяна Богославець

Ідеалізація та знецінення. Друга програма про захисні механізми психіки із серії програм "Міць в слабкості", сестри Тетяни Богославець. "Ми схильні зачаровуватися, щоб потім розчаруватися".


"Поважають того, хто проявляє повагу до інших людей", - о. Микола Орач

"Поважають того, хто проявляє повагу до інших людей", - о. Микола Орач

Про зневагу та повагу між християнами розповідає брат-францисканець Микола Орач з Парафія Преображення Господнього м. Бориспіль.
"Бог дасть відвагу тим, хто прийме рішення боротися за життя інших", - Тереза Андрущишина

"Бог дасть відвагу тим, хто прийме рішення боротися за життя інших", - Тереза Андрущишина

Що я можу зробити в царині захисту життя тут і тепер? В ефірі Радіо Марія доктор суспільних наук у галузі педагогіки, член Комісії у справах душпастирства родин, Тереза Андрущишина. "Бог дасть відвагу тим, хто прийме рішення боротися за життя інших".
Як навчитися вірити? - досвід Авраама у катехизі отця Кшиштофа Бузіковського

Як навчитися вірити? - досвід Авраама у катехизі отця Кшиштофа Бузіковського

Отець Кшиштоф Бузіковський розповідає про Авраама, його віру та чесноти.