Слухати Радіо

Зараз в ефірі

08:10

Житія святих

В ефірі

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Пісня Перемоги

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

У цій молитві ми отримуємо повний захист та захищені від напастей диявола, - отець Ігор Швець

Поділитись з друзями
Створено: 2022-05-31
Передача: Катехиза
Катехиза на тему: "Визволи нас від лукавого". В ефірі отець, диякон Ігор Швець (Вища духовна семінарія Святого Духа, місто Городок). "Будьте постійними в молитві. Нехай вона буде регулярною, як сніданок, обід, вечеря."


Роздуми над 7-м закликом молитви Отче наш "Визволи нас від лукавого". Молитися - це зустрічатися з Господом, не тільки думати , але вести діалог. Справа в тому, що вести діалог ми можемо з живою особою, а не з мертвою. Це коли одна особа говорить, а інша слухає і навпаки. Сам Господь шукає нашого серця та завжди готовий слухати нас", - розповідає отець, диякон Ігор Швець.


Господь як друг відчуває радість, коли ми приходимо та відкриваємо двері нашого серця. Він наперед знає, що нам є дійсно важливим. 


Коли  ми говоримо "Визволи нас від лукавого" ми маємо одночасно великий захист коли просимо, адже Бог уважно слухає нас. І у цій молитві ми отримуємо повний захист та захищені від напастей дииявола та впливу цього світу.


Важливо розуміти, що диявол - це батько брехні. Слово лукавий дуже добре висвітлює сторони та функцію диявола. Синонімами слова "лукавий" є: хитрий, безсовісний тощо.


Сьогодні диявол діє відкрито в великих масштабах, що ми бачемо в періоді війни. Також ми бачимо, що багато людей розносять брехню, а деякі не вірять в обман диявола. Господь, знаючи це дає великий заклик: "Визволи нас від лукавого". 


Світ нам дає постійно пропозиції, але ми не зможемо взяти із собою нічого. Нам варто докладати зусиль, щоб уникати будь якого зла.


Ця бооротьба про ти диявола займає належне місце в протистоянні лукавому. Святий Василій Великий пише, що диявол не може нападати на людей насильно, але атакує підступом. Коли людина піддається спокусам диявола то впадає у гріх. Але Бог ніколи не дає випробування понад силу.


Найбільші гріхи до яких диявол спокушає: гординя та брехня. А вже з цих гріхів виникають інші гріхи бо гординя спотворює дійсність, щоб людина сприймала її не такою, якою вона є.


В кожному з нас є людська та Божа природи які противляться одна одній. Коли просимо Всевишнього, щоб Він визволяв нас від впливу гріха то ми просимо Його, щоб Він повернув нас у стан, який був до гріха. Але лукавий хоче відвернути нашу увагу від шляху до Бога та призвести до безнадійності від гріха.


Гріх - це не те що відводить Бога від мене, а навпаки - це те, що відводить МЕНЕ від Бога. Бог не хоче, щоб ми грішили бо кожним ваажким гріхом ми розпинаємо Христа.


Саме падіння відкривають нам очі на любов Божу. Тоді ми по новому досвідчуємо любов Христа, який любить нас та хоче допомогти. Коли чинимо гріх то маємо понест відповідальність перед собою, Христом, Церквою. Саме диявол докоряє нам напівправдою нагадуючи що ти грішник і не достойний. 


Христос вислуховує нас та дає нам таїнства через які ми можемо ставати вільними. Він дає нам інструменти через які ми можемо бути вільними від лукавого. Він бажає, щоб ми були незалежними від диявола та зла.


Хто дякує той двічі молиться. А просити потрібно так, ніби ти вже це отримав.


Ніколи не потрібно знеохочуватися власними падіннями. Ми часто піддаємося спокусам та може з'явитися натхнення нічого не робити. Аналізуйте своє життя, яким воно було місяць тому, рік тому, 5 років тому. Відмічайте моменти перемог над гріхом. Тут ви побачите, як Христос приходив та визволяв нас від диявола. 


Христос насправді діє в житті кожного з нас, але є зло цього світу, яке не має віддаляти нас від Бога, а навпаки наближати до Нього.

Відгуки

Біси та біснуватість, - катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість, - катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.
"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

У програмі "Люди Справи" художник та коваль, член спільноти "Сім'я Каміліан", Юрій Гандера. 


"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

Десята катехиза із серії програм "Святий Іриней. Доказ апостольського проповідування". Роздумуємо над 17 пунктом Епідейксису: "Кров Авеля". Автор програми, отець Енріке Лопес Імбернон.
"Сьогоднішній світ більше потребує свідків, аніж учителів!" - отець Олександр Халаїм

"Сьогоднішній світ більше потребує свідків, аніж учителів!" - отець Олександр Халаїм

Отець Олександр Халаїм розповідає про місійність Церкви та кожного з нас.