Слухати Радіо

Зараз в ефірі

15:40

Дитяча катехиза

В ефірі

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Трансляція св.Меси із Базиліки Воздвиження Всечесного Хреста (Чернівці)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Розмова з екзорцистом

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

12 кроків до повноцінного життя. Ми визнали, що безсилі перед хворобою алкоголізму

Поділитись з друзями
Члени спільноти Ал-Анон допомагають собі, родичам та друзям алкозалежних налагодити життя. Як система 12 кроків змінила життя сотень тисяч людей по всьому світу.
      Моя історія по'вязана із життям в сі'мї з алкозалежним чоловіком. До фізичного насилля не доходило, але відчувався постійний психологічний тиск. Я відчувала фізичне та психічне виснаження та не могла нормально працювати. Якось в церкві отець порадив мені долучитися до спільноти Ал-Анон. Так почалися зміни в житті, - розповідає пані Надія.
      Вдома я розповіда чоловіку про це, але він не підтримав мене. Я розпочала відвідувати групи та намагалася всіляко підштовхнути чоловіка до позитивних змін. Нажаль, мої прохання та рекомендації він проігнорував.
     У спільноті я визнала, що безсила перед хворобою алкоголізму. Також усвідомила, що не маю впливу на залежного, адже якщо він не хоче то нічого не вийде.
      Насамперед потрібно самій покинути вживати алкоголь. Один священник якось сказав: "П'ють там, де наливають". Також потрібно говорити людині, яка зловживає в сім'ї, що ви відчуваєте через її проявлення. Ця хвороба прогресуюча, деградуюча та смертельна. У моєму домі наразі відсутній алкоголь. Є сім'ї де чоловік відвідує спільноту Анонімні Алкоголіки, а дружина відвідує спільноту для співзалежних Ал-Анон.
      Польські лікарі кажуть, що співзалежність - це стан психіки.  Тут особа намагається контролювати залежну людину, що переноситься також і на інших членів сімї. Поступово співзалежний набуває рис та симптомів залежної людини.
Одужання розпочинається тоді, коли я не рятую алкоголіка, наркомана чи іншу залежну особу.  Пані Надія.

Потрапила в спільноту Ал-Анон бо хотіла допомогти рідним уздоровитися. Моє видужання розпочалося із визнання, що я безсила перед цією хворобою. Цей крок був доволі тяжким, адже я не вважала, що маю проблему.
      У моїй сім'ї не вживають алкоголь. Але я помітила, що маю нездорові ставлення у стосунках з рідними. Тут, у спільноті, я переусвідомила заповідь Христову "Люби ближнього, як себе самого". Тобто не люблячи себе - не в змозі любити інших. Це проявлялося в тому, що я постійно повчала рідних, що призводило до конфліктів та псуванню стосунків.
      Тут ми постійно працюємо над нашим одужанням. Часто ми заперечуємо, як і алкоголіки, що хворі та потребуємо допомоги. Недосипання, тривога - одні із симптомів залежності та є причиною звернутися про допомогу. Ми беремо відповідальність за себе та віддаємо відповідальність за себе іншій людині. Пані Христина.

Звертайтеся на гарячу лінію спільноти Ал-Анон про допомогу 0958382933 

Слухати інші програми

Відгуки

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора численних програм на Радіо Марія брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).
Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.
"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

У програмі "Люди Справи" художник та коваль, член спільноти "Сім'я Каміліан", Юрій Гандера. 


"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

Десята катехиза із серії програм "Святий Іриней. Доказ апостольського проповідування". Роздумуємо над 17 пунктом Епідейксису: "Кров Авеля". Автор програми, отець Енріке Лопес Імбернон.