Слухати Радіо

Зараз в ефірі

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

В ефірі

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:45

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Католицька енциклопедія

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

5 хибних шляхів, як не варто шукати відповіді від Бога

Поділитись з друзями
В школі слухання Слова Божого ми формуємо характер християнина. Сьогодні з отцем Юрієм Зелінським поговоримо на тему: "Як не варто шукати відповіді від Бога. 5 хибних шляхів".

1. Не шукайте відповіді через ставлення вимог та спокушування Бога. Віра - це твоя довіра Слову Божому. Хто не хоче свідомо чинити Божу волю та ігнорує Божі заповіді, при цьому ж покладає на Нього надію, спокушає Його. Наприклад, ігнорування сирен, правил поведінки під час небезпеки обстрілу чи дорожніх правил. Народне прислівя звучить так: "Береженого й Бог береже". Ігнорувати встановлені правила та відкидати здоровий глузд - це і є відкидати Божий захист.

2. Не шукайте відповідей через логічні висновки.
В Біблії є випадки де дії Бога не співпадають із логікою людей. Люди часто хочуть маніпулювати Богом та підлаштовувати Його під себе чи свої дії. Біблія закликає нас шукати Бога мудро та не намагатися виносити вердикт, що то дія Бога чи сатани. Наприклад, Бог може допускати хвороби та навертати нас до Себе через це. Або допустити ДТП, щоб навчити розсудливості та смиренню за кермом.

3. Через вгадування Священного Писання.
Деякі християни люблять відкривати Біблію навмання, щоб отримати точні відповіді від Бога. Коли ти щиро шукаєш волю Божу та готовий зробити все, що Він скаже, то Господь може вказати відповідне місце в Писанні. Таким чином ти отримаєш в серці назву глави, книги, вірша чи розділу. Це буде слово, що міцно тебе тримається та дає конкретне одкровення, слово рема.

4. Через людей, які живуть у гріху.
Деякі християни виправдовують людину, яка живе в гріху, адже раніше Бог через неї допомагав іншим. Річ у тім, що одного разу, через ослицю Бог також проговорював людською мовою. Не рекомендовано шукати відповіді від таких людей, адже вони відступили від живої віри. Біблія неодноразово наголошує, щоб ми трималися віри, були вірними. Апостол Павло, у свою чергу, попереджає, що багато хто відступить від навчання Церкви та піде за вченням бісівським бо їм так буде вигідніше. Таких людей не варто цуратися, але рекомендовано проповідувати покаяння.

5. Через людей, які мають дух віщування.
Віщування, або ворожіння, полягає в тому, що хтось через протизаконні дії хоче дізнатися невідоме. До таких дій належать, серед інших: хіромантія, астрологія, виливання на віск тощо. Біблія закликає шукати відповіді у Слові Божому.

Докладайте зусиль, щоб слухати та чути голос Божий. Довіряйте Богу та виділяйте час для молитви та Слову Божому.

Отець Юрій Зелінський

Слухати інші програми


Відгуки

"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак коментує щоденник святої Терези з Лізьє "Повість однієї душі".  Тема катехези стосується людської недосконалості.
Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич говорить про Пасху Ісуса Христа та пояснює сенс смерті та Воскресіння Ісуса Христа.
Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.
"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

У програмі "Люди Справи" художник та коваль, член спільноти "Сім'я Каміліан", Юрій Гандера.