Слухати Радіо

Зараз в ефірі

15:00

Коронка до Божого Милосердя

В ефірі

Молитовна лінія

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Розарій

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Св.Літургія з Катедри св. Олександра (Київ)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Житія святих

23:00

Акафист

23:40

Святий дня

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Недільні читання

01:40

Духовні читання

5 хибних шляхів, як не варто шукати відповіді від Бога

Поділитись з друзями
В школі слухання Слова Божого ми формуємо характер християнина. Сьогодні з отцем Юрієм Зелінським поговоримо на тему: "Як не варто шукати відповіді від Бога. 5 хибних шляхів".

1. Не шукайте відповіді через ставлення вимог та спокушування Бога. Віра - це твоя довіра Слову Божому. Хто не хоче свідомо чинити Божу волю та ігнорує Божі заповіді, при цьому ж покладає на Нього надію, спокушає Його. Наприклад, ігнорування сирен, правил поведінки під час небезпеки обстрілу чи дорожніх правил. Народне прислівя звучить так: "Береженого й Бог береже". Ігнорувати встановлені правила та відкидати здоровий глузд - це і є відкидати Божий захист.

2. Не шукайте відповідей через логічні висновки.
В Біблії є випадки де дії Бога не співпадають із логікою людей. Люди часто хочуть маніпулювати Богом та підлаштовувати Його під себе чи свої дії. Біблія закликає нас шукати Бога мудро та не намагатися виносити вердикт, що то дія Бога чи сатани. Наприклад, Бог може допускати хвороби та навертати нас до Себе через це. Або допустити ДТП, щоб навчити розсудливості та смиренню за кермом.

3. Через вгадування Священного Писання.
Деякі християни люблять відкривати Біблію навмання, щоб отримати точні відповіді від Бога. Коли ти щиро шукаєш волю Божу та готовий зробити все, що Він скаже, то Господь може вказати відповідне місце в Писанні. Таким чином ти отримаєш в серці назву глави, книги, вірша чи розділу. Це буде слово, що міцно тебе тримається та дає конкретне одкровення, слово рема.

4. Через людей, які живуть у гріху.
Деякі християни виправдовують людину, яка живе в гріху, адже раніше Бог через неї допомагав іншим. Річ у тім, що одного разу, через ослицю Бог також проговорював людською мовою. Не рекомендовано шукати відповіді від таких людей, адже вони відступили від живої віри. Біблія неодноразово наголошує, щоб ми трималися віри, були вірними. Апостол Павло, у свою чергу, попереджає, що багато хто відступить від навчання Церкви та піде за вченням бісівським бо їм так буде вигідніше. Таких людей не варто цуратися, але рекомендовано проповідувати покаяння.

5. Через людей, які мають дух віщування.
Віщування, або ворожіння, полягає в тому, що хтось через протизаконні дії хоче дізнатися невідоме. До таких дій належать, серед інших: хіромантія, астрологія, виливання на віск тощо. Біблія закликає шукати відповіді у Слові Божому.

Докладайте зусиль, щоб слухати та чути голос Божий. Довіряйте Богу та виділяйте час для молитви та Слову Божому.

Отець Юрій Зелінський

Слухати інші програми


Відгуки

Катехеза отця Миколи Бистрицького про класифікацію музики в Церкві

Катехеза отця Миколи Бистрицького про класифікацію музики в Церкві

Катехеза отця Миколи Бистрицького відповідального за музичне душпастирство молоді Кам'янець-Подільської Дієцезії. В цьому повчанні священник розповідає про класифікацію музики в Церкві, зокрема йдеться про релігійну, церковну, сакральну, та літургійну музику. Катехит будує свою науку на основі книги отця Іринея Павляка, де йдеться про літургійну музику після Другого Ватиканського Собору.
Діва Марія вірила, що для Бога немає нічого неможливого

Діва Марія вірила, що для Бога немає нічого неможливого

У катехизі про Пресвяту Діву Марію як Обручницю Святого Духа о. Станіслав Козьол розповідає про Благовіщення, коли дія невидимого Бога проявилася на найбільш видимий спосіб.
"Перші християнські спільноти після П'ятидесятниці", - катехеза отця Олега Жарука

"Перші християнські спільноти після П'ятидесятниці", - катехеза отця Олега Жарука

В ефірі Радіо Марія катехеза  ректора Інституту Богословських Наук Непорочної Діви Марії в Городку, отця Олега Жарука. Священник розпочинає цикл програм про історію Церкви. Історія - це наука, яка вимагає хронології, тому в першій програмі катехит розповідає про ранні християнські спільноти, які зароджуються після П'ятидесятниці.
«Афанасій Заходу». Святий Іларій Піктавійський

«Афанасій Заходу». Святий Іларій Піктавійський

Про видатного богослова Іларія з Пуатьє розповідає священник парафії Володимира та Ольги УГКЦ, викладач богослов'я в Українському Католицькому Університеті (м. Львів) отець Олег Кіндій.
Як підтримати захисників та попіклуватися про себе. Поради психолога

Як підтримати захисників та попіклуватися про себе. Поради психолога

"Буває, що родичі не розуміють стану воїна, який повернувся додому. Інколи він закривається в собі, щоб не передавати пережитий біль, або просто боїться наново згадувати жахи минулого". Про екологічне вираження підтримки захисникам та важливість турботи про себе розповідає психотерапевтка Благодійний Фонд "Ярміз", Юлія Руда.