Слухати Радіо

Зараз в ефірі

01:40

Духовні читання

В ефірі

Катехиза

02:50

Біблійні читання

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

Перестала чути Бога в тяжкий період життя... Душа в центрі уваги диявола.

Поділитись з друзями
Чому ми перестаємо чути Бога в тяжкий період? Приклад життя Святих, які були вірними Богу перед лицем смерті до кінця. Гість ефіру отець Міхал Бранкевич.


Причин, що ми перестаємо чути Бога, або перестаємо спілкуватися з Ним є багато, але виділю головну - це брак віри. Тут диявол активно використовує невпевненість щоб посіяти сумніви. Коли ми бачимо зло, яке перемагає то часто диявол посилає думки: Де ж Бог в цих стражданнях?

Війна в Україні страшна та несправедлива, але тут варто памятати про Його  милості та допомогу. Згадайте, ще зовсім нещодавно Київ був в оточенні ворогів, але сьогодні столиця живе своїм життям та має відносний спокій.

Найбільш неприємне відчуття, яке супроводжує віддалення людини від Бога - безсилля. Також однми з наслідків можуть бути злість, бунт, адже ми не хочемо приймати кризову ситуацію. В такому випадку людина дивиться та міркує, що Бог нічого не бачить та програє дияволу. Це не християнські способи переживання, тут Дух Святий відсутній.


Зауважу, незважаючи на труднощі в Україні тривають служби в парафіях. Численні священники готові служити та вислуховувати. Війна прийшла незалежно від нашої волі не питаючи хочемо ми того чи ні. Тут ми досвідчуємо недосконалості та хиби ідей багатьох людей.

У час війни може проявлятися Божа присутність, не в великих чудах а в людях. Я завжди приводжу приклад святого Максиміліана Кольбе, який просто любив людей та служив їм у концтаборі. Коли смертельний жереб випав на батька трьох дітей то він взяв на себе його участь, а німецький офіцер погодився з його рішенням. Жертва Максиміліана Кольбе допомогла багатьом вязням пережити жах концтабору.


Багато людей переживали безсилля та перестали боротися за життя, але приклад Максиміліана Кольбе надихнув їх пережити муки концтабору. Врятований чоловік повернувся до своєї сімї та засвідчив цей вчинок. Таке можливо тоді, коли людина перебуває з богом.

Другою особою, яка стала прикладом жертовності є Едіта Штайн. Вона досвідчила любов Бога та написала книгу про 9 воріт на шляху до Бога. Девяті ворота - це страх перед смертю, який заперечує саму суть християнства. Вона закликала відчувати присутність Бога в маленьких, щоденних справах.


Не дозвольте дияволу забрати впевненність зустрічі з Богом після смерті, впевненість любові Бога до нас. Довіра Богу дає сили не боятися фізичної втрати. Досліджуйте життя Святих, щоб побачити, як вони проходили труднощі.
Не дозволяйте собі забути чи втратити молитву та спілкування з Богом. Молитва - це знак нашого бажання жити з Богом. Бог може нас надихати - шукайте спілкування з людьми які можуть нам допомагати зрозуміти Бога. 

Відгуки

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Про переживання горя та невизначену втрату слухайте у програмі Люди Справи. Гість прямого ефіру - ієрей Діонісій (Денис) Дьяченко, священик Православної Церкви України, військовий капелан Національний академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького.
"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

Про те, як виконати волю Божу розповідає отець-францисканець Андрій Немченко - вікарій Одеського катедрального собору Успіння Пресвятої Діви Марії. "Нещастя - наш вчитель, а призначення - вічність".
"Якщо ми не визнаємо наші помилки, то як зможемо їх виправити?", - отець Микола Бєлічев

"Якщо ми не визнаємо наші помилки, то як зможемо їх виправити?", - отець Микола Бєлічев

Про покаяння та Євхаристію в контексті книги "Містична святиня Бога" розповідає отець Микола Бєлічев, головний редактор журналу "Слово між нами", Римо-Католицька парафія Святого Сімейства, м. Харків. 

Безпечне середовище для дітей в ліцеї "Всесвіт" та навчання в умовах війни

Безпечне середовище для дітей в ліцеї "Всесвіт" та навчання в умовах війни

Про навчання дітей під час війни та створення безпечного середовища у навчальному закладі розповідає Анна Омельчук - вчителька англійської мови та аніматор ораторію в салезіянському ліцеї "Всесвіт", м. Житомир.

Як спілкуватися з духовними особами?

Як спілкуватися з духовними особами?

Часто від світських людей можна почути, що вони не знають, з чого розпочати розмову з духовною особою, і взагалі, як з нею вести діалог. Сестра Наталя Вакулішина в програмі "У Ваших намірах" розвінчує стереотипи, пов'язані з представниками духовного світу, і радить просто бути собою.