Слухати Радіо

Зараз в ефірі

02:00

Катехиза

В ефірі

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

04:40

Біблійні читання

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Пісня Перемоги

Перестала чути Бога в тяжкий період життя... Душа в центрі уваги диявола.

Поділитись з друзями
Чому ми перестаємо чути Бога в тяжкий період? Приклад життя Святих, які були вірними Богу перед лицем смерті до кінця. Гість ефіру отець Міхал Бранкевич.


Причин, що ми перестаємо чути Бога, або перестаємо спілкуватися з Ним є багато, але виділю головну - це брак віри. Тут диявол активно використовує невпевненість щоб посіяти сумніви. Коли ми бачимо зло, яке перемагає то часто диявол посилає думки: Де ж Бог в цих стражданнях?

Війна в Україні страшна та несправедлива, але тут варто памятати про Його  милості та допомогу. Згадайте, ще зовсім нещодавно Київ був в оточенні ворогів, але сьогодні столиця живе своїм життям та має відносний спокій.

Найбільш неприємне відчуття, яке супроводжує віддалення людини від Бога - безсилля. Також однми з наслідків можуть бути злість, бунт, адже ми не хочемо приймати кризову ситуацію. В такому випадку людина дивиться та міркує, що Бог нічого не бачить та програє дияволу. Це не християнські способи переживання, тут Дух Святий відсутній.


Зауважу, незважаючи на труднощі в Україні тривають служби в парафіях. Численні священники готові служити та вислуховувати. Війна прийшла незалежно від нашої волі не питаючи хочемо ми того чи ні. Тут ми досвідчуємо недосконалості та хиби ідей багатьох людей.

У час війни може проявлятися Божа присутність, не в великих чудах а в людях. Я завжди приводжу приклад святого Максиміліана Кольбе, який просто любив людей та служив їм у концтаборі. Коли смертельний жереб випав на батька трьох дітей то він взяв на себе його участь, а німецький офіцер погодився з його рішенням. Жертва Максиміліана Кольбе допомогла багатьом вязням пережити жах концтабору.


Багато людей переживали безсилля та перестали боротися за життя, але приклад Максиміліана Кольбе надихнув їх пережити муки концтабору. Врятований чоловік повернувся до своєї сімї та засвідчив цей вчинок. Таке можливо тоді, коли людина перебуває з богом.

Другою особою, яка стала прикладом жертовності є Едіта Штайн. Вона досвідчила любов Бога та написала книгу про 9 воріт на шляху до Бога. Девяті ворота - це страх перед смертю, який заперечує саму суть християнства. Вона закликала відчувати присутність Бога в маленьких, щоденних справах.


Не дозвольте дияволу забрати впевненність зустрічі з Богом після смерті, впевненість любові Бога до нас. Довіра Богу дає сили не боятися фізичної втрати. Досліджуйте життя Святих, щоб побачити, як вони проходили труднощі.
Не дозволяйте собі забути чи втратити молитву та спілкування з Богом. Молитва - це знак нашого бажання жити з Богом. Бог може нас надихати - шукайте спілкування з людьми які можуть нам допомагати зрозуміти Бога. 

Відгуки

Чи повинні батьки дозволяти дітям бурхливо виражати свої почуття?

Чи повинні батьки дозволяти дітям бурхливо виражати свої почуття?

Вікторія Зігерт розповідає про дитячі почуття та дає пораду батькам, як відповідати на  ці виклики.
Як готується Церква до святкування Великого Ювілейного 2025 року?

Як готується Церква до святкування Великого Ювілейного 2025 року?

Про підготовку Церкви до святкування Ювілейного року, що відбудеться у 2025 році розповідає отець Костянтин Морозов (орден Братів Менших Капуцинів, м. Київ).
Україна серед світових лідерів сурогатного материнства

Україна серед світових лідерів сурогатного материнства

Біолог-генетик, клінічний психолог, консультант з клінічної біоетики, голова ГО "Перинатальний хоспіс Слід Життя", сестра Служебниця Непорочної Діви Марії Юстина (Ольга) Голубець в ефірі Радіо Марія.
"Коли переживаєте тяжкі наслідки хвороби - зверніться до священника", - отець Микола Орач

"Коли переживаєте тяжкі наслідки хвороби - зверніться до священника", - отець Микола Орач

"Я знаю багато випадків, коли людина, після обряду єлеопомазання отримувала надію та прощення гріхів, зʼявлялися духовні та душевні сили. Отже, виходом із тяжкого стану можуть стати: Слово Боже, Церква, спілкування з християнами та Єлеопомазання". Брат-францисканець Микола Орач. Парафія Преображення Господнього м. Бориспіль.
Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора програм на Радіо Марія, брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).