Слухати Радіо

Зараз в ефірі

10:00

Розарій

В ефірі

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Хресна Дорога

13:00

Свята Літургія з церкви Різдва Богородиці (Львів)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза з о. Віталієм Козаком

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Св.Літургія з Катедри св. Олександра (Київ)

19:00

Молитовна лінія

Бог завжди на стороні грішника. "Бог нікого не засуджує - це людина може засудити себе саму", - сестра Фаустина Ковальська

Поділитись з друзями
Про Боже милосердя до грішників розповідає місіонер-облат Непорочної Діви Марії, отець Кшиштоф Бузіковський (м. Обухів).
Господь на боці грішної люини, бо хоче її врятувати. І коли у своєму гріху я зайшов далеко то на моєму боці завжди Боже милосердя. Ісус дав сестрі Фаустині серце здібне дати цілковиту жертву життя. Цю велику благодать Він дав для порятунку душ. Сестра Фаустина у своєму журналі пише, що сумнівається, що Ісус її про це просив, і це понад її сил. Підраховано, що сестра Фаустина говорить 120 разів, що вона "бідність нескінченна". І коли слово, що "я найбільша бідність у світі", вирвати з контексту то може здатися, що це самоприниження. Але вона говорить так про себе до Господа Ісуса. Каже, що вона чиста бідність, думаючи про Ісуса. Вона промовляючи це завжди дивиться на Господа.

Але Ісус любить її просто, що вона є. Ісус ніколи їй не забороняє так про себе говорити, а навпаки навіть це підтверджує. Тобто милосердя перемінює бідність на жертву живої любові.

Задумайтеся, як я про себе говорю, думаю сьогодні? Коли розповідаю про себе то чи думаю про Нього, чи дивлюся на Ісуса? Коли людина каже, що нічого не варта то вона відволікає погляд від Ісуса та впадає в депресію. Сестра Фаустина завжди говорила звертаючись до Ісуса Христа.

Євангеліє пише про жінку, яку впіймали на перелюбі. Тут бачимо, що Бог завжди стає на боці грішника/ці. Тобто, Він міняється місцем із цією грішною жінкою так, як пізніше Він поміняється з Варавою. Тоді злочинець став вільним, а Ісус невільним. 

Справжня велич та мудрість знаходиться в любові Господній. І моя велич та мудрість може знаходитися в Його любові. Ісус грішникам дає мир та спокій і хоче зустріти Власним Серцем. Коли виникає велика напруга то Він намагається дати тишу, щоб людина зустрілася із самим собою. Напевно, є те, що не засуджує нікого бо Ісус хоче наблизитися до грішника: "Хай не лякається наблизитися до Мене душа слабка та з великим гріхом... Вона втоне у моєму милосерді". Сестра Фаустина пише: "Щоби почути голос Бога потрібно мати тишу в душі". А ми намагаємося зайняти себе чим завгодно, аби тільки не чути тієї тиші. А Ісус схиляється перед грішницею, щоб підняти Словом Свого милосердя.

"Бог нікого не засуджує - це людина може засудити себе саму", - пише сестра Фаустина. Найбільше засмучує те, що людина може відійти від Господа. Ісус не говорить жінці слів утіхи, але "Я тебе також не засуджую. Іди та більше не гріши". Бог завжди на боці грішника.

Місіонер-облат Непорочної Діви Марії отець Кшиштоф Бузіковський (м. Обухів)

Слухати інші програми:

Відгуки

"Чому ми називаємо Діву Марію Царицею і Матір'ю милосердя?" - відповідає сестра Каміла Кармалюк

"Чому ми називаємо Діву Марію Царицею і Матір'ю милосердя?" - відповідає сестра Каміла Кармалюк

Сестра Каміла Кармалюк, настоятелька Вікаріату Архангела Михаїла зі Згромадження Малих Сестер Непорочного Серця Марії провадить катехезу про Пресвяту Діву Марію Царицю і Матір Милосердя.
Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора численних програм на Радіо Марія брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).
Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж розповідає про головні свята єврейського народу в циклі програм: "Юдейські свята".
"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак коментує щоденник святої Терези з Лізьє "Повість однієї душі".  Тема катехези стосується людської недосконалості.
Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич говорить про Пасху Ісуса Христа та пояснює сенс смерті та Воскресіння Ісуса Христа.