Слухати Радіо

Зараз в ефірі

13:00

Свята Літургія з церкви Різдва Богородиці (Львів)

В ефірі

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза з о. Віталієм Козаком

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Св. Літургія із Санктуарію Пресв'ятого Серця Ісуса (Кам'янець - Подільський)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

Чому так важливо пробачити себе?

Поділитись з друзями
Чому так важливо пробачити себе та прийняти прощення? Говоримо на цю тему з отцем Міхалом Бранкевічем. 

Якщо не можете пробачити собі - повертайтеся до притчі про блудного сина. Для батька не важливі причини, для нього важливо, що ти повернувся. Батько - єдиний хто не буде мати до тебе пртензій. 
Без пробачення важко жити та можна замучити себе. Віруючим людям в цьому питанні краще, адже ми знаємо, що Ісус Христос взяв на Себе наші гріхи. Постійно обвинувачує нас та вказує на наші помилки диявол. Пробачення самого себе є наслідком певного процесу комунікації з людьми та Богом, - отець Міхал Бранкевіч.

Найтяжчим моментом в нашому життя є прийняти несправедливість - коли хтось без причин обвинувачує вас, осуджує за щось. В такому випадку потрібно з покорою та в дусі правди прийняти це обвинувачення. 


Ми знаходимось серед людей і варто намагатися спілкуватися з людьми в мирі та не осуджувати. Але процес варто починати із нас самих, побачити в чому ж ти можеш бути винуватим? Ми залякані та боїмося і той страх постійно насуває відчуттям невпевненності і дуже часто цей страх є оманливим. В такому випадку ми часто маніпулюємо чи тікаємо. 

Що робити? 
1. Визнати та пізнати причину своїх помилок. Тут Господь хоче нам допомогти побачити себе та надати нам поведінку, яку мав Ісус Христос. Пізнати правду нам заважає вибір поганого. Але розважаючи над причинами конфліктів з іншими варто всежтаки пробачити собі;

2. Пробачити собі. Це другий етап, коли ти визнаєш, що зробив усе можливе та залежне. Ісус Христос хоче, щоб ми пробачили селе. Часто нам може заважати перфекціонізм, але варто усвідомити, що ми можемо бути бездоганними тільки завдяки Христу.

 Людям віруючим легше пробачити себе бо мають релігійну практику. Потрібно використовувати це, щоб примиритись зі своїм перфекціонізмом. Багато людей очікують, що ви маєте зробити щось так, як на їхню думку має бути ідеально. Але варто пояснювати в такому випадку, що Ви не всемогутні і тому не можете зробити те, що очікують.

Іллюзії. Батьки часто опікуються так дітьми так, що вони виростають з хибними уявленнями про світ та людей. Така особа не бере відповідальність  бо не має досвіду вирішення проблем - вона тікає. 


Основою нашого життя є спілкування з іншими людьми. І коли помилилися то важливо зрозуміти, що ви людина яка може помилятися. Ісус Христос приходить до нас із пробаченнями. Прикладом цього є притча про блудного сина. 

Якщо не можете пробачити собі - повертайтеся до притчі про блудного сина. Для батька не важливі причини, для нього важливо, що ти повернувся. Батько - єдиний хто не буде мати до тебе пртензій. Коли ти усвідомиш, що люди мають прийняти тебе такими, який ти є то тоді зможеш прийняти та вибачити себе.

Батько приймає сина блудного наче той нічого не вчинив та не докоряє йому. Навіть якщо ти вчинив жахливі та погані вчинки то маєш з Божою поміччю використати таїнство примирення, адже в ньому велика сила Божого миру.

Відгуки

Як Фра Анжеліко показав глибину Євангелія через фреску "Благовіщення"?

Як Фра Анжеліко показав глибину Євангелія через фреску "Благовіщення"?

Стефанія Демчук, кандидат історичних наук, асистент кафедри історії мистецтв, історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, розповідає про особливості фрески "Благовіщення" Фра Анжеліко, яка прикрашає стіну монастиря Сан-Марко у Флоренції.
Біси та біснуватість, - катехеза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість, - катехеза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.
"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

У програмі "Люди Справи" художник та коваль, член спільноти "Сім'я Каміліан", Юрій Гандера. 


"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

Отець Енріке Лопес Імбернон продовжує цикл програм "Святий Іриней. Доказ апостольського проповідування". Роздумуємо над 17 пунктом Епідейксису: "Кров Авеля".