Слухати Радіо

Зараз в ефірі

08:10

Житія святих

В ефірі

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Хресна Дорога

13:00

Свята Літургія з церкви Різдва Богородиці (Львів)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза з о. Віталієм Козаком

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

Цінуйте життя! "Мій син щодня телефонує з під Бахмуту та свідчить про Божі чуда під час штурмів", - Володимир Блажеєв

Поділитись з друзями
Продовження пояснення листа "До сімей" Святого Івана Павла ІІ. Частина "Єдність двох". В ефірі настоятель парафії Непорочного зачаття Пресвятої Діви Марії, с. Писарівка, Хмельницька область отець Роман Казьмерчак. Гості програми сестра Давида зі Згромадження сестер канонічок Святого Духа та пан Володимир Блажеєв.
В цьому фрагменті святий Іван Павло ІІ доторкає тему подружньої любові у стосунках між чоловіком та дружиною, дітей з батьками. Інколи пара ставиться один до одного з обережністю, мовляв давай спробуємо пожити разом та побачимо чи підходимо ми один одному. Але Святий Іван Павло ІІ наголошує, що не можна ставитися один до одного, як до якогось предмету. Слово Боже каже, що Бог створив чоловіка та жінку та дав їм владу панувати над тваринами, рибою та усім живим на землі. Далі читаємо, що Бог із ребра Адама створив дружину, а далі наголосив: "Так покине чоловік своїх батька та матір і стануть одним тілом".

Святий Іван Павло ІІ запитує: "Скільки людей в парах можуть сказати один одному, що залишаються вірними до кінця днів своїх?" Тотожність кожного чоловіка та жінки - жити в правді та любові один із одним. Потреба правди та любові відкриває чоловіка та жінку в потребі єдності в любові один з одним. Чоловік та жінка поєднуються так сильно, що стають одним тілом. Вони рівноправно беруть участь у житті з правдою та любов'ю в єдності. Тоді їхнє подружжя має зрілість бо створенні на образ та подобу Бога.

Їхня єдність відкрита в напрямку нового життя, нової особи. Церква нагадує чоловіку та жінці, що вони знаходяться перед творчою силою Бога.

Ніхто не має права вбити дитину бо це не річ. Але, якщо вони ставляться фальшиво до подружнього життя то так само можуть поставитися фальшиво і до зачаття дитини. Дитина - це особа створена на образ та подобу Бога.

Настоятель парафії Непорочного зачаття Пресвятої Діви Марії, с. Писарівка, Хмельницька область отець Роман Казьмерчак

Наша з Оксаною сім'я має 14 діточок. Певний час ми жили без Бога і я зловживав алкоголем. Але коли наш шлюб почав терпіти фіаско то я пережив навернення і ми вирішили узаконити наш союз перед Богом та будувати сім'ю на Його цінностях. Тепер, коли я озираюся то не розумію, як ми це все пройшли, адже виховували дітей самі. Господь нас благословляв та вів.

Під час 7-ї вагітності Оксана захворіла. Лікар сказав, що цієї дитини вже немає... Я почав молитися, та просив Бога, щоб мені потримати на руках немовля. А коли Катериночка народилася то лікарка сказала, що у Вас повністю здорова дитина. Я засвідчую, що тільки Бог вирішує долю кожної дитини і не нам вирішувати її майбутнє.

Лікарі запевняли, що немає сенсу народжувати. Але ми завжди турбуємося про наших дітей, зокрема про Агнеску, яка потребує допомоги лікарів сьогодні. Ми з нею пройшли близько 10 дороговартісних операцій за кордоном і Бог нас не залишав.
Я постійно кажу дітям, що нам важливо шукати Бога на щодень, якщо так будете чинити то все в житті зможете. Наш шлюб з Оксаною ми трактували, як союз схожий між Богом та людиною. Що дня я кажу дружині, що кохаю, а вас закликаю серйозно ставитися до таїнства шлюбу.

Ця війна є також наслідком наших гріхів. Протягом незалежності в Україні було здійснено близько 40 мільйонів абортів і ми маємо просити пробачення за ці гріхи. Нам не тільки належить перемогти ворога, а ще й відстояти життя наших дітей.

Сьогодні мій син знаходиться в зоні бойових дій біля Бахмуту. Він щодня телефонує та свідчить: "Тату, я під час штурму пробіг 20 метрів і дякую Боже, що я пробіг ці 20 метрів. Пробіг 50 метрів - дякую Богу. А щовечора я дякую за прожитий день, що Він дав мені". Я усім слухачам Радіо Марія бажаю швидкої перемоги та вірності в шлюбі.

Пан Володимир Блажеєв

0987996081 - настоятелька Дому захисту життя, сестра Вацлава.

Слухати інші програми

Відгуки

"Чому ми називаємо Діву Марію Царицею і Матір'ю милосердя?" - відповідає сестра Каміла Кармалюк

"Чому ми називаємо Діву Марію Царицею і Матір'ю милосердя?" - відповідає сестра Каміла Кармалюк

Сестра Каміла Кармалюк, настоятелька Вікаріату Архангела Михаїла зі Згромадження Малих Сестер Непорочного Серця Марії провадить катехезу про Пресвяту Діву Марію Царицю і Матір Милосердя.
Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора численних програм на Радіо Марія брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).
Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж розповідає про головні свята єврейського народу в циклі програм: "Юдейські свята".
"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак коментує щоденник святої Терези з Лізьє "Повість однієї душі".  Тема катехези стосується людської недосконалості.
Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич говорить про Пасху Ісуса Христа та пояснює сенс смерті та Воскресіння Ісуса Христа.