Слухати Радіо

Зараз в ефірі

10:30

У ваших намірах

В ефірі

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Ангел Господній

12:20

Пісня Перемоги

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Трансляція св. Меси із катедри свв. апостолів Петра і Павла (Кам'янець-Подільський)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

Діти відчувають переживання батьків. У Польщі надають психологічну допомогу Українським сім'ям.

Поділитись з друзями
Про психологічну допомогу українським сім'ям, які виїхали за кордон розповідає кандидат психологічних наук, практичний психолог, психотерапевт, нейро-психолог - Катерина Дишель. Цикл програм Комісії душпастирства молоді.
Ми намагаємося допомагати дітям, які з батьками виїхали за кордон та підтримуємо батьків. Онлайн школа для батьків - це мій авторський проект для сімей, який реалізований в Польщі. Саме завдяки проекту допомагаємо дітям інтегруватися та адаптувати вся в новому середовищі. Також ми створили онлайн курс для батьків, яким необхідна адаптація особливо коли діти підуть до нової школи.

Серед проблем та страхів це безпека та вирішення базових проблем. Тобто батьки переживають в нових умовах про доходи, їжу та безпеку. Багато хто перебуває в нестабільному емоційному стані та сумніваються у завтрашньому дні. Перебуваючи за кордоном Українці стежать за новинами з Батьківщини та хвилюються. Також багато сімей не впевненні чи зустрінуться зі своїми рідними, особливо з татусями, які служать в ЗСУ.

Коли люди перебувають за кордоном то їм варто в першу чергу заспокоїтися. Адже багато хто перед переїздом був під обстрілами та постійними сиренами. В таких умовах організм вмикався в режим бити, або бігти. Часто навіть в безпеці люди продовжують боятися обстрілів. В такому випадку ми намагаємось повернути  цілісність через психологічні практики, зосереджуємо увагу на тому, що можна зробити саме зараз.

Відомий психолог Віктор Франкл наводить приклад, що найскладніше було тим людям, які очікували на конкретну дату закінчення війни, а краще переживали тяжкості ті, хто допомагав іншим та виконував маленькі діла тут і зараз.

Діти бачать лише частково те, що відбувається, а все інше дофантазовують. Саме тому важливий контакт батьків з дітьми коли вони можуть вільно поговорити про переживання.

Дитина має вийти з подій, які пережила. Відновлення відбувається тільки тоді, коли дитина вже виїхала з батьками із зони бойових дій. Процес відновлення може тривати близько 2-х місяців. 

Травмою є не сама подія, а реакція організму на подію. Є діти зі стабільним емоційним станом хоча бачили жахіття війни. Тут в більшості випадків все залежить від батьків, адже саме з них діти беруть приклад та відчувають їх.

Відгуки

Чому Церква називає Богородицю Царицею Неба і Землі?

Чому Церква називає Богородицю Царицею Неба і Землі?

Отець Вальдемар Павелець в програмі "У Ваших намірах" говорить про Діву Марію Царицю. Священник розповідає, що життя Богородиці зовсім не було царським, вона не носила ані урочистого одягу ані мали корони. Натомість традиція Церкви показує Марію як королеву. Автор програми додає, що офіційно титул Цариці Неба і Землі Католицька Церква починає використовувати після того як Папа Пій ХІІ видав свою енцикліку «Ad caeli Reginam» (До Цариці небес).
Причини хвороб та зцілення

Причини хвороб та зцілення

Друга програма про дари надприродного зцілення. Гість ефіру - душпастир парафії Святого Йосифа м. Дніпро, брат-капуцин Юрій Зелінський. Серія катехиз про дари сили.
У Меджугор'ї відбулася 35 Молодіжна духовна обнова «Младіфест»

У Меджугор'ї відбулася 35 Молодіжна духовна обнова «Младіфест»

У Меджугор'ї відбувся 35 міжнародний молитовний фестиваль для молоді Mladifest. Цьогоріч подія тривала з 1 по 6 серпня. Тема заходу: "Марія вибрала кращу частку" (Луки 10:42). Про унікальну подію поговоримо у прямому ефірі з учасницею фестивалю Іреною Примак.
"Наша сила та здатність чинити опір - єдиний варіант виживання", - Олег Домбровський

"Наша сила та здатність чинити опір - єдиний варіант виживання", - Олег Домбровський

Про соціальний та психологічний зміст громадських уявлень про війну та мир говоримо у програмі "Люди Справи" з полковником Олегом Домбровським - військовим експертом з питань морально-психологічної підтримки особового складу, інформаційної протидії та комунікацій.
"Ми покликані підкорити безмежний простір. Як до цього готуємося - так і живемо", - сестра Христина Кароль

"Ми покликані підкорити безмежний простір. Як до цього готуємося - так і живемо", - сестра Христина Кароль

"Щоб духовний ріст відбувся швидко та якісно - потрібен старший наставник". Друга програма сестри Христини Кароль про роман "Планета людей" Антуана де Сент-Екзюпері.