Слухати Радіо

Зараз в ефірі

21:00

Вечірній ефір

В ефірі

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:45

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Католицька енциклопедія

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:00

Святий дня

Діти відчувають переживання батьків. У Польщі надають психологічну допомогу Українським сім'ям.

Поділитись з друзями
Про психологічну допомогу українським сім'ям, які виїхали за кордон розповідає кандидат психологічних наук, практичний психолог, психотерапевт, нейро-психолог - Катерина Дишель. Цикл програм Комісії душпастирства молоді.
Ми намагаємося допомагати дітям, які з батьками виїхали за кордон та підтримуємо батьків. Онлайн школа для батьків - це мій авторський проект для сімей, який реалізований в Польщі. Саме завдяки проекту допомагаємо дітям інтегруватися та адаптувати вся в новому середовищі. Також ми створили онлайн курс для батьків, яким необхідна адаптація особливо коли діти підуть до нової школи.

Серед проблем та страхів це безпека та вирішення базових проблем. Тобто батьки переживають в нових умовах про доходи, їжу та безпеку. Багато хто перебуває в нестабільному емоційному стані та сумніваються у завтрашньому дні. Перебуваючи за кордоном Українці стежать за новинами з Батьківщини та хвилюються. Також багато сімей не впевненні чи зустрінуться зі своїми рідними, особливо з татусями, які служать в ЗСУ.

Коли люди перебувають за кордоном то їм варто в першу чергу заспокоїтися. Адже багато хто перед переїздом був під обстрілами та постійними сиренами. В таких умовах організм вмикався в режим бити, або бігти. Часто навіть в безпеці люди продовжують боятися обстрілів. В такому випадку ми намагаємось повернути  цілісність через психологічні практики, зосереджуємо увагу на тому, що можна зробити саме зараз.

Відомий психолог Віктор Франкл наводить приклад, що найскладніше було тим людям, які очікували на конкретну дату закінчення війни, а краще переживали тяжкості ті, хто допомагав іншим та виконував маленькі діла тут і зараз.

Діти бачать лише частково те, що відбувається, а все інше дофантазовують. Саме тому важливий контакт батьків з дітьми коли вони можуть вільно поговорити про переживання.

Дитина має вийти з подій, які пережила. Відновлення відбувається тільки тоді, коли дитина вже виїхала з батьками із зони бойових дій. Процес відновлення може тривати близько 2-х місяців. 

Травмою є не сама подія, а реакція організму на подію. Є діти зі стабільним емоційним станом хоча бачили жахіття війни. Тут в більшості випадків все залежить від батьків, адже саме з них діти беруть приклад та відчувають їх.

Відгуки

"Берегти Землю - це наказ Господній", - о.Євген Габров

"Берегти Землю - це наказ Господній", - о.Євген Габров

Отець Євген Габров з Ордену Отців Маріянів в програмі "У Ваших намірах" говорить про те що Католицька Церква вчить про збереження довкілля. Ця програма присвячена 38-м роковинам Чорнобильської трагедії. 
Для чого насправді потрібна спільнота в Церкві?

Для чого насправді потрібна спільнота в Церкві?

Отець Артур Сподар пояснює слова Ісуса Христа: "Випливи на глибину". Що це означає і як цьому допомагає спільнота.
"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

Говоримо з отцем Міхалом Бранкевичем про війну та причини її виникнення.
Як Фра Анжеліко показав глибину Євангелія через фреску "Благовіщення"?

Як Фра Анжеліко показав глибину Євангелія через фреску "Благовіщення"?

Стефанія Демчук, кандидат історичних наук, асистент кафедри історії мистецтв, історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, розповідає про особливості фрески "Благовіщення" Фра Анжеліко, яка прикрашає стіну монастиря Сан-Марко у Флоренції.
Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.