Слухати Радіо

Зараз в ефірі

02:00

Катехиза

В ефірі

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Трансляція богослужіння з Патріаршого собору УГКЦ

12:00

Царице Неба

12:20

Пісня Перемоги

13:00

Захристія

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

Методика Монтессорі. Виховання цілісної особистості, яка впевнена в собі та знає, як отримувати знання

Поділитись з друзями
"Тут педагог знаходиться на рівні з дітьми. Він нічого не розповідає, він не передає знання". Про методику Монтессорі у навчально-виховному процесі розповідає заступник директора з навально-виховної роботи, вчитель біології та екології салезіянського ліцею "ВСЕСВІТ" Антоніна Станішевська. м. Житомир.
"Всесвіт" розпочинався, як перша приватна християнська школа в Україні. Ця ідея виникла у батьків діти яких навчалися у звичайних навчальних закладах. Згодом за співпраці Італійських колег нам вдалося заснувати християнську школу в Житомирі. Наразі в ліцеї навчається 205 учнів. Майже щодня до нас звертаються батьки, які хочуть щоб діти отримували знання саме тут.

Про методику Монтессорі.

Осовна мета методики Монтессорі - виховати в дитині особистість, а не тільки навчити її конкретних навичок. Не обов’язково навчити дитину чистити картоплю, або алфавіту в чотири-п'ять років, важливо, що це дасть їй у майбутньому.

Методика Монтессорі – це філософія виховання цілісної особистості, яка впевнена в собі та знає, як отримувати знання. Дитина багато чого навчилася з раннього віку, а у майбутньому вона може оволодіти більш конкретними вміннями. Така дитина виростає впевненою в собі, вільною та свідомою.

У підході Монтессорі педагоги не є центром класу, як ми звикли сприймати в школі чи університеті. Він (педагог) супроводжує дитину в освітньому процесі, допомагає віднайти свою життєву місію. 

Завдання вихователя – підготувати роботу (освітній матеріал) для дітей. Якщо система в класі вже налаштована й діти знають, як працювати з матеріалом, педагог спостерігає за роботою, плануючи подальшу освітню траєкторію. Може, навіть, на деякий час залишити клас. Діти працюють самостійно, або об'єднуються в невеликі групи.

Марія Монтессорі ( 31 серпня 1870, К'яравалле, Королівство Італія —  6 травня 1952, Ноордвік-ан-Зеє, Нідерланди) — італійська лікарка, освітянка, одна з перших італійок, що стала докторкою медицини. Прославилася розробкою «педагогіки Монтессорі», яка полягає у вільному розвитку дітей. На відміну від шкільної системи, де активність дітей знижується, символом чого є «шкільна парта», Монтессорі вважала, що головним завданням освіти є підтримувати спонтанність і творчість дітей, забезпечувати їх всебічний розвиток: фізичний, духовний, культурний і соціальний. Відкрила явище поляризації уваги у дітей. Її методика навчання сьогодні використовується в державних і приватних школах по всьому світі.

Заступник директора з навально-виховної роботи, вчитель біології та екології салезіянського ліцею "ВСЕСВІТ" Антоніна Станішевська. м. Житомир.

Слухати інші програми

Відгуки

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора численних програм на Радіо Марія брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).
"Берегти Землю - це наказ Господній", - о.Євген Габров

"Берегти Землю - це наказ Господній", - о.Євген Габров

Отець Євген Габров з Ордену Отців Маріянів в програмі "У Ваших намірах" говорить про те що Католицька Церква вчить про збереження довкілля. Ця програма присвячена 38-м роковинам Чорнобильської трагедії. 
Для чого насправді потрібна спільнота в Церкві?

Для чого насправді потрібна спільнота в Церкві?

Отець Артур Сподар пояснює слова Ісуса Христа: "Випливи на глибину". Що це означає і як цьому допомагає спільнота.
"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

"Війна - це проклятий час" - отець Міхал Бранкевич

Говоримо з отцем Міхалом Бранкевичем про війну та причини її виникнення.
Як Фра Анжеліко показав глибину Євангелія через фреску "Благовіщення"?

Як Фра Анжеліко показав глибину Євангелія через фреску "Благовіщення"?

Стефанія Демчук, кандидат історичних наук, асистент кафедри історії мистецтв, історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, розповідає про особливості фрески "Благовіщення" Фра Анжеліко, яка прикрашає стіну монастиря Сан-Марко у Флоренції.