Слухати Радіо

Зараз в ефірі

12:00

Царице Неба

В ефірі

Пісня Перемоги

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Трансляція св.Меси із Базиліки Воздвиження Всечесного Хреста (Чернівці)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

"Сьогодні в нашу літургію життя входять фальшиві ноти гріхопадіння", - отець Костянтин Морозов

Поділитись з друзями
Про історію літургії Церкви західного обряду розповідає отець Костянтин Морозов з ордену Братів Менших Капуцинів, м. Київ. 
Кожна людська літургія - це передусім участь в Божественній літургії. Сьогодні ми переживаємо багато труднощів і в таких умовах варто ставити собі запитання, щодо мети життєвого шляху, адже розуміємо, що не все закінчується смертю.

Літургія - це зустріч, знак любові та перебування в любові.
Наприклад, коли люди закохуються то створюють собі свою літургію, навіть літургійний календар з датами першої зустрічі, першого побачення тощо. Також, закохані формують свою мову спілкування та обряди спілкування. Коли ми говоримо про Божественну літургію то також розуміємо певний центр споглядання, музику, план та інше.

Поспостерігайте над діяльністю альпініста. Горосходжувач, докладаючи зусиль на шляху до вершини, насолоджується процесом сходження та її досягненням. Він насолоджується спогладанням краси та величі гір. Так само існує краса математичних формул, краса мистецтва, музики, поезії тощо. І той, хто пізнає ці істини відкриває красу та захоплюється нею.

Той, хто має досвід любові відкриває світ та красу іншої людини. Ми сьогодні по іншому сприймаємо важливість світла. Адже через відключення електропостачання змогли переусвідомити красу свічки, вогню, роль електрики в нашому житті.

Але основою всієї краси є Господь, який перебуває у вічному відпочинку. Він створив цей спочинок та запрошує людину долучитися, щоб особа відчула себе дитиною Бога. У Псалмі 95 та посланні до Євреїв звучить запрошення для нас входити у відпочинок із хвалою.

Бог хоче, щоб ми насолоджувалися Його ділами. Бог продумує до деталей створення всесвіту і погляньте, як усе гармонійно облаштовано, до дрібниць. Також, Бог організовує світ ангелів - безтілесних духів, які беруть участь у цій літургії. Численні ангели беруть участь в різних хорах та знаходяться близько до центру, яким є сам Творець.

Матеріальний світ також бере участь у цій красі. Один із отців Церкви, якось звернув увагу на птахів, які із самого ранку творять певну літургію віддаючи честь Творцю. Також, якщо ви спуститеся під землю чи підніметеся на вершини, світ тварин чи риб, то побачите, що там також відбувається своя літургія через яку віддається хвала Господу.  Це є важливим для спостереження, адже увесь світ створено для нас.

Сьогодні в нашу літургію життя входять фальшиві ноти гріхопадіння. Якось заздрісники підпиляли струни відомому скрипалю Паганіні. Вони рвалися одна за одною протягом гри, але митець не зупинився, а закінчив твір на одній струні. Так само диявол намагається сьогодні всіляко нам нашкодити, щоб зіпсувати Божественну симфонію життя людини. Але Бог приготував людям нову симфонію, що називається Літургія повернення. І як би диявол не псував нам життя ми маємо грати до кінця Божу пісню.

Отець Костянтин Морозов з ордену Братів Менших Капуцинів, м. Київ. 

Слухати інші програми

Відгуки

Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж розповідає про головні свята єврейського народу в циклі програм: "Юдейські свята".
"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак коментує щоденник святої Терези з Лізьє "Повість однієї душі".  Тема катехези стосується людської недосконалості.
Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич говорить про Пасху Ісуса Христа та пояснює сенс смерті та Воскресіння Ісуса Христа.
Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.