Слухати Радіо

Зараз в ефірі

15:10

Молитовна лінія

В ефірі

Дитяча катехиза

16:00

Обережно, магія!

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:15

Пісня Перемоги

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Св.Літургія з костелу св. Станіслава єпископа та мученика (Городок)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Житія святих

23:00

Акафист

23:40

Святий дня

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Відкриваючи таємниці християнства

01:40

Духовні читання

Таємниця нерукотворного Образу Матері Божої з Гваделупи

Поділитись з друзями
Слова Матері Божої до Хуана Дієго. Про таємницю нерукотворного Образу Матері Божої з Гваделупи розповідає сестра гоноратка Каміла Кармалюк.
Богородиця всюди розкриває себе, як Мати життя. Видавництво Святого Павла опублікувало книгу "Гваделупська Богородиця", яку можна придбати, зокрема в парафії Святого Олександра, що в Києві, - сестра гоноратка Каміла Кармалюк.

Гваделупа - це місто в Мексиці. Там Мати Божа об'явилася в 1531 році, як Мати життя. Мексика тих років була Іспанською колонією де іспанці займали владні позиції, а місцеве населення - індіанці, виконували переважно тяжкі роботи. На той час серед індіанців був поширений окультизм із людськими жертвами. Наприклад, для богині землі приносили в жертву людей, яким вирізали серце. Цікаво те, що на свято родючості вбивали 80 000 людей... В таких умовах священники-францисканці не розуміли, як зупинити таку велику смертність. Вони намагалися пояснити місцевому населенню різними способами, але все було марно.

Отже, в грудні 1531 року, селянин Хуан Дієго йшов на світанку до храму. По дорозі йому об'явилася Марія та запитала куди він крокує. Він відповів, що на катехизу. Тоді Богородиця попросила Хуана Дієго передати єпископу, що Вона хоче побудувати храм на горі. Єпископ почув від селянина цю історію та прийняв рішення почекати і подумати над цим.

Тоді Богородиця з'явилася до Хуана Дієго вдруге та попросила знову піти до єпископа з посланням. Чоловік перелякався та відповів Богородиці, що не хоче бо є ніким для іспанців та не хоче передавати послання. Але, поборовши страх, він знову пішов до єпископа. Відповідь була такою: "Якщо це дійсно Богородиця то хай дасть знак".

Хуан Дієго, наступного разу, вирішив піти до храму іншою дорогою, щоб уникнути зустрічі з Богородицею. Але й цього разу зустрічає Марію, яка запитує, чому він утікає від Неї. Хуан Дієго виправдовуючись, повідомляє, що у нього помирає дядько, який потребує допомоги.

Марія йому каже, що дядько видужає, але він має знову прийти до єпископа та знову передати йому послання, що по дорозі він отримає знак від Богородиці. І дійсно, (це була середина грудня) крокуючи, Хуан Дієго почув надзвичайну музику та бачить галявину вкриту трояндами. Назбиравши троянд чоловік крокує до єпископа. Охоронці забороняють йому наближатися до брами, але Хуан Дієго настирливо проситься на аудієнцію. Троянди Хуан Дієго тримав під плащем і коли охоронці розкрили їх то вельми здивувалися. Один за одним вони хотіли відібрати квіти, але вмить ціпеніли. Врешті-решт Хуан Дієго потрапляє до єпископа та показує йому троянди, що дуже його вразило.

Єпископ вивішує плащ Хуана Дієго та ніч молиться до Богородиці дякуючи за відповідь. Так було прийнято рішення побудувати храм на горі. Коли Хуан Дієго прийшов до свого дядька то зустрів його уздоровленим.

Від цього об'явлення розпочалося масове навернення індіанців, що тривало 10 років. Тоді наверталося близько мільйона осіб на рік. Таким чином Мати Божа перевернула жорстокість на навернення.

Сестра гоноратка Каміла Кармалюк.

Слухати інші програми

Відгуки

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора численних програм на Радіо Марія брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).
Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж розповідає про головні свята єврейського народу в циклі програм: "Юдейські свята".
"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак коментує щоденник святої Терези з Лізьє "Повість однієї душі".  Тема катехези стосується людської недосконалості.
Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич говорить про Пасху Ісуса Христа та пояснює сенс смерті та Воскресіння Ісуса Христа.
Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.