Слухати Радіо

Зараз в ефірі

05:00

Молитва

В ефірі

Дитяча катехиза

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Трансляція богослужіння з Патріаршого собору УГКЦ

12:00

Царице Неба

12:20

Пісня Перемоги

13:00

Захристія

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

"Відновлення святості полягає в прийнятті таїнств Покаяння та Євхаристії", - Святий Станіслав Папчинський

Поділитись з друзями
Створено: 2024-01-08
Передача: Катехиза
Про відновлення в прийнятті таїнств Покаяння та Євхаристії говоримо з отцем Миколою Бєлічевим - головним редактором журналу "Слово між нами" з Римо-Католицької парафії Святого Сімейства в Харкові. Катехиза на основі твору "Містична Святиня Бога" Святого Станіслава Папчинського.
Кілька днів тому ми святкували Хрещення Господнє. В Євангелії від Марка1:7-11 читаємо: "Того часу Йоан проповідував, кажучи: «Слідом за мною йде сильніший за мене, якому я не достойний, нахилившись, розв’язати ремінця Його сандалів. Я похрестив вас водою, а Він буде хрестити вас Духом Святим!» Сталося, що тими днями прийшов Ісус із Назарета галілейського і був хрещений Йоаном у Йордані. І тут же, виходячи з води, Він побачив розкриті небеса і Духа, який, мов голуб, сходив на Нього; і голос пролунав з небес: «Ти — Син Мій улюблений, Тебе Я  уподобав!"

Йоан стояв у річці, до нього підходила людина, яка визнавала свої гріхи, а потім він занурював її у водах ріки. Йордан є символом нашого життя, а вода є життєдайною і одночасно сповнена людськими гріхами. Отже, Ісус свідомо входить у водойму сповнену реальністю буття, а також і нашими гріхами, для того, щоб рятувати людей та виконати волю Отця. Значення цієї купелі полягає в тому, що я спільно з Христом приймаю Його місію, грішну реальність, служіння та благодать.

Замість того, щоб бути учнями Ісуса Христа 90% наших співгромадян  проклинають реальність в якій живуть. Часто ми чуємо осуд та наріканння, але хіба в цьому полягає наше покликання? 

Враження таке, що для багатьох людей грішність та недосконалість нашого світу стала несподіванкою. Чому дивуємося проблемам та корупції? Бог нас кличе тут і сьогодні, щоб ми були світлом для світу. Цей рік стане для нас або часом  навернення, або роком втрати землі. Християни мають бути першими, хто служить, хто навертається, хто йде в шпиталь, в армію тощо. Тобто, першими, хто входить в Український Йордан.
Річ у тім, що більшість не живе таїнством Хрещення, своїм покликанням та вірою і тому ця країна псується, бо ми не допомагаємо корупціонерам навернутися. А Ісус першим йшов до людей від одного міста до іншого.

Читаємо з книги Містична Святиня Бога, 22 розділ:
"Відновлення первісної святості полягає в прийнятті таїнств Покаяння та Євхаристії. Божу Святиню оскверняють гріхи, особливо смертні. Такий висновок можна зробити хоча б із попередження святого Максима, який говорив: «Кожен, хто є або хоче бути Святинею Бога, нехай пильнує, щоб у пошуках оманливих цінностей не перестав бути Божою Святинею і не став оселею темряви та житлом демона». Півтори тисячі років цим словам, але вони так актуальні сьогодні.

 Отець Микола Бєлічев - маріанин, головний редактор журналу "Слово між нами". Римо-Католицька парафія Святого Сімейства м. Харків.

Слухати аудіокнигу "Містична Святиня Бога" на Youtube
Адреса парафії Святого Сімейства РКЦ, 
м. Харків. вул. Клочківська, 319, 
 sviatesimejstvo@gmail.com 
Телефон: +380973334738

Слухати інші програми

Відгуки

"Чому ми називаємо Діву Марію Царицею і Матір'ю милосердя?" - відповідає сестра Каміла Кармалюк

"Чому ми називаємо Діву Марію Царицею і Матір'ю милосердя?" - відповідає сестра Каміла Кармалюк

Сестра Каміла Кармалюк, настоятелька Вікаріату Архангела Михаїла зі Згромадження Малих Сестер Непорочного Серця Марії провадить катехезу про Пресвяту Діву Марію Царицю і Матір Милосердя.
Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора численних програм на Радіо Марія брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).
Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж розповідає про головні свята єврейського народу в циклі програм: "Юдейські свята".
"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак коментує щоденник святої Терези з Лізьє "Повість однієї душі".  Тема катехези стосується людської недосконалості.
Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич говорить про Пасху Ісуса Христа та пояснює сенс смерті та Воскресіння Ісуса Христа.