Слухати Радіо

Зараз в ефірі

07:00

Хресна Дорога

В ефірі

Гіркі жалі

08:00

Святий дня

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Ангел Господній

12:20

Хресна Дорога

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

14:00

Хресна Дорога

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

Він боровся за правду, але у боротьбі проявляв повагу до кожної людини, - єпископ Ян Собіло. Пам'яті запорізького правозахисника, зразкового християнина Дениса Тарасова

Поділитись з друзями
Окрім нас ніхто не змінить цю країну! Захищаючи Батьківщину загинув вірянин Санктуарію Бога Отця Милосердного, запорізький волонтер, правозахисник, адвокат та доброволець Денис Тарасов. Його головними принципами були: віра, родина, справедливість, незламність та милосердя. 

В ефірах Радіо Марія ми згадували акцію Папа для України. Саме під час організації цієї акції ми й познайомилися з Денисом Тарасовим, - розповідає викладачка УКУ, блогерка, журналістка та волонтерка Олена Кулигіна.

Я зараз знаходжуся в Санктуарії Бога Отця Милосердного в Запоріжжі де поховано Дениса Тарасова. На похороні я чула багато свідчень від його друзів та побратимів. Всі знають його, як людину з глибокими християнськими цінностями, що проявлялися в різних сферах його життя. Його оптимізм та правдивість надихали та притягували до себе людей. 
Він був борцем за нове та чесне Запоріжжя. У нашій памяті він залишається світлим та чесним. Денис мав твердий стрижень всередині себе, був настирливим, допомагав багатьом людям із парафії та побратимам.

Для мене честь бути тут, в колі близьких для нього людей. Під час похорону, коли ми чули слова побратимів, друзів та Єпископа Яна Собіло, у мене було відчуття, що він закликає нас не сумувати, а вірити в перемогу. Наша подруга в США також засвідчила, що відчуває як Денис немов би поруч утішає її не сумувати. Таких свідчень багато. Ми тримаємося й далі за його стійкість та твердість

Для мене сьогодні - це перспектива спілкуватися з Денисом як зі Святим, який допомагає нам уже сьогодні з небес .

Викладачка УКУ, блогерка, журналістка та волонтерка Олена Кулигіна.

Денис був чудовим чоловіком, сім'янином та був орієнтованим на родину. Він намагався приділяти увагу усім своїм рідним. Намагався завжди дізнатися, які захоплення у дітей та про що вони мріють, - розповідає дружина Дениса Тарасова, Катерина Тарасова. 

Він неділю вважав днем присвяченим Богу та родині. Усі його однопартійці знали, що Денис із сім'єю в неділю знаходиться на службі Божій. Колеги поважали його принципи.

В Запоріжжі тривали 2 дні памяті. Людей, які прийшли вшанувати Дениса було дуже багато, а в місті закінчилися троянди та гвоздики. Присутніми були однопартійці, опоненти та люди, яких Денис захищав у судах.

Свій день Денис розпочинав з молитви. Він довго молився за тих, кому обіцяв. Багато часу приділяв роботі та працював, як звичайна людина. Наш відпочинок ми планували так, щоб завжди бути на службі Божій де б не були.

Ми були членами руху Світло Життя.  Щомісяця, 7-го числа організовували побачення нагадуючи собі про наш день весілля. 
Після трагедії нам зателефонували із міськради та запропонували встановити білборд де на світлині Денис тримає розарій. Зауважу, що чоловік завжд тримав у руках Розарій - таким його пам'ятають усі. Також, наразі розглядається пропозиція перейменувати парк Яланського на парк громади імені Дениса Тарасова. За цей парк Денис боровся і в апеляційному суді виграв цю справу.

Денис все життя боровся з корупцією. Він міг не йти на війну. Після 24 лютого він вступив до лав Тероборони.

Дружина Дениса - Катерина Тарасова.   

Відгуки

Святий Йоан Ліствичник та повчання про зцілення від наслідків гріха

Святий Йоан Ліствичник та повчання про зцілення від наслідків гріха

Про одного із найбільших подвижників Церкви - Йоана Ліствичника - розповідає священник парафії Володимира та Ольги УГКЦ, викладач богослов'я в Українському Католицькому Університеті (м. Львів), отець Олег Кіндій.


"П'ята заповідь наголошує, що людське життя священне", - отець Руслан Михалків

"П'ята заповідь наголошує, що людське життя священне", - отець Руслан Михалків

Про пʼяту Божу заповідь розповідає ректор Вищої Духовної Семінарії Пресвятого Серця Ісуса у Ворзелі, отець Руслан Михалків. 
Господь дав мені обітницю: "Лишайся в Україні та будеш щасливим", - отець Костянтин Морозов

Господь дав мені обітницю: "Лишайся в Україні та будеш щасливим", - отець Костянтин Морозов

Історія покликання отця Костянтина Морозова з ордену Братів Менших Капуцинів, м. Київ.
Святий Іриней про первородний гріх.

Святий Іриней про первородний гріх.

Роздумуємо над 15 -17-м пунктами Епідейксису: "Первородний гріх". Автор програми, отець Енріке Лопес Імбернон. 9 катехиза із серії програм: "Святий Іриней. Доказ апостольської проповіді".

Бог, людина, диявол: звідки походить страждання?

Бог, людина, диявол: звідки походить страждання?

Про природу страждання та місце людини говорить брат-францисканець Микола Орач з Парафія Преображення Господнього в місті Бориспіль.