Слухати Радіо

Зараз в ефірі

11:00

Житія святих

В ефірі

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Пісня Перемоги

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Трансляція з храму свв.ап Петра і Павла (Рівне)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

Яка мета Великого посту? "Проаналізуйте своє серце та візьміть на себе відповідальність", - отець Тарас Єгер

Поділитись з друзями
Створено: 2023-02-22
Передача: Катехиза
Чому варто дякувати Богу за час Великого посту? Для чого потрібен Великий піст? В ефірі отець Тарас Єгер з ордену Братів найменших Святого Франциска з Паули.
"Нам бажано розуміти мету, для чого Церква дає нам 40 днів Великого посту. Зосереджу вашу увагу на аспектах, що потребують нашої уваги та роздумів під час цього періоду", - отець Тарас Єгер.

Наші вини. Часто ми покладаємо свої провини на інших людей. Тут важливо взяти відповідальність на себе за діла, вчинки, ситуації, що відбулися. Це стосується і періоду війни, що ми переживаємо. Подивіться на своє серце, проаналізуйте його та візьміть на себе відповідальність за все. Варто визнати, що ми грішники та не завжди праві, можемо помилятися. Великий дар - покаяння, що приходить через мою власну покору.

Ми - діти Божі. В нашому серці також існує ностальгія та бажання бачити Бога. Коли подивимось на життя з покорою то зрозуміємо, що помиляємося та без Божої допомоги не можемо стати дітьми Божими. Тут також приходить усвідомлення, що Господь нас любить та турбується про нас.

Господь хоче, щоб ми з Його ласкою мали можливість, через покаяння, розірвати кайдани рабства. Ці 40 днів даються, щоб ми постували для відчуття потреби в чомусь. В цьому разі ми краще починаємо відчувати потрібність Господа та усвідомлюємо, що окрім нас є інші люди, яким варто допомогати. Господь хоче, щоб в цей період війни ми жили в стані посту, щоб бачити потреби інших.

Усвідомлення, що ми грішні. Тут одночасно варто зрозуміти, що ми є дітьми Божими. У цьому разі не рекомендовано почуватися відкинутими Богом, адже Він любить нас та пробачає наші гріхи. Господь завжди на нашому боці, Він наш Батько та вболіває за нас.

Різниця між покаянням та почуттям вини. Покаянню має передувати подяка. Не тільки після покути дякуйте Богові, а й перед сповіддю. Сповідь - це не тільки визнання гріхів та прощення їх, а й крокування до перемоги разом із Богом.

Відчуття провини веде до смерті. Воно вимагає, щоб ми щось зробили. Зауважу, що ми стали християнами по милості Божій. Він дав нам заповіді та прощення просто так. А якщо ми вважаємо, що нашими ділами отримаємо від Бога необхідне, то переходимо вже у торгові відносини де потрібно платити за товар. Усім, хто довго переживає почуття провини та картає себе допоможе "Притча про блудного сина". Поміркуйте над цією історією у своєму серці.

Сповідь - це обійми батька де ми відчуваємо биття Його серця. Він хоче, щоб ми жили, як діти Царя, а не як бізнес партнери. Бажаю щоб кожен із нас бачив можливості, а в труднощах помічав дари. Читайте Святе Письмо, як діти.

Отець Тарас Єгер з ордену Братів найменших Святого Франциска з Паули.

Слухати інші програми





Відгуки

Біси та біснуватість, - катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість, - катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.
"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

У програмі "Люди Справи" художник та коваль, член спільноти "Сім'я Каміліан", Юрій Гандера. 


"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

Десята катехиза із серії програм "Святий Іриней. Доказ апостольського проповідування". Роздумуємо над 17 пунктом Епідейксису: "Кров Авеля". Автор програми, отець Енріке Лопес Імбернон.
"Сьогоднішній світ більше потребує свідків, аніж учителів!" - отець Олександр Халаїм

"Сьогоднішній світ більше потребує свідків, аніж учителів!" - отець Олександр Халаїм

Отець Олександр Халаїм розповідає про місійність Церкви та кожного з нас.