Слухати Радіо

Зараз в ефірі

11:00

Житія святих

В ефірі

Катехиза

12:00

Ангел Господній

12:20

Пісня Перемоги

13:00

Трансляція Літургії із Собору Успіння Пресвятої Богородиці (м.Чернівці)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Св.Літургія з храму св. Яна з Дуклі (Житомир)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

Бог любить нас щирими. Він відвертається від лицемірства та одягнених масок святості, - отець Григорій Рассоленко

Поділитись з друзями
Чому важлива молитва медитації та як її практикувати розповідає отець Григорій Рассоленко. "Момент, коли ми будуємо плани, роздумуємо як реалізувати задумане в деталях і є медитація. Без роздумів є ризик опинитися біля розбитого корита. Коли ми медитуємо в роздумах то Ісус приходить до нас та допомагає".
"Інколи чуємо таку думку, що молитва не потрібна, як і для продовження потомства не потрібна любов. Але я маю заперечити такій точці зору адже ми в першу чергу люди духовні, а для духовності нам необхідна молитва та єднання з Богом. Наше серце створене для любові до Бога і ніхто, окрім Нього не зможе наповнити його", - розповідає отець Григорій Рассоленко.

Подивіться на відомих артистів. Вони можуть бути знаменитими, отримувати величезні гонорари, але багато з них зловживає наркотиками, алкоголем тощо. Річ у тім, що матеріальне ніколи не задовольнить духовні потреби

Якщо ми маємо дуже слабке коріння в Богові та приліплені до цього світу то удар буде сильним. Коли приходить подібна криза назвичайно важливою є практика молитви, навіть сама коротка молитва в такому випадку може бути рятівною. 

Рекомендації.
1. Знайдіть спілкування з духовними людьми. Дружба, підтримка, молитва - це необхідність для подолання кризових періодів. Відкрийтеся на любов Божу. Навіть якщо злоба, втома, депресивність чи апатія з'явилася в житті то мерщій відкрийте це Йому і довірте. Бог любить нас саме такими, природніми, але Його відштовхує лицемірство та маски святості. Він відкритий на щирість.

2. Добре коли ви знаходите конкретне місце та час для щоденної індивідуальної молитви. Це час, коли ми вимикаємо телефон, а близькі наші знають, що вас не варто турбувати. (Також і ви не зачіпайте тих людей, які моляться у свій час). Це може бути вранці та перед відходом до сну. Пам'ятайте, що в цей час Бог нас чекає такими, якими ми є.

3. Ізраїльтяни ходили 2 рази на рік у паломництво щоб скласти жертву та бути зі Святая Святих. Так і наша молитва сьогодні стає подорожжю до глибини нашого серця де в глибині нас чекає Бог. Туди ми сходимо до молитви. 

В реальності ми не спускаємося до свого серця, а блукаємо на околицях. Навіть люди, які моляться днями й ночами часто не сходять до глибини серця. Наприклад, Розарій - це молитва медитативна, яка потребує глибоких роздумів. Зрозумійте, якщо немає любові - приходить насилля. 

4. Говоріть з Богом. В такому випадку ви будуєте стосунки зі своїм співбесідником та відкриваєте перед ним своє серце. Отець Олександр Мень рекомендував промовляти молитви в напівголос. Говоріть про себе та про Нього - так започатковуються зміни.

5. Коли ти приходиш до Бога то твердо, суворо памятай, що Він є тут. І кажи до Нього: "Господи! Я віддаю себе у Твоє розпорядження". Часто ми відносимося до Бога та людей, як до чогось буденного та шукаємо користі. Ми підходимо часто до Бога, як жертва. Жаліємось на інших та принижуємо свою гідність


Відгуки

"Коли час посту приносить користь?", - відповідає отець Ілля Мамчак

"Коли час посту приносить користь?", - відповідає отець Ілля Мамчак

Що Церква дозволяє та забороняє в час посту? - відповідає ієромонах Студійського уставу монастиря Антонія Печерського, УГКЦ, отець Ілля Мамчак.
Можемо засуджувати гріх, але не людину", - отець Микола Орач

Можемо засуджувати гріх, але не людину", - отець Микола Орач

Про осудження та конструктивну критику розповідає брат-францисканець Микола Орач. Парафія Преображення Господнього м. Бориспіль.
Що таке бажання і скільки воно коштує? - роман Оноре де Бальзака "Шагренева шкіра"

Що таке бажання і скільки воно коштує? - роман Оноре де Бальзака "Шагренева шкіра"

Катехиза сестри Христини Кароль присвячена роману Оноре де Бальзака "Шагренева шкіра", який поєднує риси реалізму і фантастики та приніс перший гучний успіх автору.
"Як розмовляти з дітьми про аборти у дусі pro-life?", - відповідає Тереза Андрущишина

"Як розмовляти з дітьми про аборти у дусі pro-life?", - відповідає Тереза Андрущишина

Тереза Андрущишина, доктор соціальних наук у галузі педагогіки, спеціаліст статевого виховання, розкриває тему: "Сім'я і Церква, постава "за життя", як розмовляти з дітьми про аборт". Ця програма створена у співпраці з Комісією душпастирства родин РКЦ.
"Як свята Тереза з Лізьє відкрила для себе Заповідь любові до ближнього", - катехеза о.Віталія Козака

"Як свята Тереза з Лізьє відкрила для себе Заповідь любові до ближнього", - катехеза о.Віталія Козака

"Отець Віталій Козак, Хранитель Національного Санктуарію Матері Божої з гори Кармель у Бердичеві, розповідає про те, як свята Тереза від Дитяти Ісуса зрозуміла, що означає заповідь любові до ближнього. У своєму щоденнику свята Тереза свідчить, що справжнє значення цих слів стало для неї великим відкриттям."