Слухати Радіо

Зараз в ефірі

12:20

Розарій

В ефірі

Свята Літургія з церкви Різдва Богородиці (Львів)

14:00

Пісня Перемоги

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:15

Розарій

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Св.Літургія з Катедри св. Олександра (Київ)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Житія святих

23:00

Акафист

23:40

Святий дня

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

Бог любить нас щирими. Він відвертається від лицемірства та одягнених масок святості, - отець Григорій Рассоленко

Поділитись з друзями
Чому важлива молитва медитації та як її практикувати розповідає отець Григорій Рассоленко. "Момент, коли ми будуємо плани, роздумуємо як реалізувати задумане в деталях і є медитація. Без роздумів є ризик опинитися біля розбитого корита. Коли ми медитуємо в роздумах то Ісус приходить до нас та допомагає".
"Інколи чуємо таку думку, що молитва не потрібна, як і для продовження потомства не потрібна любов. Але я маю заперечити такій точці зору адже ми в першу чергу люди духовні, а для духовності нам необхідна молитва та єднання з Богом. Наше серце створене для любові до Бога і ніхто, окрім Нього не зможе наповнити його", - розповідає отець Григорій Рассоленко.

Подивіться на відомих артистів. Вони можуть бути знаменитими, отримувати величезні гонорари, але багато з них зловживає наркотиками, алкоголем тощо. Річ у тім, що матеріальне ніколи не задовольнить духовні потреби

Якщо ми маємо дуже слабке коріння в Богові та приліплені до цього світу то удар буде сильним. Коли приходить подібна криза назвичайно важливою є практика молитви, навіть сама коротка молитва в такому випадку може бути рятівною. 

Рекомендації.
1. Знайдіть спілкування з духовними людьми. Дружба, підтримка, молитва - це необхідність для подолання кризових періодів. Відкрийтеся на любов Божу. Навіть якщо злоба, втома, депресивність чи апатія з'явилася в житті то мерщій відкрийте це Йому і довірте. Бог любить нас саме такими, природніми, але Його відштовхує лицемірство та маски святості. Він відкритий на щирість.

2. Добре коли ви знаходите конкретне місце та час для щоденної індивідуальної молитви. Це час, коли ми вимикаємо телефон, а близькі наші знають, що вас не варто турбувати. (Також і ви не зачіпайте тих людей, які моляться у свій час). Це може бути вранці та перед відходом до сну. Пам'ятайте, що в цей час Бог нас чекає такими, якими ми є.

3. Ізраїльтяни ходили 2 рази на рік у паломництво щоб скласти жертву та бути зі Святая Святих. Так і наша молитва сьогодні стає подорожжю до глибини нашого серця де в глибині нас чекає Бог. Туди ми сходимо до молитви. 

В реальності ми не спускаємося до свого серця, а блукаємо на околицях. Навіть люди, які моляться днями й ночами часто не сходять до глибини серця. Наприклад, Розарій - це молитва медитативна, яка потребує глибоких роздумів. Зрозумійте, якщо немає любові - приходить насилля. 

4. Говоріть з Богом. В такому випадку ви будуєте стосунки зі своїм співбесідником та відкриваєте перед ним своє серце. Отець Олександр Мень рекомендував промовляти молитви в напівголос. Говоріть про себе та про Нього - так започатковуються зміни.

5. Коли ти приходиш до Бога то твердо, суворо памятай, що Він є тут. І кажи до Нього: "Господи! Я віддаю себе у Твоє розпорядження". Часто ми відносимося до Бога та людей, як до чогось буденного та шукаємо користі. Ми підходимо часто до Бога, як жертва. Жаліємось на інших та принижуємо свою гідність


Відгуки

Які пісноспіви звучать в час Великого Посту?

Які пісноспіви звучать в час Великого Посту?

Отець Руслан Грех говорив про Богослужбові наспіви Великого посту Страсного тижня.
Як діяти жінці, яка дізналася, що вагітна дитиною з невиліковною хворобою?, - відповідає с. Юстина Голубець

Як діяти жінці, яка дізналася, що вагітна дитиною з невиліковною хворобою?, - відповідає с. Юстина Голубець

В ефірі Радіо Марія с. Юстина Голубець, засновниця та голова організації "Перинатальний хоспіс – Слід Життя", Служебниця Непорочної Діви Марії,  член-кореспондент Папської академії “Pro Vita”, біоетик, медичний психолог в Обласному медико-генетичному центрі при ДУ «Інститут спадкової патології НАМН України», біолог‒генетик, викладач Школи біоетики УКУ. Тема катехези: "Служіння життю як виклик завданню і покликанню".
"Ісус Христос - тут і зараз серед нас!" - отець Валентин Матушевський

"Ісус Христос - тут і зараз серед нас!" - отець Валентин Матушевський

Отець Валентин Матушевський коментує Євангеліє від Луки 24, 35-48
Де зустрітися з Воскреслим Христом?

Де зустрітися з Воскреслим Христом?

Отець Микола Орач з Ордену Братів Менших Конвентуальних (Францисканців) провів катехизу про зустріч з Воскреслим Ісусом Христом в контексті війни в Україні.
"Мені знадобилося 4 роки, щоб прийняти рішення стати монахинею", - сестра Марія Люба

"Мені знадобилося 4 роки, щоб прийняти рішення стати монахинею", - сестра Марія Люба

"Бог не обрізає крила, а здійснює бажання": Про життєвий шлях та розпізнання покликання розповідає сестра Марія Люба зі Згромадження Служниць Святого Духа, м. Хмельницький.