Слухати Радіо

Зараз в ефірі

03:00

Меса

В ефірі

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:00

Святий дня

08:10

Житія святих

08:15

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Пісня Перемоги

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

Як розпізнати своє покликання та почати повноцінно жити?

Поділитись з друзями
Розпізнання покликання. Коментар до Апостольського післясинодального повчання "Christus vivit" Святішого Папи Франциска молоді та всьому Божому народу. 
Сьогодні ми завершимо аналізувати лист Папи Франциска до молоді та всього Божого народу "Christus vivit" де йдеться про інструменти які дає Церква молоді.  Цього разу розглянемо 9-й розділ де мова йде про розпізнання покликання, щоб молоді люди могли вибрати вірний шлях.

У 9-му розділі "Christus vivit" Папа пише про вигорання, якому передує втома. Папа пише, що розпорошеність заважає продуктивній діяльності та наголошує на вмінні переживати період вигорання. Тут важливим фактором є розпізнання покликання. Важливо, щоб наш життєвий шлях вів до особистої святості. Потрібно прийняти рішення через призму життя Ісуса Христа, щоб показати добро всередині нас. Нам варто провести переосмислення свого життя через розпізнання свого покликання.

Розпізнання покликання потребує багато часу, особливо в тиші. Молодим людям для цього протрібні: час, місце та наставник, який допоможе розпізнати волю Божу в житті. Побачити мету свого життя в тиші Божого слова.

Молитовне розпізнання потребує створення умов, щоб почути Його голос. У такому випадку інколи потрібно навіть відкласти свої справи та свою думку, адже через розсіяність нам важко зосередитись на тиші та спокої.

Тиша показує правду про нас, якими ми є, тому сьогодні важлива правдивість, жити справжнім, реальним життям. Але цього не варто боятися. 

Господь не хоче, щоб ми нас тримало минуле чи в майбутнє - цим манупулює сатана, який хоче щоб ми не почали жити тут і зараз. Тільки в цей момент ми можемо жити та формувати себе. Тільки сьогоднішній момент має значення. А з минулого ми маємо зробити висновки - саме вони мають значення та можуть допомогти нам краще жити сьогодні. Прийміть себе зі своїми болями.

Для Господа важливе СЬОГОДНІ. Минуле та майбутнє в Божих руках. Поміркуйте, як я можу СЬОГОДНІ використати дари та таланти даровані Богом.

Відкрити свою життєву дорогу, місію - головне завдання на сьогодні для нас. Для цього тиша є необхідним інструментом. Оточуйте себе духовним середовищем, шукайте цього. Для духовного відпочинку та переосмислення нам допоможуть монастирі, храми. Я практикую щодня 10 хвилин тиші, адже в стані спокою та мовчання Господь говорить до нас. Такий спосіб стосується не тільки монахів, але  й кожного з нас. Саме в тиші ми можемо розпізнати свою дорогу. Багато подружніх пар свідчать про укріплення стосунків завдяки реколекціям та перебуванню в роздумах, тиші. 

Для створення тиші готуйтеся різносторонньо. Забезпечте зовнішній спокій, щоб вас не розпорошували та не відволікали різні шуми, новини, розмови. 

Умови для створення тиші.

1. Без зовнішньої тиші не може бути внутрішньої тиші. 
2. Не бійтеся розпорошеності, але віддайте Господу свої переживання і нехай Він опікується про ваші: біль, страх, сумніви, розпач, відчай тощо.

Дар покликання - це подарунок від нашого Друга Ісуса Христа. Папа говорить що для розпізнання життєвого шляху потрібні: слухання, супровід та чутливість.
Нам в моменті розпізнання потрібні не розмова, а слухання. Тобто, слухання - це час, який ми присвячуємо для СЛУХАННЯ Господа, Його переживання, рекомендації, турботу...

Увага. Потрібно відкинути від себе те, що відволікає нас. Ми можемо відволікатися від Бога захоплюючись іншими активностями, які призводять до поганих наслідків. 
Попередження та профілактика. Важливий елемент аналізу своїх дій та вчинків задля уникнення поганого результату в майбутньому.

Результатом правильного застосування цих інструментів, про які ви читали вище, є спокій. 

Вірте та пам'ятайте, що Церкві потрібен новий запал, сила, оновлена молодь. 

Відгуки

"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак коментує щоденник святої Терези з Лізьє "Повість однієї душі".  Тема катехези стосується людської недосконалості.
Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич говорить про Пасху Ісуса Христа та пояснює сенс смерті та Воскресіння Ісуса Христа.
Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.
"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

У програмі "Люди Справи" художник та коваль, член спільноти "Сім'я Каміліан", Юрій Гандера.