Слухати Радіо

Зараз в ефірі

02:50

Біблійні читання

В ефірі

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Ангел Господній

12:20

Розарій

Двоєдушність може призвести до шизофренії та соціопатичного розладу, - отець Міхал Бранкевич

Поділитись з друзями
Про причини та наслідки лицемірства розповідає отець Міхал Бранкевич. "В такому стані людина магається догодити всім: одне говорить, інше робить, а третє має на увазі. Це лицемірна позиція, як кажуть в народі: "І Богу свічку поставить і дияволу". 
Наблизьтесь до Бога і Він наблизиться до вас. Очистіть руки, грішники і очистіть серця двоєдушні. (Якова 4:8)

Поняття ДВОЄДУШНИЙ має в Українській мові 15 синонімів, серед яких: лицемірний, нещирий, брехливий, слизький, фальшивий.


Двоєдушність - це небезпечний стан який може привести до шизофренії. В такому стані людина магається догодити всім, одне говорить, інше робить, а третє має на увазі. Це лицемірна позиція, як кажуть в народі: "І Богу свічку поставить і дияволу". 


Багато зла в поширенні двоєдушності зробив комунізм, коли люди недовіряли, лукавили. Є таке поняття "гомосовєтікус", що характеризує людей пострадянського періоду, які залишили совіцький спосіб мислення, невігластво. Така людина одне думає, друге говорить, а третє робить. 

В Євангелії Ісус Христос застерігає нас, щоб ми остерігалися фарисейської закваски. Він викривав лицемірів та вказував, що вони ззовні виглядають поважно, а всередині повні лицемірства.


Двоєдушність проявляється в тому, що людина намагається захистити своє лице. Причиною двоєдушності є страх. Це повсякденна форма лицемірства, але в цьому немає нічого катастрофічного бо тут є шанс видужати спілкуючись зі щирими людьми.


Але є дуже небезпечна форма двоєдушності під назвою практичний атеїзм. Це коли особа ходить до Церкви та не сумнівається в існуванні Бога, а також використовує Його для досягнення своїх цілей. І до певного часу Бог буде допомагати такій людині.


Христос застерігав, що: "Не можете служити Богу та мамоні". Тут Спаситель вказує на небезпеку, що людина намагається підстрахувати себе покладаючись тільки на свої сили, а Бога кличе коли проблеми.

Не забувайте, що диявол не спить, а завжди хоче згіршити нас.
Людина, яка щира перед Богом побачить небезпеку лицемірства. Причиною та рушійною силою лицемірства є СТРАХ. Якщо цим не займати то страх може стати постійним переживанням та причиною лицемірного стилю життя.

Аналізуйте себе! Коли захочеться критикувати та осудити когось - згадайте слова Христа: "Не судіть то й Вас не будуть судити". ОСУД є ознакою лицемірства. Бо ти не можеш знати чому людина вчинила так чи інакше, а вже висловлюєш критику. 
У випадку токсичного лицемір'я нам найкраще допоможе змінити себе ПОКОРА. Коли ти сприймаєш ситуацію т адієш згідно зі Словом Божим. 

Цей світ постійно сприяє, щоб людина не була щирою, природньою і тут є причина лицемірства - кумири. Тобто людина перестає жити природним життям, а намагається бути схожою на іншу людину. Люди намагаються стати кращими, успішними, багатими і не помічають, що втрачають свою ідентичність.


Але наша мета - це любов, яка не можлива без другої особи. Бог любить нас такими, якими ми є.





Відгуки

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Про переживання горя та невизначену втрату слухайте у програмі Люди Справи. Гість прямого ефіру - ієрей Діонісій (Денис) Дьяченко, священик Православної Церкви України, військовий капелан Національний академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького.
"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

Про те, як виконати волю Божу розповідає отець-францисканець Андрій Немченко - вікарій Одеського катедрального собору Успіння Пресвятої Діви Марії. "Нещастя - наш вчитель, а призначення - вічність".
"Якщо ми не визнаємо наші помилки, то як зможемо їх виправити?", - отець Микола Бєлічев

"Якщо ми не визнаємо наші помилки, то як зможемо їх виправити?", - отець Микола Бєлічев

Про покаяння та Євхаристію в контексті книги "Містична святиня Бога" розповідає отець Микола Бєлічев, головний редактор журналу "Слово між нами", Римо-Католицька парафія Святого Сімейства, м. Харків. 

Безпечне середовище для дітей в ліцеї "Всесвіт" та навчання в умовах війни

Безпечне середовище для дітей в ліцеї "Всесвіт" та навчання в умовах війни

Про навчання дітей під час війни та створення безпечного середовища у навчальному закладі розповідає Анна Омельчук - вчителька англійської мови та аніматор ораторію в салезіянському ліцеї "Всесвіт", м. Житомир.

Як спілкуватися з духовними особами?

Як спілкуватися з духовними особами?

Часто від світських людей можна почути, що вони не знають, з чого розпочати розмову з духовною особою, і взагалі, як з нею вести діалог. Сестра Наталя Вакулішина в програмі "У Ваших намірах" розвінчує стереотипи, пов'язані з представниками духовного світу, і радить просто бути собою.