Слухати Радіо

Зараз в ефірі

03:00

Меса

В ефірі

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Ангел Господній

12:20

Розарій

13:00

Свята Літургія з церкви Різдва Богородиці (Львів)

Паломництво - це передовсім покута. Жертва, якою я упокорюю своє тіло, - отець Микола Бистрицький

Поділитись з друзями
Про підготовку до паломництва розповідає директор дієцезіального душпастирства молоді в Кам'янець-Подільскій дієцезії, отець Микола Бистрицький.
Для мене паломництво було завжди цікавою пригодою в якій бере участь багато молоді. Але сама суть паломництва - це покутна практика. Наприклад, коли людина вчинила зло, усвідомила його то вирушала до місць поклоніння Господу. Колись людина могла посповідатися один - два рази за життя, а в якості покути отримати паломництво. Тому, проща - це передовсім жертва де я вмертвляю своє тіло, намагаюся назовні вивести бруд своєї душі.


Мене дивувало в дорозі, що зустрічні люди дякували паломникам за гарний настрій, а не за приклад покути. Тобто суспільство не усвідомлює суті паломництва, сприймає його не як покуту, а як подорож, пригоду...


Ми зараз маємо дуже комфортні умови для паломництва, адже організатори влаштовують все наперед. Бажаючих взяти участь попередять про основні правила та речі які потрібно взяти із собою. Група людей вирушає знаючи стабільні дати та в супроводі відповідального. Тому, коли ви збираєтеся в паломництво дізнайтеся про дату, умови, та речі, які потрібні в дорозі.

Не всі паломництва організовуються в групах. Є варіант влаштувати приватну прощу в складі невеликої групи.

Плануючи дорогу я би радив проходити 20-25 км. протягом дня. Також варто попередньо спланувати нічліг, домовитися про готель. Важливо прийняти рішення, як ви будете проходити цей шлях: в тиші, концентруючись на покуті, чи з приймачем щоб слухати Радіо Марія тощо.

Немає людини, яка б не усвідомлювала, що потребує покути. І мабуть хтось хоче взяти участь в паломництві, але боїться. В такому випадку наберіться сміливості та поговоріть про це зі священником та з людьми, які мають цей досвід.

Паломництво - це передовсім покута

В минулому році ми розпочали нову практику екстремального паломництва. Для цього ми приготували маршрут через поля, долини де рідко можна було зустріти цивілізацію. Ми готували їжу на багатті, а ночували в наметах. Це паломництво стало особливим та набрало більшої особливості покути та простоти.

Всі небезпечні ситуації в паломництві від людської недбалості. Тому важливо слухати організаторів та дотримуватися правил безпеки.




Відгуки

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Невизначена втрата. "Через не хочу та не можу дбайте про себе", - отець Діонісій Дьяченко

Про переживання горя та невизначену втрату слухайте у програмі Люди Справи. Гість прямого ефіру - ієрей Діонісій (Денис) Дьяченко, священик Православної Церкви України, військовий капелан Національний академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького.
"Він розіп'яв себе в сповідальниці", - катехеза про св.Леопольда Мандича

"Він розіп'яв себе в сповідальниці", - катехеза про св.Леопольда Мандича

Брат-капуцин Віктор Дешук під час ранкової катехези знайомить слухачів Радіо Марія з постаттю святого Леопольда Мандича.
"Ціла історія святої Терези Великої - це молитва", - о.Віталій Козак

"Ціла історія святої Терези Великої - це молитва", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак продовжує цикл катехез під назвою "Історія дружби". Священник розповідає про досвід молитви святої Терези Авільської. Дослідники життя  Терези виділяють три етапи її переживань. Перший - "спонтанність і відкритість", другий - "неприйняття і конфлікт", і третій - "гармонія зустрічі". 
Як відчути Божу любов?

Як відчути Божу любов?

Отець Леонід Михалець говорить про Божу любов.
"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

"Багато людей вивчили дорогу до костелу, але не стали на шлях до вівтаря", - отець Андрій Немченко

Про те, як виконати волю Божу розповідає отець-францисканець Андрій Немченко - вікарій Одеського катедрального собору Успіння Пресвятої Діви Марії. "Нещастя - наш вчитель, а призначення - вічність".