Слухати Радіо

Зараз в ефірі

08:15

Слово на кожен день

В ефірі

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Пісня Перемоги

13:00

Св.Літургія з храму Успіння Пресвятої Богородиці (Страдч)

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

Чому плаче Богородиця? Діва Марія закликає нас переосмислити своє життя, - отець Збігнєв Бескур

Поділитись з друзями
Створено: 2022-09-19
Передача: Катехиза
"Зверни увагу наскільки багато Бог робить сьогодні для людини того, що міг би й не робити". В ефірі Радіо Марія отець Збігнєв Бескур - настоятель парафії Матері Божої Салетинської та Святого Антонія Падуанського, місто Нікополь.
Нікополь знаходиться неподалік міста Енергодар окупованого російськими загарбниками та постійно перебуває під обстрілами. Протягом активної фази війни ми пересвідчилися вкотре, що наша надія на Бога, а добро завжди перемагає зло. Сьогодні все більше людей шукає Господа та переживає навернення, - розповідає отець Збігнєв Бескур.

Нікополь переважно невіруюче місто. Тут більшість людей просто не помічали Католицьку Церкву. Протягом періоду війни багато людей вперше переступило поріг костьолу. Вони були здивовані нашою простотою та увагою, відчули нашу турботу, повагу.

Багато людей шукають відповіді на запитання: Що ж нам робити під час загрози життю? Чому на нас напали і за що нам таке випробування? Коли люди приходять, щоб отримати гуманітарну допомогу то ми спілкуємося і вони щиро ставлять запитання про сімейні проблеми, душевні переживання, тощо.

Я вважаю, що Богородиця не тільки Божа мати, а й наша. Діва Марія може потурбуватися та надати необхідну опіку та відповіді завжди.

Марія сьогодні плаче від того, що люди нехтують Божими законами та правилами, відвертаються від Нього. Діти Максим та Меланія, які стали свідками об'явлення Матері Божої на горі Ля Салет 1846 року, були здивовані щирою опікою Богородиці та Її турботою. 

Як ми нехтуємо Богом та зневажаємо Його?
Богородиця закликає нас провести аналіз свого життя.

1. Шанувати Божий день. Господь заповів нам 6 днів працювати, а 7-й день присвятити Йому. Але люди забирають у Нього і цей день допрацьовуючи те що не доробили.

2. Відведення Бога на другий план. Тобто, призиваємо Бога тоді, коли Він буде потрібен. Відкидаємо спілкування з Богом на задвірки життя.

3. Перестали піклуватися про Бога в своєму житті. Ми турбуємося про що завгодно, але за цим усім не турбуємося про Його присутність в кожному дні.

4. Лихоослів'я. Одного разу я зробив зауваження чоловікові, чи може він не матюкатися? І наступні 2 години він говорив чистою мовою. Зверніть увагу, ЩО ми говоримо та ЯК ми говоримо! Що чує людина від нас - матюки, злість чи гідну поведінку? Матюки - це прояв гніву, що дає відчуття домінування над іншими. Переосмисліть своє спілкування з іншими.

5. Обвинувачення Бога у війні та злі, що переживаємо. Чомусь люди не аналізують свої гріхи та наслідки від них, але обвинувачують інших. Марія ж закликає переосмислити своє життя, щоб побачити чудеса Божі в своєму житті. В такому випадку наші основні потреби будуть задоволені.

Святий Іван Павло ІІ сказав: "Якщо Марія плаче то на це є причини. Кожна мати відчуває та переживає, коли бачить небезпеку до своєї дитини".

Під час об'явлення Діва Марія звернулася до дітей французькою мовою, а коли стало зрозуміло що вони не розуміють то звернулася на їхньому діалекті. Вона розуміє потреби людини. Свята Марія закликала молитися безперестанку день і ніч.

Настоятель парафії Матері Божої Салетинської та Святого Антонія Падуанського, місто Нікополь, отець Збігнєв Бескур.

Слухати програми про об'явлення Богородиці

Послання Богородиці в Меджугор'ї
Чудеса в Лурді стаються й досі
Послання Богородиці 25 листопада 2018 року
Об'явлення в Римі в 1947 році
Динаміка об'явлень Богородиці зростає
Об'явлення Богородиці в Бельгії
Богородиця об'явилися мусульманам
Об'явлення Діви Марії в Пельвуазені
Чому церква вказує на сльози Богородиці?
Фатімські об'явлення



Відгуки

Біси та біснуватість, - катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість, - катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.
Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

Виховання через мистецтво допомагає сформувати повноцінну особистість

"Рух та творчість потрібні дітям, як вітаміни". Про виховання через мистецтво розповідає вчитель мистецтва та технологій Салезіянського приватного ліцею «Всесвіт» у Житомирі, керівник театрального гуртка «Філотея», дружина, мама чотирьох дітей, учасниця «Домашньої Церкви» родинної гілки Руху «Світло-Життя», Юлія Чупріна.
"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

"Бог сказав мені йти відвідувати хворих", - Юрій Гандера

У програмі "Люди Справи" художник та коваль, член спільноти "Сім'я Каміліан", Юрій Гандера. 


"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

"Мучеництво - це великий вчинок любові у відповідь на безмежну Божу любов", - отець Енріке Лопес Імбернон

Десята катехиза із серії програм "Святий Іриней. Доказ апостольського проповідування". Роздумуємо над 17 пунктом Епідейксису: "Кров Авеля". Автор програми, отець Енріке Лопес Імбернон.
"Сьогоднішній світ більше потребує свідків, аніж учителів!" - отець Олександр Халаїм

"Сьогоднішній світ більше потребує свідків, аніж учителів!" - отець Олександр Халаїм

Отець Олександр Халаїм розповідає про місійність Церкви та кожного з нас.