Слухати Радіо

Зараз в ефірі

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

В ефірі

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Відкриваючи таємниці християнства

02:00

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

04:40

Біблійні читання

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

Українські протестанти. Історія

Українські протестанти. Історія

В чому була таємниця шаленого успіху лютеран, кальвіністів, социніан та інших протестантів? Перш за все, це красномовність, письменницький хист, освіта, а головне – щирість і відданість своїй справі протестантських проповідників. На відміну від більшості своїх католицьких і православних колег, для яких віра дорівнювала механічному виконанню обрядів, а сан – прибутковій посаді, Социн, Будний, Тяпинський, Добрянський жили своєю справою, а доктрини протестантського вчення були для них правдивим джерелом захоплення.
Читання 14 травня

Читання 14 травня

Господь не залишає і тут нас сам на сам з нашими стражданнями, які нас спіткають на шляху до Неба, Він посилає Духа Святого, який дасть нам силу. Яку ж таку силу (du/namiv) дасть нам на цьому шляху Дух Святий? Сила (du/namiv)- сила, міць, фортеця, могутність, здатність, можливість, диво, чудотворіння. То невже маюче такі засоби, ми не можемо змиритись й інколи навчитись просто потерпіти?
Читання 13 травня

Читання 13 травня

Афіняни – це парадокс у очах Павла. Напевно, Павло, пройшовшись по Афінах, побачив, що там люди винятково побожні (deisidaimone/sterov-ретельно виконуючі релігійні приписи) та що всі люди тільки тим і займалися, що любили слухати про щось нове або дискутувати, напевно, вже думав, що вони вже спіймались в сіті Христа, залишилося тільки витягнути їх на сушу, не вистачає тільки почати їм проповідувати Слово Боже і Афіни стануть християнською столицею. Однак так не сталось. Павло пережив поразку, якої давно не знав.
Читання Святого Письма 12 травня

Читання Святого Письма 12 травня

На сторінках Біблії неодноразово зустрічаємо «несправедливість». Не раз потрапляли у вязницю хороші люди: Йосип Єгипетський, Даниїл, Петро, Павло, врешті решт сам Ісус. Кожний з них пережив ув’язнення. Так мовити опинився там «помилково». В такі моменти не розумієш ЗА ЩО? Де є Бог? …
Спомин Пресвятої Діви Марії Фатімської

Спомин Пресвятої Діви Марії Фатімської

13 травня 1917 року Пресвята Богородиця вперше об'явилася трьом пастушкам Люсії Сантос, Жасінті Марто та Франциску Марто. З 1930 року Католицька Церква офіційно визнала Об'явлення Богородиці як одкровення.
MARIATONA MONDIALE 2015. Всесвітній Маріафон 2015

MARIATONA MONDIALE 2015. Всесвітній Маріафон 2015

Дорогі Слухачі, як і кожного року протягом цих травневих днів, які особливим чином присвячені Діві Марії, ми, як одна єдина родина, збираємось для того, щоб молитися, ділитися нашою вірою та допомагати проекту «Радіо Марія» в світі під час Всесвітнього Маріафону.
Отець Лівіо Фанзага "Дні Маріафону - час надзвичайної благодаті та ласки"

Отець Лівіо Фанзага "Дні Маріафону - час надзвичайної благодаті та ласки"

Травневі дні Маріафону є часом надзвичайної благодаті та ласки. Це час, коли 74 радіостанції всесвітньої мережі «Радіо Марія», будуть досвідчувати особливої єдності та любові однієї величезної родини. Дорогі друзі, «Радіо Марія» - набагато більше, ніж просто радіо, це - народ, який Марія збирає під своїм материнським покровом.
"Радіо Марія" в Арменії

"Радіо Марія" в Арменії

До дня Маріафону "Радіо Марія" презентує ряд передач про життя "Радіо Марія" в інших країнах. На зв'язку Арменія.
Примирення церков - єдність України

Примирення церков - єдність України

В "Рецептах життя" сьогодні говорили про рани на тілі Христової церкви та способи примирення між церквами. В розмові брали участь о.Ігор Шабан, голова комісії УГКЦ зі сприяння єдності християн, о. Сергій Дмитрієв, настояталь храму св. Варвари УПЦ КП (м. Херсон), військовий капелан та пан Сергій Бортник, доц. кафедри богослов`я, співробітник Відділу зовнішніх церковних звязків УПЦ.
Червоні маки пам`яті. Роки війни в спогадах слухачів Радіо Марія

Червоні маки пам`яті. Роки війни в спогадах слухачів Радіо Марія

Сьогодні в Україні День національної пам`яті і примирення. В прямому ефірі слухачі ділились пережиттями страхів війни, щоб своїми спогадами тримати перепону, яка не допустить повторення жахіть знову.
Прив'язаність до матеріального

Прив'язаність до матеріального

В ранковій катехизі отець Костянтин Морозов запропонував нам розпочати цикл про основні гріхи. Розпочали з прив'язання до матеріального. Як побачити цей гріх в собі? Як із ним боротися?
Промова Самуїла

Промова Самуїла

Самуїл промовляє до народу, який хоче царя. Запрошує їх вишикуватися за колінами та родами. Жереб падає на Саула. Він на голову всіх вище і рівного йому немає у всьому Ізраїлі. Що Господь може сказати мені через цей стародавній текст? Дізнаємося в "Запиленій святості" Олексія Погорєлова.
Протестанти в Україні

Протестанти в Україні

Ми живемо в багатоконфесійній країні. Від Михайлівського Золотоверхого монастиря майже через дорогу стоїть костел святого Олександра, а від костелу не так же й далеко до кірхи святої Катерини де збираються лютерани і англіканці. Ті хто проїжджає біля метро Дарниця чи Голосіївської площі, по об’їзний дорозі чи в Пущі-Водиці, напевно бачив молитовні будинки баптистів чи п’ятидесятників, та й богослужіння євангелістів в кінотеатрах чи будинках культури стали звичним явищем ще у 90-х роках.
Євангеліє 8 травня

Євангеліє 8 травня

Чи думали Ви коли-небудь про те, що Бога можна пізнати через любов, бо Він сам є нею (Бог є любов, і хто перебуває в любові, той перебуває в Бозі, і Бог перебуває в ньому – 1Йн.4).

Кожний, хто любить, народився від Бога і пізнав Бога (1Йн 4,7б). Любов – це подарунок від Бога, за допомогою якого ми зможемо Його пізнати. Те, що ми можемо відчувати до іншої людини, є певним віддзеркаленням того, як Бог любить нас. Проте, в Нього ці відчуття в неймовірну кількість разів сильніші від того, що можемо відчувати ми.
Персональний брендінг

Персональний брендінг

Що таке персональний брендінг? Навіщо він потрібен? Як це новомодне поняття співвідноситься з нашими християнськими переконаннями? Про це в передачі "Точка відліку" Євгена Гольцова та Олексія Погорєлова разом Іриною Шуваловою, спеціалістом з освітнього консалтингу, випусницею програми Фулбрайта
МірТрудМай або Що ми святкуємо?

МірТрудМай або Що ми святкуємо?

 
У програмі "У Ваших намірах" з отцем Олександром Коцюром обговорювали доцільність святкування травневих свят та "підсвідому радянщину" в нашій ментальності.

- Якщо не виконуєш своєї праці і твій директор, сумлінний почитатель ідей комунізму, відпустив додому, то використай цей час в корисний спосіб - піди відвідай поранених, якщо є лікарня, спробуй організувати акцію допомоги бійцям, відвідай ветеранів та занеси їм квіти. Зробіть добро! Християнський відпочинок - це не байдикування! 

 
Гібридна війна

Гібридна війна

Що таке гібридна війна? Як вона ведеться? Яка її мета? І як боронитися від неї? Про це в передачі "Майстерня" Олексій Погорєлов говорив з політологом Євгеном Магдою, який нещодавно презентував свою книгу "Гібридна війна. Вижити та перемогти".
Читання 7 травня

Читання 7 травня

Господь використовує уста Петра, щоби сповістити Своє Слово язичникам, служіння Павла і Варнави, щоби серед них зробити чудеса. Чи зміг би все це Бог сказати язичникам без апостолів, без інших людей? Чи готовий я бути устами Петра і зусиллями Павла?
Шлях Сауала: йшов за ослицями, знайшов царство

Шлях Сауала: йшов за ослицями, знайшов царство

В біблійній передачі "Точка відліку" продовжуємо шукати Божих сенсів Саулового мандрування за ослицями. Часом нам не хочеться вирушати в дорогу, бо іти за ослицями непривабливо. Але чи знав Саул, що в кінці його шляху на нього чекатиме Царство?

Вознесіння Ісуса очима дітей

Вознесіння Ісуса очима дітей

Маленькі художники і мультиплікатори в дитячій катехезі малювали своє розуміння Вознесіння Ісуса Христа. Малювали «квитки», які нам лишив Ісус і малювали Небо, де нас чекає наш Бог. Неймовірно красиві і зрозумілі картини в годинному ефірі-роздумі над Вознесінням Ісуса Христа. Науку Церкви і розуміння Святого Писання пояснювали о. Лаврентій Жезіцьий та пастор Рамін Квеквескірі.

Чоловіки. Хто вони?

Чоловіки. Хто вони?

Хто такий чоловік? Які властивості мужності? Яким буде чоловік з плином часу і зміною історичних умов? Що головне в серці чоловіка? Про це в передачі "Психологічна аптечка" з Людмилою Гридковець.
 
Як виявляти почуття?

Як виявляти почуття?

В передачі "Психологія і релігія" про здавлені почуття, виявлення почуттів, контакт зі своїми почуттями говорили доктор теології, викладач Інституту релігійних наук ім Томи Аквінскього отець Анджей Камінський і психолог, психотерапевт Олена Омельченко.
 
Катехиза про духовне керівництво

Катехиза про духовне керівництво

Хто такий духовний керівник? Чим відрізняється духовна бесіда від сповіді? Для чого потрібне духовне керівництво? Як обрати собі духівника? Про це в денній катехизі з отцем Віталієм Козаком.

В Програмі «Бути чоловіком» шлях зростання від звичайних хлопців до святих Церкви

В Програмі «Бути чоловіком» шлях зростання від звичайних хлопців до святих Церкви

5 грудня будуть беатифіковані 3 місіонери - перші мученики в Перу францисканці Михайло Томашек і Збігнев Стшалковскі, поляки, і італійський священик Алессандро Дорді, убиті членами комуністично-терористичної організації «Світличний шлях » 9 та 25 серпня 1991 року в Парьякото і Ринконада.  В програмі «Бути чоловіком»  історії життя 2 францисканців «новомучеників» з вуст їх друга і побратима Станіслава Яромі

В «Рецептах життя» відомий еколог, монах францисканець Станіслав Яромі

В «Рецептах життя» відомий еколог, монах францисканець Станіслав Яромі

Одне індіанське прислів’я вчить: «Люби землю. Вона не успадкована тобою, вона позичена тобою у твоїх дітей». Для мене дивно, якщо загально прийняті етичні норми, кожна світова релігія вчить дбати про довкілля, і міжнародні правові організації зобов’язують до цього. Якщо ми, як християни, називаємо себе вершиною Божого творіння, якому Господь довірив «порати Його сад» – оглянімось,чому наш Дім в такому стані?  Монах францисканець, відомий еколог Станіслав Яромі в «Рецептах життя» розкриває своє бачення екологічних проблем і католицький погляд на екологію.


Катехиза про миропомазання

Катехиза про миропомазання

Про це в ранковій катехизі отця Міхала Бранкевича.

 
Бути павичем

Бути павичем

"На фасаді одного із римських храмів зображений павич як символ християнства, бо відкрито демонструє Богом дану йому красу всьому світу, та черепаха, як символ язичництва, бо постійно ховається в панцир" - поділився цікавинкою отець Міхал Бранкевич в передачі "У ваших намірах". А згалом ми говорили про ризики і чому християнин є першим, хто має дозволяти собі ризикувати.

Як бути супер чоловіком?

Як бути супер чоловіком?

В "Майстерні" Олексія Погорєлова побував бізнесмен, успішний сім'янин, автор книги "Суперчоловік" Віктор Рівута.

Катехиза про первородний гріх

Катехиза про первородний гріх

Що таке гріх? Чому він стався? Чому ми всі від народження уражені первородним гріхом. Про це дізнаємося в катехизі отця Костянтина Морозова.

Величне століття. Продовження

Величне століття. Продовження

Українські письменники писали книги, а видавали їх в українських друкарнях – в Києві і Чернігові, у Львові і Почаєві, у Вільні і Супраслі, які хоча і відносились до Білорусії з Литвою, але були тісно пов'язані з життям України. І як храми були не лише місцем молитви, але й ознакою престижу того хто їх будував і хто там молиться, так і книга була не лише засобом проповіді і просвітництва, а ще й ознакою престижу друкарні, монастиря, церкви, народу який її написав і видав.