Слухати Радіо

Зараз в ефірі

08:10

Житія святих

В ефірі

Слово на кожен день

09:00

Молитовна лінія

10:00

Трансляція літургії із студії Радіо Марія

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Пісня Перемоги

13:00

Трансляція Літургії з Гарнізонного храму свв. апостолів Петра і Павла м.Львів

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Трансляція святої Меси із Катедрального собору Успіння Богородиці (Одеса)

Співзалежність - любов, яка душить

Співзалежність - любов, яка душить

В психологічній передачі сестри Франциски Туманевич "Незав'язаний вузол" говорили про таке явище в житті родини, як співзалежність. Християни можуть хибно думати, що все треба робити для ближніх, натомість сестра пропонує присвятити час собі, подумати про свої почуття, потреби. Як розпізнати чи страждаю я на цю хворобу? Про це в передачі "Незав'язаний вузол".
 
Церква і війна

Церква і війна

В денній катехизі архиєпископ Сумський та Охтирський Мефодій Срібняк говорив про місію Церкви в умовах війни. Владика послуговувався образом Доброго пастиря, який кладе своїх овець на плечі, віддає своє життя за них. В часі катехизи він наводив різні приклади жертовного служіння пастирів різних церков та релігійних громад, і не лише християн. Так, єписокп розказав про запрошення кримчаків до своїх мечетей для віруючих православних, храми яких були відібрані, а також відповів на запитання ведучого щодо захисту вірян від деморалізуючого впливу інформаційної війни.

Як перезимуємо без російського газу?

Як перезимуємо без російського газу?

В передачі "Майстерня" разом з Олегом Гавришем, журналістом, Директором центру досліджень паливно-енергетичного комплексу говорили про енергетику. Чи витримає українська економіка шок - газової війни та перекриття поставок російського газу? Що чекає простих людей? Що можуть зробити в галузі енергоефективності держава, комунальщики та ми?...

Віра темна і певна

Віра темна і певна

В "Школі лідерства - школі духовності" отця Олега Кондратюка ми говоримо про зв'язок теологальних чесноти віри, надії та любові з поглибленням діалогу з Богом. Святий Йоан від Хреста пов'язував ці чесноти з силами людської душі: розумом, пам'яттю та волею. Розум поєднується з вірою, надія з пам'яттю, любов з волею. Про цей зв'язок говоритимемо в наступних передачах. Сьогодні ми шукаємо точок дотику між вірою та розумом.
 
Хто він, святий Домінік?

Хто він, святий Домінік?

Сьогодні Католицька Церква згадує святого Домініка, засновника ордену Проповідників. Святий Домінік жив в чи не найтяжчі часи для Церкви, але саме в цей час Господь посилає двох святих мужів Домініка іспанського і Франциска асижського. Цікаво поглянути на постать Домініка через порівняння з його вельми знаним і шанованим сучасником. То ж, хто він непоказний святий, який став на захист Католицької Церкви від єрисі альбігойців і міг за ніч розмови навернути найзатятішого ворога. Хто він засновник ордену Домініканців. Про це в катехизі з отцем домініканцем Войцехом Суровкою, директором Інституту релігійних наук святого Томи Аквінського.

Мільйонер на війні або ролс-ройс Константиновського

Мільйонер на війні або ролс-ройс Константиновського

29 липня мультимільйонер В'ячеслав Константиновський оголосив про намір продати свій ролс-ройс і кошти переказти військовими. Тисячі лайків, подяк і так само багато скептичних зауважень. Але сьогодні авто продано - 2,5 млн грн підуть на військових. 500 тис грн вже відправлені в Київський військовий госпіталь, Константиновський обіцяє прозору звітність у фб. Про те як це воно - позбавляти себе радості авта класу люкс вирішили запитати ми, Радіо Марія.
 
Едита Штайн. Катехиза о. Андрія  Бачинського

Едита Штайн. Катехиза о. Андрія Бачинського

Наймолодша дитина в ортодоксальній єврейській родині. Надзвичайно здібна учениця. Агностик. Феміністка. Медсестра на полях Першої світової війни. Талановитий філософ, учениця відомого Едмунда Гeсерля, батька феноменології. Так розпочинався шлях святої Терези Бенедикти від Христа. В 31 рік вона прийняла хрещення, а згодом пішла ще глибше - стала монахинею Ордену Кармелю. Загинула мученицькою смертю в Освенцимі. Покровителька Європи. Свята Едито Штайн, молись за нас.
 
Як відпочити, коли інформація тисне?

Як відпочити, коли інформація тисне?

В передачі "Уваших намірах" з отцем Олександром Коцюром ми говорили про відпочинок. Чому в проповідях священиків про відпочинок все часто зводиться до того, що ми "занедбуємо молитву під час відпочинку? Це моралізаторство чи відпочинок християнина має дорівнювати молитві? Як відпочивав Ісус? Чому молодь не вміє навіть на природі відпочивати без гаджетів? Як розслабитися на відпочинку, коли в голові тривога за державу і війна на Сході? Про це та інше в передачі "У ваших намірах".

Гедеон в мідіянському таборі

Гедеон в мідіянському таборі

Біблійна передача, в якій ми шукаємо паралелей для свого життя, пояснення наших проблем, важких виборів. Протягом довгого  часу ми пропускаємо своє життя крізь "призму" Гедеона, судді Ізраїля, який довгий час вважав себе маленьким, недостойним для великої місії, але зрештою, був укріплений Богом і мав впевненість у перемозі над численною армією ворога за допомогою глечиків, сурм і трьохсот диваків...
 
Парламентські вибори в об'єктиві сьогодішнього дня

Парламентські вибори в об'єктиві сьогодішнього дня

Чи буде прийнятий новий закон про вибори? Чи залишиться мажоритарка та закриті списки? В яких кондиціях у виборчу гонку вступають основні політичні гравці? Чи здатні політичні сили, які виникли в часі Майдану об'єднатися у єдиний блок? Чи зможуть учасники АТО висунути на вибори свою політичну силу? Чому не чути Тимошенко? В чому секрет популярності Ляшка?.... Про це і багато іншого нам не вистачило часу в розмові з політтехнологом Олександром Кочетковим.
 
Як відзначили?

Як відзначили?

Без «великоруських гостей» і високо поважних очільників пройшло відзначення 1026 річниці хрещення Русі. Ставлення церков до святкування і одна до однієї. Про це в програмі «Християнство сьогодні» з  Юрієм Павловичем Чорноморцем. А також, як УПЦ готується до Собору і хто головні претенденти на голову цркви.  Ефір від 29 липня.


Під прицілом  бійця ДНР. Історія Миколи Малухи

Під прицілом бійця ДНР. Історія Миколи Малухи

В рамках передачі "Точка відліку" говорили з Миколою Малухою, який був поранений у сутичці з озброєними ДНРівцями. 27 травня з вікна своєї квартири у Донецьку Микола побачив, як 5 озброєних автоматами чоловіків, одягнених в камуфляжі "пакували" в багажник хлопця. Люди стояли і знімали на камери, хлопець кричав, нарешті за допомогою Миколи йому вдалося вирватися. Але сам Малуха був поранений. Далі в його житті була молитва в багажнику, погрози вбити, лікарня і нарешті свобода. Як це сталося, слухайте в програмі "Точка відліку".
 
Свідчення з Меджигор’я

Свідчення з Меджигор’я

Світ стривожений стрімкими геополітичними рухами. Вся наша увага прикована до сходу і півдня нашої країни, можливо в той самий час випускаючи з-під уваги інші рухи, які, певно, є частинами одного ланцюга, наприклад те, що зараз відбувається між Вірменією і Азербайджаном… Вочевидь, що світ потроху затягує в якийсь масштабний коловорот, і в кожного в голові визріває питання, що ж буде далі і як нам жити. Ще в 1917 році у Португальській Фатімі в часі об’явлень Богородиці – Пречиста Мати попереджала людство про велику загрозу з боку Росії і прохала молитись за цей край. На той час Україна була частиною імперії, яка модифікувалась в СРСР. Але, що каже Богородиця тепер, до чого нас закликає і проти чого застерігає. Про це в програмі «Рецепти життя» з місця де вже 33 роки являється Богородиця – з Боснійського Меджигор’я. Церква, поки що, ретельно стежить за цими об’явленнями, а ми прислухаємось до закликів і прохань Цариці Миру. В програмі свідчення пані Марти Ухалової, словенки котра всім серцем сприйняла слова Богородиці і допомагає їх увібрати в себе іншим.

Жолкевський походом на Москву

Жолкевський походом на Москву

Розпочалось все з російського монаха Григорія Отреп'єва, котрий втік до Польщі, проголосив себе Димітрієм, сином Іоанна Грозного, і за підтримки короля Сигізмунда
Власне, в Москві самозванця посадили на трон бояри Шуйські і Голіцини, і коли їм стало зрозуміло що новий цар на Москві не приживається, в бояр визрів новий план – зробити російськім царем польського королевича Владислава. Польському королю ідея сподобалась,і він шле гінця до Жолкевського з наказом готувати війська до походу на Москву.

Надприродні чесноти: віра, надія, любов

Надприродні чесноти: віра, надія, любов

Згідно з теології духовності головне завдання людини це поглиблення діалогу з Богом. Рушіями діалогу є теологальні чесноти: віра, надія та любов. Про них говориться багато, в передачі "Школа лідерства - школа духовності" ми хочемо запропонувати Вам абсолютно новий підхід до чеснот - з точки зору теології духовності, маючи на меті досягнення святості, поглиблення діалогу з Богом. 
 
Не ний - а дій!!!

Не ний - а дій!!!

Жінки Буковини, жінки Миколаївщини, жінки Волині та інших регіонів… Скрізь в мас медіа шумить тема  – "жінки бойкотують мобілізацію", вимагаючи повернути їх чоловіків і синів. Програма «В колі жіночому» виходить як відповідь на ці події.
Гості студії:
Ольга – координатор волонтерської організації «Фонду допомоги країні - Крила Фенікса», організації, що зібрала понад 10 мільйонів гривен на допомогу армії і ризикуючи життями добровольців волонтерів доставляє найнеобхідніше глибоко на фронт.
Олена  - жінка що підняла жінок Хмельниччини в допомозі армії - чоловік якої служить в Хмельницькому гарнізоні.
Соломія Чубай –  співачка, організатор мистецьких подій, донька легендарного поета дисидента Грицька Чубая,  відправляє зараз свого чоловіка в зону АТО.
І також з нами була на зв’язку палата військового шпиталю, в якій перебувають двоє тяжкопоранених солдат: Сашко та Руслан і їх дружини Олена та Олена – історія котрих зачепила багатьох, набувши розголосу в масмедіа, бо шлюб вони брали вже безпосередньо у шпиталі… 
Історії жінок – котрі надійно тримають тил. Ефір під закликом «Не ний а дій». 
 
Майстерня Лесі Горової

Майстерня Лесі Горової

В передачі "Майстерня" побувала заслужена артистка України Леся Горова. Вона разом з групою музикантів провела більше 70 благодійних концертів у військових частинах і таборах, виступала перед біженцями з Донбасу. В Херсонській області навіть потрапила під приціл російського снайпера. Неймовірна енергетика, чистий абсолютно нештучний патріотизм, зворушливі пісні, простота в спілкуванні. Дякуємо Вам, Лесьо. 

Рід Жолкевських

Рід Жолкевських

На півдорозі від Львова до польського кордону лежить місто Жовква, і є в цьому місті є римо-католицький храм – костел святого Лаврентія. Храм цей типовий для Західної України: давня і багата історія, поєднання Ренесансу і бароко, чудові інтер'єри, високомистецьке оздоблення. Але водночас він є унікальним пантеоном лицарської слави – храмом, котрий служив не лише місцем молитви, а ще й своєрідним пам'ятником великому лицарю на ім'я Станіслав Жолкевський – талановитому полководцю, щедрому меценатові, побожному християнину. Русину-українцю за походженням.

Чи обов'язково шукати сенс життя?

Чи обов'язково шукати сенс життя?

У передачі "У Ваших намірах" висловлюється принаймні 3 відповіді на поставлене запитання. Цікаво які? Пропонуємо прослухати передачу і взяти для себе корисне із роздумів отця-директора Інституту релігійних наук ім. Святого Томи Аквінського Войчега Суровки та гостя студії - пана Олексія.

"Чаще всего люди ставят себе цели в границах материального мира. И себя воспринимают и осознают себя как то, чем они владеют. Этот элемент понимания себя через то, чем ты владеешь, он не дает возможности осознать "кто ты" и "что ты есть на самом деле", "в чем смысл твоей жизни". И только способность выйти за...Твоя цель должна всегда стоять за пределами вот этих материальных форм..." - ділиться своїми роздумами пан Олексій.
 
Школа духовності. Криза

Школа духовності. Криза

В останній "Школі лідерства - школі духовності" отця Олега Кондратюка ми говорили про етапи духовного розвитку, запропоновані іспанцем, кармелітом Руісом. В минулій передачі ми розглянули етапи ініціація та персоналізація. Сьогодні темою нашої передачі є криза. Чим в Божих очах є криза? Як її переживати?
Енергетична безпека з політологом Євгеном Магдою

Енергетична безпека з політологом Євгеном Магдою

В передачі "Майстерня" з Євгеном Магдою говорили про енергетику як складову частину війни на Сході України. Чи витримає Україна зиму без російського газу? Наскільки серйозною є залежність Європи від Росії? Чи зацікавлена Європа в пошуку нових джерел постачання енергоносіїв? Яка роль в енергетичному "світовому порядку" США з їх бумом скрапленого газу в Мексиканській затоці? Про що насправді йшлося в договорі поставки російського газу в КНР?
 
Інформаційна війна і ми

Інформаційна війна і ми

В передачі "Точка відліку" говорили з Тетяною Поповою, медіа експертом, партнером Українського кризового медіа-центру про інформаційний фронт нинішньої війни з Росією. Ми обговорювали такі питання:  Якою є адекватна відповідь Україні в сфері інформації? - Як інформаційно має воювати звичайний користувач соц мереж? Чи має він це взагалі робити? Як подалати прірву між Україною та Донбасом, якщо вона виникала в тому числі внаслідок слабкої інформаційної політики в цілому в країні, і зокрема на Донбасі? Що має запропонувати Україна в інформаційній сфері?
 
Нащадки Острозьких і церковне хамство

Нащадки Острозьких і церковне хамство

Князь Василь-Констянтин Острозький прославився як один з найвизначніших православних меценатів свого часу. На його кошти була заснована відома Острозька Академія і друкарня, з його милостей кормились Іван Федоров, Даміан Наливайко, Герасим Смотрицький. Але князь не був постійним в своїх вподобаннях – і на початку 17 століття він відходить від релігійних і культурних справ, остаточно перебирається з скромного острозького замку до розкішного дубенського палацу, доводячи свої церковні дітища до занепаду. В Дубно він помирає у 1608 році, і для острозького осередку наступають трагічні часи. Справа в тому що весь острозький церковний осередок тримався на княжих милостях і цілком залежав від меценатської примхи. В принципі, будь-який монастир чи школа так чи інакше залежать від щедрості якогось можновладця. Але можновладці бувають різні. 

Гедеон проти Ваала

Гедеон проти Ваала

В передачі "Запилена святість" Олексій Погорєлова продовжуємо подорожувати книгою воєн, книгою Судей. В цій передачі мова піде про Гедеона. Як він зруйнував жертовник Ваалу? Чому Бог приходить до Гедеона з таким дорученням вночі? Чому Гедеон руйнує жертовник також вночі? Як зло може бути використане добром? Про це та інше піде мова в сьогоднішньому випуску передачі "Запилена святість".

Бацила ненависті

Бацила ненависті

Ненависть стала частиною патріотизму. Росіяни і українці перестають існувати у взаємному сприйнятті. Залишаються укри, москалі, хунта, бандерівці, фашисти, рашисти, ватнікі і колоради, укропи. Потоки бруду в ЗМІ, соціальних мережах нівелюють той факт, що бодай у кожного другого є родичі в Росії-Україні, війна рано чи пізно закінчиться, і бруд змивати буде важко. Справжня перемога мислить категоріями примирення. Ніби перемога у франко-пруській війні  призвела до реваншистських настроїв Франції, ніби перемога та принизливе Комп'єнське перемир'я, яке, здавалося, назавжди поставило Німеччину на коліна, призвело до нового витка ненависті. Зачароване коло війни розірвалося як тільки розпочався справжній діалог для примирення і пішов Гітлер. Скоріш за все, не варто очікувати справжнього діалогу з Гітлером Кремля, але й лити бруд направо і наліво також не мудро. Про це в передачі "Точка відліку" Олексія Погорєлова. 


Петро Дуднік вивіз з окупованого Слов'янська 3,5 тис людей

Петро Дуднік вивіз з окупованого Слов'янська 3,5 тис людей

В передачі "Точка відліку" з пастором Петром Дудінком. Про окупований і зруйнований Слов'янськ. Про страх, ненависть до терористів та волю Божу всіх любити. Про смерть братів з сусідніх церков. Про відбудову міста та служіння сьогодні.

Часткова мобілізація

Часткова мобілізація

В передачі "Правовий індекс" з Віталієм Гренем говорили про юридичний бік розслідування авіалайнера Боінг-777, закону про часткову мобілізацію. Які права має призовник? Чи залишається за ним право поновитися на постійному місці роботи? Які компенсації передбачені для сім'ї? Які категорії громадян не підлягають мобілізації? Чи передбачає закон ротацію військовослужбовців, які від початку АТО несуть службу в зоні воєнного конфлітку? Чи призиваються християни, які за релігійних мотивів не брали до рук зброї, проходячи альтернативну службу?

Катехиза про гідність в подружжі

Катехиза про гідність в подружжі

В денній катехизі отця Ярослава Гіжицького ми говорили про його досвід паломника у Бердичів: групу паломників з Житомира застала неймовірна злива з блискавкою. Також отець поділився темою про гідність в подружжі.


Бог відкриє істину тим, хто її шукає

Бог відкриє істину тим, хто її шукає

Рано чи пізно в людини формується дуже добре прагнення – прагнення шукати правду, а ще більше – пізнати істину. Тоді вже не виникає питання «для чого вона мені потрібна?», питання є інші. Ісус сказав (Иоан.8:32): «...Пізнайте істину, і істина зробить Вас вільними».
У передачі «У Ваших намірах» директор Інституту релігійних наук ім. Святого Томи Аквінського отець Войчег Суровка ділиться корисними порадами, роздумами, що стануть в нагоді кожному шукаючому.

Етапи духовного розвитку. Сучасний виклад

Етапи духовного розвитку. Сучасний виклад

В минулих передачах "Школи лідерства" отця Олега Кондратюка ми говорили про етапи духовного розвитку. Різні святі та вчителі Церкви бачили це по-своєму. Ми детально зупинялися на класифікаціях Фоми Аквінського, Йоана від Хреста, Терези Авільскої та Терези від Дитяти Ісуса. Сьогодні пропонуємо сучасну теологічну розробку отця Руіса, каремліта, іспанця. Він виділяє такі етапи: ініціація, персоналізація, криза, духовна зрілість, смерть та вхід до слави. Що це? Що означають ці етапи? Дізнайтесь в передачі.