Слухати Радіо

Зараз в ефірі

11:00

Житія святих

В ефірі

Катехиза

12:00

Царице Неба

12:20

Пісня Перемоги

13:00

Трансляція Літургії з Гарнізонного храму свв. апостолів Петра і Павла м.Львів

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Трансляція святої Меси із Катедрального собору Успіння Богородиці (Одеса)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

Падіння гривні. Банк чи банка?

Падіння гривні. Банк чи банка?

З директором екнономічних програм Центру ім. Разумкова Василем Юрчишиним говорили про падіння гривні. Він стверджує, що неконтрольованість процесу девальвації становить серйозну проблему національної безпеки та погоджується з оцінкою Голови НБУ, що реальний курс гривні коливається в межах 11,5-12 гривень за долар США. 
Пан Василь також дав пораду людям, які сьогодні дезорієнтовані некерованістю ринку, відповідаючи на питання, що краще - банк чи банка. 
 
Діти: старші і молодші. Як порозумітися

Діти: старші і молодші. Як порозумітися

В передачі "Психологія для життя" з Оленою Сокіл говорили про виховання дітей, коли в сім'ї з'являється друга дитина. Що робити, коли старший ображає молодшого? Як йому пояснити? Чому психологи радять мати більше однієї дитини для кращої соціалізації дітей вже у дорослому житті?
 
Священство загальне - це жертвування свого життя Богові

Священство загальне - це жертвування свого життя Богові

"Тахератевма" - поняття, яке використовує Петро Апостол для означення "священства" загального стає каменем спотикання для християн різних конфесій. Протестанти та й деякі католики, посилаючись на цей текст, вважають себе повноцінно священиками в усіх сенсах цього слова, тобто можуть давати Причастя, сповідати тощо. Що думає з цього приводу Католицька Церква? Про це в катехизі отця Романа Лаби.

Гедеон. Старість і смерть героя

Гедеон. Старість і смерть героя

Біблійна історія далека від шаблонного голівудського хепіенду. Гедеон закінчує своє життя бесславно, а що починається після його смерті з його дітьми... підступ і вбивства. Це основна тема нинішньої "Запиленої святості".
 
Християнин-чесний виборець або як не продатися за гречку

Християнин-чесний виборець або як не продатися за гречку

За 23 роки незалежності у нас сформувався певний асоціативний ряд, який пов'язаний із словом «вибори» - гречка, продаж голосів, підкуп. Чого можна очікувати від парламентських виборів, які відбудуться у жовтні? Чи змінилися ми, українці, за цей рік настільки, що готові залишити виборчі стереотипи у минулому? Яким має бути християнин-виборець? Своїми роздумами про майбутні парламентські перегони та роль кожного з нас під час виборів поділився о.Міхал Бранкевич у програмі "У Ваших намірах".


"Майстерня" Сакена Аймурзаєва

"Майстерня" Сакена Аймурзаєва

Про Росію та росіян, про неймовірні рейтинги Путіна, про демонізацію українцями росіян та навпаки, про російське тб, про можливе масштабне вторгнення з території РФ та небезпеки для режима Путіна. Все це в передачі "Майстерня" з Сакеном Аймурзаєвим, шеф-редактором радіо "Вєсті".
 
Співзалежність. Постав собі кілька питань

Співзалежність. Постав собі кілька питань

В передачі сестри Франциски Туманевич "Незав'язаний вузол" говорили про співзалежність. Сестра поставила низку питань, в яких ми могли зрозуміти чи маємо проблему співзалежності. Найбільша проблема співзалежності полягає в тому, щоби визнати цю хворобу. 

Відомий вчений в депутатському кріслі Київради

Відомий вчений в депутатському кріслі Київради

Пані Наталя Шульга, відомий вчений біолог, якій протягом кількох років роботи в Рочестерському університеті США, належить 6 наукових відкрить, в 2004 році на заклик президента Ющенка поїхала в Україну, відома як співзасновниця Наукового клубу та багатьох освітніх та наукових ініціатив. Активна учасниця Майдану 2014 році, на цьогорічних виборах в Київраду, пройшла як 1ий номер Київського представництва партії Самопоміч, львівського мера Андрія Садового. В сьогоднішній "Майстерні" ми говорили про Київраду очима громадського активіста та киянки, про комісію з освіти, науки, іновацій, яку очолює Шульга, про розпорошеність сил опозиції на виборах в Київраду та про киян, які обрали "молоду" команду Черновецького в форматі "Удар" - "Солідарність".
 
Ісус критикує фарисеїв

Ісус критикує фарисеїв

Ісус критикує фарисеїв, дошкульно, безкомпромісно. Як ми сприймаємо критику? Що сьогоднішнє Боже Слово говорить мені. Про це в євангельських розважаннях під час молитовної лінії на "Радіо Марія".
 
Сестри Тельнюк про вихід з "совкового" рабства і справжню Незалежність

Сестри Тельнюк про вихід з "совкового" рабства і справжню Незалежність

Сьогодні ми святкуємо Незалежність, з болем але, нарешті, свідомо. Ми інші, ми кажемо вчорашньому дню: "прощавай", ми виборюємо дійсну Незалежність, побудовану на Істині. Гості сьогоднішнього святкового ефіру Сестри Тельнюк, які ведуть свій бій на фронті доховного відродження. 

 
Здобуваючи Незалежність з Віктором Заславським. Сторінки нашої свободи. Програма 4

Здобуваючи Незалежність з Віктором Заславським. Сторінки нашої свободи. Програма 4

Перша Світова Війна, була для нас шансом вибити в своїх імперії більшу свободу і спробувати стати самостійними гравцями на політичній арені. Саме так мислили галицькі українці, які у 1914 році вступали до лав Українських Січових Стрільців. Це був український легіон в складі айстро-угорської армії, проте ніхто з стрільців не збирався вмирати за цісаря Франца-Йосифа. Розрахунок був простий: австрійці обіцяли нам що в разі перемоги над Росією вони заберуть українські землі і дадуть нам створити на них свою державу. І навіть, думали вони, якщо Австрія нас зрадить, в нас вже буде боєздатна армія і ми зможемо воювати самі за себе. І ось за це, як вважали тисячі молодих людей з Західної України, варто було і боротись і вмирати. Легіон Українських Січових Стрільців або усусуси, як самі вони себе називали, складався з добровольців, яких було значно більше ніж австрійське командування дозволило включити до складу. Якимось дивом тули прийняли навіть кількох дівчат, які воювали пліч о пліч з хлопцями. І ще більше людей жертвували на легіон свої заощадження. Наприклад, Роман Дашкевич, один з засновників січового руху, юрист і як наслідок людина небідна, на власні кошти закупив для стрільців мундири і озброєння.

Здобуваючи Незалежність. Сторінки нашої свободи. Програма 3. Ой чому ж тебе батьку Богдане та й перша куля не оминула.

Здобуваючи Незалежність. Сторінки нашої свободи. Програма 3. Ой чому ж тебе батьку Богдане та й перша куля не оминула.

Богдан хмельницький назавжди увійшов в історію як один з творців української державності. Однак, ця молода держава була приречена і ось чому. По-перше, 18 січня (8-го за новим стилем) 1654 року, в місті Переяслав молода козацька держава вирішила увійти в союз з Москвою і прийняти протекторат царя за умовою зберігання державних прав України. Цікаво що у відповідь на свою присягу, українська сторона вимагала від царського посла Івана Бутурліна, присягнути від імені царя в непорушності прав України. Бутурлін присягати відмовився, пояснивши це тим що цар нікому не присягає, але слово його незмінне, і права українців він триматиме вічно.  Багато полків і полковників відмовились підписати цю угоду, але факт залишився фактом – з того часу Україна опинилась в сфері впливу Російської держави. Більш того, якщо Богдан Хмельницький мислив як типовий європеєць – такими поняттями як феодальна автономія, персональна унія. Все ж таки то були часи коли лорд називав себе васалом короля але володів своєю землею як повноправний монарх, коли дві держави могли тимчасово чи не зовсім тимчасово об’єднатись під владою одного штатгальтера. А для московітів існували виключно цар і холопи, які цілком залежали від царської милості. Все ж таки двісті років під Ордою дали про себе знати…


Здобуваючи Незалежність з Віктором Заславським. Сторінки нашої свободи. Програма 2

Здобуваючи Незалежність з Віктором Заславським. Сторінки нашої свободи. Програма 2

Братня родина народів – чудова річ. Але зазвичай довго вона не живе – як не можуть весь час жити діти в одній хаті. Поки вони малі і суперечки між ними обмежуються тим хто буде бавитись якою іграшкою, жити же можна. Але час іде, діти виростають, в кожного заводяться свої друзі яких хочеться до себе запросити, а там вже й дівчата на підході. І ось, приходить час розходитись по окремих квартирах. Приблизно так все було в Речі Посполитій, союзі Королівства Польського і Великого князівства Литовського і Руського. Русини, поляки, литовці разом воювали проти сусідів – турків, татар і росіян, молились кожен в своєму храмі, інколи сперечались за те чия церква буде вищою і стоятиме ближче до центральної площі.

Музи, співайте про русів, про випаси їх благодатні

Й села, що щастя знайшли в цій життєдайній землі.

Ниви, багаті дарами Церери, оспівуйте нині

Й землю, що наших іще не обманула надій...



 
Здобуваючи Незалежність. Сторінки нашої свободи. Програма 1. Благословенний Господь, моя скеля, що руки мої Він навчає до бою, пальці мої до війни!

Здобуваючи Незалежність. Сторінки нашої свободи. Програма 1. Благословенний Господь, моя скеля, що руки мої Він навчає до бою, пальці мої до війни!

Сьогодні, коли на Донбасі проливають кров кращі сини України, коли йде війна з російськими окупантами і терористами, війна з сильним, підступним та брехливим ворогом, ці слова, що приписуються царю Давиду, зараз актуальні як ніколи. Звісно, ближнього треба любити, а ворогів прощати, але коли цей ближній лізе до тебе в хату з автоматом і зенітними ракетами, треба взяти шаблю, настучати йому по голові, а коли він заспокоїться – можна сміло любити й прощати його далі. А ще варто пригадати слова президента Сполучених Штатів Америки Томаса Джефферсона – дерево свободи слід поливати кров'ю тиранів і патріотів. Якими би вичурними і пафосними не здавались ці слова, але це правда. Свободу починаєш цінити лише тоді коли виборов в з мечем в руках. Мало який справжній народ зміг оминути цей урок.

 
Гедеон: труднощі після перемоги

Гедеон: труднощі після перемоги

Гедеон подолав багато: себе, свій страх. Він об'єднав навкруги себе людей, вдихнув в них віру. Пройшов крізь випробування скорочення війська, коли Бог забрав у нього майже всіх і залишив 300 воїнів проти величезної армії синів Сходу. Гедеон переміг. Здавалось би все, можна розлабитися, але одна проблема слідує за іншою, а Гедеон вчить нас як не перегоріти, вирішуючи різні труднощі після перемоги.
 
Надія очищує пам'ять

Надія очищує пам'ять

В "Школі лідерства" отця Олега Кондратюка говоримо про теологальні чености віри, надії та любові. Сьогодні зупиняємося над чеснотою надії та намагаємося відслідкувати за думкою Йоана від Хрест, який пов'язував надыю з памєяттю. Надія очищує пам'ять, звільняє людину від тягаря поганих споминів, дає можливість не жити минулим. Як надія очищає пам'ять? Про це в передачі "Школа лідерства - школа духовності".

Рецепти життя. Історія одного єврея

Рецепти життя. Історія одного єврея

Равин Борис Саулович Грисенко розповідає про своє життя. Шлях навернення і служіння єврея, який прийняв в своє життя Ісуса Христа і вже понад двадцять років очолює потужне служіння Київської Єврейської Месіанської Общини. Про життя в часи «радянщини» і незалежності в програмі «Рецепти життя». 

 
Дитяча гіперактивність. Що це?

Дитяча гіперактивність. Що це?

Що таке гіперактивність? Як визначити чи вона в моєї дитини? Чи існує межа між нормальною активністю дитини, яка пасивним дорослим може здаватися гіперактивністю, і власне хворобливим станом? Чи можна це оцінити самотужки чи необхідна допомога фахівця? Які наслідки можуть бути для дітей, батьки яких занедбали їхню гіперактивність? Про це в передачі "Психологія для життя" з дитячим психотерапевтом, нейропсихологом Наталією Горячек.

Денис Кобзін про добровольчі батальйони

Денис Кобзін про добровольчі батальйони

Денис Кобзін, директор Харківського інституту соціальних досліджень на своїй сторінці у facebook опублікував інформацію про випадки незаконних затримань, катувань з боку представників добровольчих батальйонів. Ми вирішили дізнатися у Дениса звідки ця інформація. Також в передачі гворили про відсутність структури, прозорості функціонування і фінансування військових підрозділів, про їхній статус в АТО... Кому вони підкоряються? Що означають погрози Яроша - піти маршем на Київ? Чи матимемо потім після війни проблеми з тими, хто сьогодні відстоює свободу на Схожі країни?
 
Україна: християнська чи язичницька?

Україна: християнська чи язичницька?

В передачі "Точка відліку" з Євгеном Гольцовим дискутуватимемо на тему: "Україна - християнська чи язичницька країна"? Ви можете висловити свою думку чи поставити питання сьогодні о 20.20 в передачі "Точка відліку".

Історія одного Патрика

Історія одного Патрика

Історія мільйонера, котрий лишив все, розпродав своє майно, бізнес і вирішив служити Богу. Розповідь чоловіка, який розвернувся на 180 градусів прочитавши лише одне послання Богородиці. Свідчення одного чоловіка, яке змінило життя багатьох. Не пропусти!
Равин в катехизі. «9 Аве» спомин кар Божих для євреїв і паралелі з українським сьогоденням

Равин в катехизі. «9 Аве» спомин кар Божих для євреїв і паралелі з українським сьогоденням

Равин, котрий прийняв в своє життя Ісуса Христа, розповідає про трагічні сторінки єврейського народу згадуючи спомин «9 Ава».  Чим є Земля Обіцяна для євреїв і для нас, українців. Де наша пустеля і скільки ще нам по ній ходити? Про це сьогодні в катехизі розповідав равин найбільшої Месіанської спільноти на теренах Європи - Борис Грисенко.


 
Іван Велямин Рутський

Іван Велямин Рутський

Іпатій Потій був не лише визначним релігійним діячем, ініціатором унії і засновником Української Греко-католицької церкви. Він був людиною з великим відчуттям відповідальності пере історією. Саме через те що Потій піклувався про завтрашній день, він уклав унію і боровся за її розповсюдження. А ще – залишив по собі гідних продовжувачів своєї справи. Після смерті Потія уніатським митрополитом став Йосиф, в миру Іван Вельямин Рутський.
Він був досить близьким Потієві і за походженням, і по духу. Народився він у 1574 році і походив він з дрібної білоруської шляхти, з села Рута біля Новгородка. Батьки його народились у православ'ї, але згодом стали кальвіністами, і коли син їхній почав виказувати схильність до наук, його відправили на навчання до Празького університету, в місто Яна Гуса, де досить потужним був протестантський вплив – недарма у 15 столітті гусити після тривалих війн змогли вибороти собі легальне існування.

Немає труднощів – немає радості

Немає труднощів – немає радості

Кажуть, що коли Франциск зустрічав братів, котрі були похмурими і сумними, то відразу відправляв їх до сповідальниці, говорячи, що саме там Ісус забере їхнє джерело смутку і подарує справжню радість. Дійсно, коли ми маємо багато проблем і труднощів, нам не до радості. Проте Неємія говорить, що радість у Господі є нашою силою. (Неєм 8:10)
Як знайти в своєму житті привід до радості і якою є справжня радість за св..Франциском, ми говорили з францисканцем бр.Станіславом Нуцковським OFM Conv. Під час передачі «У ваших намірах»

Тверезість і здоровий глузд у справах віри

Тверезість і здоровий глузд у справах віри

В передачі "Школа лідерства - школа духовності" отця Олега Кондратюка слідом за Йоаном від Хреста пов'язуємо віру з розумом, застерігаючи в справах віри залишетися тверезим і навіть критичним. Це стосується об'явлень, видінь, одкровень і пророцтв. Уроки містичного вчителя, як називали Йоана від Хреста, думаю, всім стануть в пригоді.
 
Нова ера українського православ’я. Час великих очікувань чи марних надій?

Нова ера українського православ’я. Час великих очікувань чи марних надій?

Новий Предстоятель УПЦ Онуфрій, чим ознаменується його правління? Кращі релігієзнавці країни в програмі «Християнство сьогодні». Подивимось чи справдяться прогнози експертів.

Юрій Чорноморець, Людмила Филипович та Андрій Юраш. Ми були першими хто почув це різноманіття думок, долучайтесь.

Мене чотири рази виводили на розтріл

Мене чотири рази виводили на розтріл

В програмі "Знаки часу" о. Віктор Вонсович розповідає про одинадцять днів полону у донецьких сепаратистів. Священик за якого молилася ціла Україна в ефірі "Радіо Марія"

Боротьба в молитві

Боротьба в молитві

В ранковій катехизі з отцем Міхалом Бранкевичем говорили про боротьбу в молитві. Яка боротьба спіткає християнина в сфері молитви? Які етапи боротьби існують? Як перемогти на першому етапі, коли питання стоїть молитися чи не молитися? Як досягти свідомої молитви? Як боротися проти речей, які зусибіч відволікають? Про це та інше в катехизі.
 
Еміграція - вихід?

Еміграція - вихід?

В передачі "У ваших намірах" отець Міхал Бранкевич говорив про еміграцію. Сьогодні в часі війни,  сумнівних призначень, залишків системи, неподоланості корупції у людей наступає апатія, зневіра і все частіше співвітчизники поглядають виїзд з країни як вихід. Тож еміграція - це вихід чи ні? Про  ми говорили з отцем Міхалом Бранкевичем.
 
Будьте як діти. Євангеліє дня

Будьте як діти. Євангеліє дня

Євангеліє говорить про дітей. Якщо не станете як вони не увійдете в Царство Небесне. Якими є діти? Вільними, щирими, але й капризними, вони можуть кричати, плакати, вони безумовні егоцентрики, але цього не ховають. Про дітей роздумували отець Міхал Бранкевич і отець двохрічного хлопчика. Що з цього вийшло - слухайте.