Слухати Радіо

Зараз в ефірі

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

В ефірі

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

23:00

Слово на кожен день

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Відкриваючи таємниці християнства

02:00

Катехиза

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

04:40

Біблійні читання

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Голос народу, голос Божий

07:00

Меса

07:40

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

Отець Вальдемар Павелець: "Перемога Майдану - це чудо, яке вчинив Господь".

Отець Вальдемар Павелець: "Перемога Майдану - це чудо, яке вчинив Господь".

Чи були загиблі героями? Чи варто споруджувати меморіальний комплекс, пантеон героям Майдану? Як добрий Бог міг допустити таку трагедію? Чого Бог хоче нас навчити цим? Про це докладніше в катехизі отця Вальдемара Павельця, настоятеля санктуарію Матері Божої Фатимської в Довбиші.
 
Школа духовності. Що таке святість?

Школа духовності. Що таке святість?

Святість в давніх культурах завжди означала відділеність. Всюди знали різницю між "сакрумом" та "профанумом". Єврейське слово на позначення святості, "кадош" означало - відділений. Що таке святість у наші часи, де неможливо відокремитися від світу? Як досягати цю святість? Про це в передачі "Школа лідерства - школа духовності" ми говоримо з отцем Олегом Кондратюком.
 
Ігор Луценко про межу життя і смерті

Ігор Луценко про межу життя і смерті

Активіст Майдану, який вижив після катувань невідомими в лісі. Як це було? Що відчуває людина за крок до смерті? Наша розмова відбулася більше двох тижнів тому і частина цієї передачі є вже історією Майдану та протистоянь січня-лютого 2014 року, але крізь цю історію неодмінно проступає тінь викликів майбутнього...
 
"Школа лідерства" - школа духовності. Продовження.

"Школа лідерства" - школа духовності. Продовження.

В передачі "Школа лідерства"ми продовжуємо розглядяти святість та досконалість як кінцеву мету життя людини на землі. В цьому нам допомагає досвід та Наука Церкви, а саме теологія духовності або теологія внутрішнього життя. Як досягти святості, щоби вона була нашою природою? Про це в новому циклі передач отця Олега Кондратюка.
Книга Судей. Чого коштує мир з амалекитянами?

Книга Судей. Чого коштує мир з амалекитянами?

В передачі "Запилена Святість" безнадійно застрягли в першому розділі, дошукуючись духовних змістів у війнах Ізраїля за Обіцяну землю. Вперше натрапляємо на текст про мирне врегулювання проблеми: ізраїліти погодилися жити разом з амалекитянами. До чого це призвело? Що означає таке мирне співжиття в духовному сенсі? Про це та інше в передачі "Запилена святість" на "Радіо Марія".
Прем’єра «Рецептів життя»

Прем’єра «Рецептів життя»

День святого Валентина. Всі наперебій говорять про кохання. Світські по-світському, а католики – по-католицьки. Думаю, краще розмов про кохання, є свідчення прожитого спільно життя. Звісно все життя в 50 хв. програми не впишеш, і в ефірний час не увійшли історії про колосальні сварки за молодих часів, про викидання валіз через балкон і обручки через вікно… Але вже 50 років поспіль «Він» називає «Її» зірочкою і пише «Їй» присвяти, а «Вона» називає його «Любчиком» і готує «Його» улюблені смаколики. То ж в програмі «Рецепти життя» театрознавець, режисер католицького театру «Містеріум» Олег Бєлінський з дружиною Людмилою Мизніковою-Бєлінською, акторкою, яка особливо запам’яталась  нам Оксаною з Гоголівської «Ночі перед Різдвом» у кінофільмі легендарного режисера Олександра  Роу "Вечори на хуторі поблизу Диканьки". Про те, що таке любов не в теорії а на ділі.





Володимир Дубровський: "Брати російський кредит це все одно, що чекати допомоги від "братків"?

Володимир Дубровський: "Брати російський кредит це все одно, що чекати допомоги від "братків"?

В "Майстерні" з паном Володимиром Дубровським, старшим економістом Центру соціально-економічних досліджень, членом Несторівської групи, говорили про перспективи розвитку для нашої держави, народу. Тим паче, що Несторівська група виробляє перспективу України до 2025-2030 років. Наскільки ймовірним є дефолт? Чого варта "братська допомога" від Росії? Чи дійсно Майдан спричинив згострення економічної кризи, як говорять вископосадовці та деякі експерти?
"Конституційні ігри": за і проти

"Конституційні ігри": за і проти

В передачі "Точка відліку" говорили з кандидатом політологічних наук паном Віктором Андрусівим про боротьбу опозиції за повернення Констиутції 2004 року. Чи насправді це потрібно Майдану і народу? Чи зможе конституційна реформа зменшити тиск владної вертикалі та послабити президента? Кому вигідні "конституційні ігри" останніх тижнів? Про це та інше в передачі "Точка відліку з Віктором Андрусівим.
 
«Дніпрові камени». Осмислення історії Києва від українського вченого 17 ст.

«Дніпрові камени». Осмислення історії Києва від українського вченого 17 ст.

Сучасний Київ, поле битви за майбутнє України, попре усі старання нинішньої влади і космічного мера зберіг чимало приємних куточків, в котрих поки що не відчувається подих немилосердного 21 століття. Один з таких куточків – вулиця Притиско-Микільська, котра йде від церкви Пирогощі до Житнього ринку. Напроти входу до жіночого Флорівського монастиря, там де музей-аптека, – вхід до військової частини, де колись був домініканський монастир. Монастир заснували у 16 столітті, і він пишався мурованим храмом – єдиним мурованим костелом в Києві. Костел цей – чудовий приклад готичної архітектури – перетворили на православну церкву після Хмельниччини, а за радянських часів цю красу висадили у повітря, і від монастиря лишились лише підвали.

Прем’єра.  «Наближаючись до православ'я»

Прем’єра. «Наближаючись до православ'я»

На католицькому радіо – прем’єра!!! Програма «Наближаючись до православ’я».  Чим є православне християнство? Це питання не втрачає актуальності. І хоча Православ’я для України вважається традиційним,  навіть можливо  тривіально-знайомим чи знаємо ми в чому його суть. Чим є православ’я не «українське» чи «російське», не «традиційне», але християнське?
Про це в програмі «Наближаючись до Православ’я» з протоієреєм Андрієм Дудченко. 







Читати Біблію. Як?

Читати Біблію. Як?

Або чому такі складні катехизи у отця Януша Марії Анжиєвського.
Про те як отець Януш читає Біблію та готується до проповідей. Про вершини католицької теології та банальне незнання Святого Письма серед католицького загалу. Про читання двох розділів Євангелія від Марка протягом пів-року. Все це в денній катехизі отця Януша Марії Анжиєвського. 
 
Убогість - чеснота?

Убогість - чеснота?

Або чому християни не бояться признатися в убогості.
Роблячи добро, ми хочемо, щоб воно виглядало досконалим і найкращим. Багато хто цим керується. А ще більше є тих, які соромляться і уникають помилок, приховуючи свою убогість, як матеріальну так і духовну. Бог, натомість, в Своєму земному житті не соромиться Своєї убогості, аби показати нам,що Він прагне розділити нашу убогість. Про це йшла мова у недільнішній ранкові катехезі. Катехеза російською мовою. Проповідує місіонерка с.Урсула Донєцка зі Спільноти Слуг Євангелія.
Ліниві - ті, хто мають добрі наміри, але не реалізують їх

Ліниві - ті, хто мають добрі наміри, але не реалізують їх

В ранковій катехезі о.Григорій Рассоленко, продовжуючи цикл катехиз про головні гріхи, представив слухачам гріх лінивства. Дозрілий плід гордині, котрий ховається за маскою лінивства приховує в собі багато небезпек. В чому суть лінивства? В чому різниця між втомою і лінню? Ця катехеза допоможе Вам розібратися з такими питаннями.
 
"У ваших намірах" з отцем Станіславом Нуцковським. Про адорацію

"У ваших намірах" з отцем Станіславом Нуцковським. Про адорацію

У чому полягає суть Адорації і чи це тільки католицька практика? Яким чином, як довго і де може тривати ця молитва? Про це в програмі "У ваших намірах" розповів о.Станіслав Нуцковський OFMconv. Виявляється, що адорувати Ісуса можна не лише в Пресвятих Дарах. Споглядати Його ми можемо також в іконах, хресті, а навіть у наших ближніх. Св.Франциск своїм життям це підтвердив.
 
Папські документи. Катехиза о. Вальдемара Павельця

Папські документи. Катехиза о. Вальдемара Павельця

Триває цикл ранкових катехиз отця Вальдемара Павельця про Церковні документи Понтифікату Йоана Павла 2. Ми говоримо про енцикліки папи Войтили. Сьогодні мова іде про місійнсість та значення Святого Духа в житті Церкеви. Катехизи підготовані до дня канонізації Йоана Павла 2.
 
Отець Ярослав Гіжицький; "Марія, візьми Україну під свій покров"

Отець Ярослав Гіжицький; "Марія, візьми Україну під свій покров"

В часі молитовного чування в Житомирі прийшла черга катехизі отця Ярослава Гіжицького. Він говорив про Марію. Вона є нашою матір'ю. Можемо звертатися до неї в часі небезпеки. Душевна катехиза від вікарного священика парафії Святої Софії.
Олексій Самсонов про Махатму Ганді

Олексій Самсонов про Махатму Ганді

В часі молитовного чування отець Олексій Самсонов згадує Махатму Ганді, суспільні грахи, на які вказав індус. Політика без принципів. Багатсво без праці. Релігія без жертви. Комерція без духовності. Знання без волі. Цікаві коментарі отця директора "Радіо Марія".
Не має Бога за Отця той, хто Церкву не шанує як мати

Не має Бога за Отця той, хто Церкву не шанує як мати

В катехизах отця Романа Лаби шукаємо відповіді на спірні дразливі питання християн різних конфесій. Що Католицька Церква розуміє під Церквою як такою? Як Церква може бути матір'ю Христа? Чому Церкву порівнюють до місяця в описі першого розділу книги Буття? Чому ми ходимо до храму? Про це та інше в катехизі отця Романа Лаби.
Книга Судей. Війна триває: Кіріят-Сефер

Книга Судей. Війна триває: Кіріят-Сефер

В передачі "Запилена святість" говорили про захоплення Кіріят-Сеферу в контексті духовної війни, де обіцяна земля є символом мого серця. За що воюємо? Якою є стратегія перемоги? Безодня значень, яка стоїть за кожним словом Письма. Неочікувані трактування. Пошук себе в Слові. Це все - в передачі "Запилена святість".
Майдан. Насильство. Зло в собі

Майдан. Насильство. Зло в собі

Протягом двох місяців вся країна і народ були втягнені у вир подій, боротьби і насильства. Сторони добра і зла настільки чітко окреслилися в моїй уяві, що разом з фейсбуком почав радіти смерті "беркутівця". І аж тоді згадав слова Солженіцина, що межа добра і зла проходить крізь наші серця. Можна боротися за добро і залишатися на стороні зла, радіючи помсті. Про це відверто в передачі "Точка відліку" з теологом Олександром Доброєром.
 
Хочу чи мушу?

Хочу чи мушу?

 В повсякденному житті ми говоримо: "я мушу...", ми чули ці слова з дитинства. Часто наше життя складається з цих багаточисельних "мушу". І нам ніколи не приходила думка, що за будь-якою дією стоїть наша (моя) потреба, і тому ніхто нічого не мусить. Парадокс? Про це в передачі "У ваших намірах" ми говорили з отцем Міхалом Бранкевичем.
Сергій Дацюк: "Революцію спроможні здійснити лише інтелектуали"

Сергій Дацюк: "Революцію спроможні здійснити лише інтелектуали"

Про сенси "Єврореволюції", інтелектуальний потенціал Майдану, роль і завдання інтелектуалів в буремні часи говорив філософ Сергій Дацюк.
Книга Судей. Завоювання Хеврону

Книга Судей. Завоювання Хеврону

В передачі "Запилена святість" продовжуємо розважати над книгою Судей. В завоюваннях Ізраїля шукаємо сенсів для свого життя, досліджуємо тактику і стратегію духовної війни, одночасно знайомлячись з принципами читання Святого Письма.
 
Джерела духовності

Джерела духовності

В "Школі лідерства" ми сягаємо теології духовності, метою якої є досконалість людини, її святість. Ця наука має три типи дерел: теологічні (Біблія та наука отців Церкви), духовні (святі минулих епох, їхні твори та життя) та живі джерела (особливі місця Божої присутності). Про це навчав отець Олег Кондратюк в передачі "Школа лідерства".
Григорій Комендант в рецептах життя

Григорій Комендант в рецептах життя

В 92 році, по здобуттю Україною незалежності, люди були спраглі Слова Божого, і відповіддю на це став приїзд до Києва легендарного проповідника і євангеліста Біллі Грема, на зустріч до якого зібралось 155 000 осіб. Цю зустріч з вірними організовував Григорій Іванович Комендант, лідер євангельських християн України, президент Українського біблійного товариства, член Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. Людина, яка спілкувалась з багатьма чинними президентами, яка вхожа в їх довіру і має вплив, як духовний лідер. То ж в програмі «Рецепти життя» пастор Григорій розповідав про вплив духовних лідерів на президентів, про знаки часу і події сьогоднішні, про те, чим закінчаться сучасні протистояння в Україні.  
 
Авраам. Початок шляху.

Авраам. Початок шляху.

В денній катехизі отець Патрік Оліх розпочав огляд життя Авраама, першого патріарха. Життя людини, яка стала батьком всіх віруючих розпочалося від смертей брата і отця, безплідності жінки. Для багатьох - це кінець, але для Авраама це був лише початок...
Інфантилізм

Інфантилізм

Про це ми говорили в передачі "Виховуємо генія разом" з паном Олександром Губенком, кандидатом психологічних наук, головним редактором журналу "Обдарована дитина", розглядаючи стратегію "парасольки", коли батьки за всяку ціну намагаються захистити своїх дітей від усіх труднощів "парасолькою" своєї турботи.
А я так хотів стати лікарем!

А я так хотів стати лікарем!

Прогресивний священик з села Голозубинці (Дунаєвецького району Хмельницької області) отець Олександр КОЦЮР розповідає історію свого покликання, байкерських заїздах, пристрасті до музики, служінні в Самарі і особливих відношеннях з молоддю!

Кров мучеників - насіння для християн! Смерть Сергія НІГОЯНА - обов'язково принесе плоди!

Кров мучеників - насіння для християн! Смерть Сергія НІГОЯНА - обов'язково принесе плоди!

Його Преосвященство Станіслав ШИРОКОРАДЮК побував у програмі "Архіпастир ВІДПОВІДАЄ" і відповів на нагальні питання, що переживають українці..."Україна переживає лише часткове пробудження.Більшість українців ще спить, хоча і незадоволена.Народ має тільки виграти, щоб жити в нормальній правовій державі..."










В чому суть християнської аскетики?

В чому суть християнської аскетики?

Можна говорити з точки зору містичної аскетики чи моральної, але варто не забувати, що аскетика це лише інтрументарій, метою якого є близкість, поєднання з Христом. Допоки аскетика служить ціцй меті, ми використовуємо її. Якщо аскетика стає для християнина самоцінністю, то він потрапляє в пастку процесу, який замилює ціль цього процесу. Про це в передачі отця Олега Кондратюка "Школа лідерства - школа духовності".