Слухати Радіо

Зараз в ефірі

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

В ефірі

Св.Літургія з костелу св. Станіслава єпископа та мученика (Городок)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Житія святих

23:00

Акафист

23:40

Святий дня

23:50

Літургія годин (Бревіарій)

00:00

Розарій

00:30

Катехиза

01:10

Відкриваючи таємниці християнства

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

03:00

Акафист

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Біблійні читання

04:40

Святий дня

"Мене вигнали з монастиря, але я знав, що повернуся", - брат Олександр Могильний

Поділитись з друзями
"Я хотів вибрати легку дорогу та бути простим братом в монастирі, але Бог кликав мене стати монахом-священником". Свідчення про покликання до богопосвяченого життя брата-капуцина Олександра Могильного.


Я народився у 1976 році у місті Городище в Черкаській області. Мої батьки – мати католичка, батько православний – не побоялися радянської влади і уклали церковний шлюб. Тому вважаю, що першим місцем, де народилося моє покликання, є родина.

Ми завжди святкували Різдво та Пасху двічі за східним і західним календарями, а щодня молилися перед сном. Моєю християнською освітою переважно займалися мама та бабуся, а в хаті, на видному місці, були облаштовані ікони.

Влітку, канікули я проводив у селі неподалік від Хмельницького. Там діяв храм "на Гречанах", де служили єзуїти. Саме з цим місцем пов'язане моє релігійне зростання.

Про Бога в нашій сім'ї говорилося з великою повагою та цінністю – це розумілося мною як щось важливе. На Службах Божих я завжди з цікавістю спостерігав за людьми. Помічав, що багато хто з них приїжджав здалека, щоб побути в глибокій молитві. Найбільше, мене, маленького, приваблювала повага християн один до одного. Я бачив, що ті люди щиро переживають Літургію та починають багато плакати. Тоді, ще не розумів до кінця, що відбувається, але їхня поведінка в храмі була для мене красномовною.

Ще одним знаком про покликання до богопосвяченого життя був випадок, коли священник взяв мене маленького на руки та сказав: "Ось, він буде священником!" – пізніше, про це мені розповідала мама.

Брат-капуцин Олександр Могильний.

Слухати інші програми:

Відгуки

"Я тут перший мобілізований священник", - отець Віталій Новак

"Я тут перший мобілізований священник", - отець Віталій Новак

"Наші тренери кажуть, що екзамен буде на "нулі". Про вишкіл у навчальному центрі Сил Оборони, розповідає очільник Благодійного Фонду Деполь Україна, отець Віталій Новак (згромадження отців святого Вікентія де Поля). 3 програма. 

Критерії розпізнання Дару пророцтва

Критерії розпізнання Дару пророцтва

"Духа не вгашайте! Не гордуйте пророцтвами! Усе досліджуючи, тримайтеся доброго!" 1-е до Солунян 5:19-21 Завершальна катехеза про Дар пророцтва та критерії розпізнання. Гість ефіру - душпастир парафії Святого Йосифа м. Дніпро, брат-капуцин Юрій Зелінський.
Роль апостолів Петра та Павла в історії Церкви

Роль апостолів Петра та Павла в історії Церкви

Про апостолів Петра та Павла та їхнє значення в історії Церкви та християнства розповідає гість програми, настоятель парафії Святої Анни УГКЦ (місто Борислав), отець Роман Василів.
"Ми відчуваємо беззахисність перед беззаконням", - психолог Мирон Шкробут

"Ми відчуваємо беззахисність перед беззаконням", - психолог Мирон Шкробут

"Багато методик уздоровлення душі описані в Біблії та творах Святих отців, адже найкраще людські душі знає Той, хто їх створив". Про оздоровлення психічних травм розповідає гість програми - християнський практичний психолог, магістр психології, травматерапевт, супервізор, заступник голови Української Асоціації Християнської Психології, Мирон Шкробут.

"Першою ознакою покликання є бажання", - отець Григорій Рассоленко

"Першою ознакою покликання є бажання", - отець Григорій Рассоленко

Про роль Богородиці у житті та покликання до священства розповідає гість програми - духовний отець семінарії у Ворзелі, Григорій Рассоленко.