Слухати Радіо

Зараз в ефірі

08:10

Житія святих

В ефірі

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

10:30

У ваших намірах

11:00

Житія святих

11:20

Катехиза

12:00

Трансляція св. Літургії із парафії Піднесення Хреста (Київ)

14:00

Пісня Перемоги

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:40

Дитяча катехиза

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Розарій

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Св.Літургія з Катедри св. Олександра (Київ)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

"Наша сила та здатність чинити опір - єдиний варіант виживання", - Олег Домбровський

Поділитись з друзями
Про соціальний та психологічний зміст громадських уявлень про війну та мир говоримо у програмі "Люди Справи" з полковником Олегом Домбровським - військовим експертом з питань морально-психологічної підтримки особового складу, інформаційної протидії та комунікацій.
Соціально-психологічний зміст уявлень про мир та війну відображає складну динаміку суспільного життя, що формується під впливом тривалого протистояння в російсько-українській війни. Характеризують ці уявлення соціальний та психологічний змісти. Розглянемо чинники соціального змісту.

Патріотизм та національна єдність. Приналежність до цього чиннику дає можливість розуміти: хто ми є, що робимо та, як у подальшому будемо діяти. Саме під час вторгнення ми більше почали говорити про те, що нас об'єднує. Над ціннісно-орієнтативними виборами ми й працюємо, адже на них тримається вся країна

Поляризація. Війна загострює різні погляди на політичні, соціальні питання, що можуть призводити до поляризації в суспільстві. Сьогодні, частина громадян вболіває за вирішення конфлікту мирним шляхом, але правда в тому, що ворог рахується завжди із сильними. Тут нам доведеться проявити не тільки фізичну силу, але й внутрішню, духовну стійкість до спротиву на довготривалий термін. Нажаль, поляризація вносить дисбаланс у єдність суспільства.

Економічні наслідки. Війна завжди негативно впливає на економічний стан в суспільстві та погіршує соціальний захист. Сьогодні, уряд докладає максимум зусиль, щоб ці наслідки були максимально анонсовані для громадян і щоб кожен міг отримати допомогу та відчував себе в максимальній зоні комфорту. 

Психологічний зміст.
Війна - це тривога та стрес, адже загроза воєнних дій може призводити до зниження якості життя та погіршення здоров'я. Але Українці демонструють високий рівень стійкості та здатність адаптуватися до нових реалій. У цьому і є наша унікальність, що проявляється у потужному волонтерському русі та масштабній підтримці громадян із-за кордону. 

Полковник Олег Домбровський - військовий експерт з питань морально-психологічної підтримки особового складу, інформаційної протидії та комунікацій. 
Страх перед невідомим та мобілізація
Почути. Підтримати. Допомогти.

Відгуки

"Не залишайтеся на самоті. Просіть про допомогу!, - психолог Мирон Шкробут

"Не залишайтеся на самоті. Просіть про допомогу!, - психолог Мирон Шкробут

Про хронічний стрес та методи самопідтримки дізнаємося у програмі Люди Справи. Гість прямого ефіру - християнський практичний психолог, магістр психології, травматерапевт, супервізор, заступник голови Української Асоціації Християнської Психології Мирон Шкробут.
Бог смартфона: в Римо-католицькій Церкві триває VIII Тиждень виховання

Бог смартфона: в Римо-католицькій Церкві триває VIII Тиждень виховання

З 1 до 7 вересня 2024 року в Римо-католицькій Церкві триває VIII Тиждень виховання. Тема цьогорічно заходу: "Бог смартфона".  Про виклики та завдання цієї ініціативи розповідає Анна Додар - працівниця секретаріату Комісії у справах душпастирства молоді, вчителька Салезіянський ліцей "Всесвіт", міста Житомира. 
Святий Августин та падіння Римської імперії

Святий Августин та падіння Римської імперії

Про вплив служіння святого Августина на людей під час падіння Римської Імперії розповідає священник парафії Володимира та Ольги УГКЦ, викладач богослов'я в Українському Католицькому Університеті (м. Львів) отець Олег Кіндій.
"Добровільний аборт - це свідоме вбивство дитини", - сестра Діогена Терешкевіч

"Добровільний аборт - це свідоме вбивство дитини", - сестра Діогена Терешкевіч

Про право на життя, поняття людської особи та її гідності, а також проблеми аборту в контексті біоетики розповідає сестра Діогена Терешкевич (Згромадження сестер Служебниць Непорочної Діви Марії)
Причини хвороб та зцілення

Причини хвороб та зцілення

Друга програма про дари надприродного зцілення. Гість ефіру - душпастир парафії Святого Йосифа м. Дніпро, брат-капуцин Юрій Зелінський. Серія катехиз про дари сили.