Слухати Радіо

Зараз в ефірі

12:20

Пісня Перемоги

В ефірі

Захристія

14:00

Денний ефір

15:00

Коронка до Божого Милосердя

15:10

Молитовна лінія

15:20

Дитяча катехиза

15:45

В Родині Радіо Марія

16:00

Катехиза

16:45

Дитяча молитва

17:00

Дитяча катехиза

17:10

Новини

17:20

Голос народу, голос Божий

17:45

Літургія годин (Бревіарій)

18:00

Св.Літургія з храму Христа Царя (Хмельницький)

19:00

Молитовна лінія

20:00

Заклик до Бердичівської Богородиці (Наживо)

21:00

Вечірній ефір

22:00

Катехиза

22:40

Духовні читання

23:00

Слово на кожен день

Почути. Підтримати. Допомогти. "Наше завдання - забезпечити допомогу військовослужбовцям в районі виконання бойових завдань", - підполковник Домбровський Олег Віталійович

Поділитись з друзями
Як працює Центр морально-психологічної підтримки Сил ТрО розповідає офіцер Управління морально-психологічного забезпечення Командування Сил територіальної оборони Збройних Сил України, підполковник Домбровський Олег Віталійович. 
Ідея створити Центр морально-психологічної підтримки в Збройних Силах України виникла задовго до повномасштабного втрогнення. Ми почали послуговуватися досвідом наших закордонних партнерів. Місія центрів відображена в трьох словах : почути, підтримати та допомогти. Почути кожного солдата, підтримати та максимально допомогти зокрема організувати допомогу в районі виконання бойових завдань. Ця психологічна підтримка має бути надана якнайшвидше і саме тому ми розширюємо аудиторію отримувача наших послуг. 

Центри морально-психологічної підтримки діють в усіх збройних силах. Мені випала честь очолити центр в Силах територіальної оборони саме в цей буремний час. Нам було потрібно згуртувати велику кількість людей різного віку, соціального стану та  надати командирам необхідні інструменти для впорядкування своєї роботи.

Насамперед підтримка потрібна командирам. Є таке поняття ДИНАМІКА - це коли ти включився в роботу та заряджений на виконання завдань. Але протягом довгого перебування в зоні бойових дій в некомфортних умовах людина виснажується. Космонавтів, готуючи до польотів, на певгий час ізолювали, щоб дізнатися скільки часу зможуть пробути разом. Згодом виявлялося, що найкращі друзі ставали запеклими ворогами бо зовсім не сумісні. Наше завдання полягає в тому, щоб знайти максимальні індикатори для комфортної роботи військовослужбовця, щоб він міг постійно бути в динаміці.

Два ключових напрямки нашої роботи:
1. Психологічна стабілізація підрозділів, як вцілому так і кожного військовослужбовця. Тут ми залучаємо військових психологів, клінічних психологів, психіатрів;

2. Пропаганда. Говоримо про те, що ми робимо та для чого робимо зрозумілою мовою.

Особливу увагу ми приділяємо соціальній підтримці військовослужбовця та членів його сімей. 

Офіцер Управління морально-психологічного забезпечення Командування Сил територіальної оборони Збройних Сил України, підполковник Домбровський Олег Віталійович. 

Слухати інші програми Люди справи

Відгуки

Як готується Церква до святкування Великого Ювілейного 2025 року?

Як готується Церква до святкування Великого Ювілейного 2025 року?

Про підготовку Церкви до святкування Ювілейного року, що відбудеться у 2025 році розповідає отець Костянтин Морозов (орден Братів Менших Капуцинів, м. Київ).
В чому полягають небезпеки сурогатного материнства? - відповідає с. Юстина Голубець

В чому полягають небезпеки сурогатного материнства? - відповідає с. Юстина Голубець

Біолог-генетик, клінічний психолог, консультант з клінічної біоетики, голова ГО "Перинатальний хоспіс Слід Життя", сестра Служебниця Непорочної Діви Марії Юстина (Ольга) Голубець в ефірі Радіо Марія.
Як переживати хворобу? - відповідь дає о. Микола Орач

Як переживати хворобу? - відповідь дає о. Микола Орач

 Коли переживаєте тяжкі наслідки хвороби чи депресію - зверніться до священника. Я знаю багато випадків, коли людина, після обряду єлеопомазання отримувала надію та прощення гріхів, зʼявлялися духовні та душевні сили. Отже, виходом із тяжкого стану можуть стати: Слово Боже, Церква, спілкування з християнами та Єлеопомазання.
Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора численних програм на Радіо Марія брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).
Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.