Слухати Радіо

Зараз в ефірі

00:00

Розарій

В ефірі

Катехиза

01:10

Розмова з екзорцистом

01:40

Духовні читання

02:00

Катехиза

02:50

Біблійні читання

03:00

Меса

03:40

Розарій

04:00

Коронка до Божого Милосердя

04:20

Святий дня

05:00

Молитва

06:00

Дитяча катехиза

06:20

Житія святих

06:50

Ранкова молитва

07:00

Меса

08:00

Дитяча катехиза

08:10

Житія святих

08:30

Годинки

09:00

Молитовна лінія

10:00

Розарій

Папа Франциск був здивований, що Українська влада й досі не повернула костел Святого Миколая Церкві, - отець Павло Вишковський

Поділитись з друзями
Настоятель парафії Святого Миколая в Києві, отець Павло Вишковський.
В Італії, у місті Немі, відбувся генеральний капітул нашого згромадження де серед 150 облатів із 70 країн вибирали головного представника. Це був 37-й генеральний капітул, що відбувається кожні 6 років та триває місяць. Цього разу генеральним настоятелем став іспанець, отець Луїс Ігнаціо Роїс Алонсо ОМІ, діючий настоятель місії у Східній Сахарі. Отець-генерал має адміністративний та управлінський досвід і був здивований, що його було вибрано. У своєму виступі він заявив, що в першу чергу хоче приїхати з візитом до України, - розповідає отець Павло Вишковський.

Крім обрання генерального настоятеля, та генерального вікарія, генеральних асистентів, генеральних радників, які будуть вести згромадження місіонерів-облатів вирішувалися і різні юридичні питання та були утверджені деякі зміни.

Окрім генерального капітулу мав нагоду відвідати парафії, які прийняли Українських біженців. Ми поспілкувалися з дітьми та матерями, які говорили, що дуже сумують за своїми батьками.

Про долю костелу Святого Миколая в Києві
Також, протягом місяця я мав дві зустрічі з Папою Римським Франциском де ми піднімали проблематику костелу святого Миколая, що у Києві. Він був дуже здивований, що костел і досі не повернуто парафії, адже на офіційному рівні Українська влада затвердила Папу в протилежному.

Мені прикро, що Українська влада веде себе недобросовісно та не дотримує свого слова. Ми знаємо, що на ремонт костелу Святого Миколая виділялися та виділяються великі гроші, але храм досі перебуває в аварійному стані та потребує належного догляду, реставрації. Дуже прикро, що така недобросовісна поведінка нашої влади призводить до тяжких наслідків.

Доля храму - це як доля України. Пограбований, занедбаний, як і наша земля. 31 рік безперервних петицій, прохань, обговорень нажаль не змінили відповіді можновладців. Навіть війна не змінила ставлення чиновників до проблематики. Костел наразі в дуже поганому стані. Протягом 30 років його використовували, але не відновлювали. Сьогодні влада і порядку там не наведе і не передає храм у власність Церкви. Реставрація, яку провела держава була поверховою і не вирішила головних проблем будівлі, адже відбулася зі звичним розкраданням ресурсів. Колись комуністи проливши кров парафіян та священників забрали костел, а сьогоднішня влада нічого не робить щоб відновити історичну справедливість.
Наразі будівля перебуває на балансі міністерства Культури та інформаційної політики України. За ними останнє слово, рішення та підпис у вирішенні цієї ситуації.

Зичу, щоб Святий покровитель Юда Тадей допоміг нам у справі повернення храму Церкві.

Настоятель парафії Святого Миколая в Києві, отець Павло Вишковський.


Слухати програми отця Павла Вишковського
Ми не знаємо чи переживе костел зиму...
Яких трьох ворогів маємо перемогти?
Святість - найбільша наша мета!
Бог дав владі безліч знаків для повернення костелу

Відгуки

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Я почув голос коли приймав ванну: "Чому ти тікаєш від життя?", - брат Збігнєв Савчук.

Історія життя та покликання автора численних програм на Радіо Марія брата Збігнєва Савчука (орден братів менших капуцинів, м. Красилів).
Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж про головні юдейські свята

Отець Володимир Кусьнєж розповідає про головні свята єврейського народу в циклі програм: "Юдейські свята".
"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

"Треба мати відвагу визнати, що ти недосконалий", - о.Віталій Козак

Отець Віталій Козак коментує щоденник святої Терези з Лізьє "Повість однієї душі".  Тема катехези стосується людської недосконалості.
Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Коли народилася Церква? - відповідає отець Міхал Бранкевич

Отець Міхал Бранкевич говорить про Пасху Ісуса Христа та пояснює сенс смерті та Воскресіння Ісуса Христа.
Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

Біси та біснуватість. Катехиза отця Романа Василіва

"Гадаринські біснуваті були під владою зла настільки, що через страх перестали мислити, як люди". Про ставлення людини до проблеми зла розповідає настоятель парафії Святої Анни УГКЦ, місто Борислав, отець Роман Василів.